Είναι η Διαδικτυακή Νομική Σχολή καλή ιδέα; – Biglaw Investor

2
Είναι η Διαδικτυακή Νομική Σχολή καλή ιδέα;  – Biglaw Investor

Τον Μάρτιο του 2020 βρέθηκαν όλες οι παραδοσιακές νομικές σχολές συμμετοχή σε διαδικτυακή μάθηση. Κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, τα περισσότερα νομικά προγράμματα παρέμειναν τουλάχιστον εν μέρει online. Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, σχεδόν όλες οι νομικές σχολές επανέρχονται αυτοπροσώπως. Αλλά μετά από ένα χρόνο που οι νομικές σχολές είναι online, το ερώτημα τώρα είναι, μπορεί να γίνει ένα πτυχίο νομικής εντελώς διαδικτυακά; Η απάντηση είναι περίπλοκη.

Γιατί υπάρχουν τόσο λίγα διαδικτυακά νομικά προγράμματα;

Εκτός από τις προφυλάξεις για τον Covid-19, οι επιλογές για ένα πρόγραμμα JD που είναι εντελώς διαδικτυακό είναι περιορισμένος. Ενώ υπάρχουν διαδικτυακές νομικές σχολές, δεν είναι διαπιστευμένες από τον Αμερικανικό Δικηγορικό Σύλλογο (ABA). Το ABA επιτρέπει μόνο σε φοιτητές σε διαπιστευμένες νομικές σχολές να κερδίσουν έως και το ένα τρίτο των πιστωτικών μονάδων τους στο διαδίκτυο. Ωστόσο, το ABA παρέχει ειδική άδεια σε ορισμένα σχολεία να επιτρέπουν στους μαθητές να λαμβάνουν έως και το ήμισυ των μονάδων τους στο διαδίκτυο.

Ανεξάρτητα από τα πλεονεκτήματα ενός διαδικτυακού πτυχίου νομικής, η έλλειψη διαπίστευσης ABA εμποδίζει τα πλήρη διαδικτυακά προγράμματα να θεωρούνται mainstream. Τα σχολεία που δεν είναι διαπιστευμένα από το ABA έχουν κακή φήμη εν μέρει επειδή παρουσιάζουν περιορισμένες επιλογές σταδιοδρομίας. Το πολιτειακό μπαρ της Καλιφόρνια είναι το μόνο πολιτειακό μπαρ που επιτρέπει στους μαθητές να παρακολουθήσουν ένα σχολείο που δεν είναι διαπιστευμένο από το ABA και να καθίσουν αμέσως στο μπαρ μετά την αποφοίτησή τους. Ωστόσο, για να συμμετάσχουν στο μπαρ, οι απόφοιτοι σχολών που δεν είναι διαπιστευμένες από το ABA πρέπει να περάσουν μια μικρότερη έκδοση της εξέτασης δικηγορικού συλλόγου μετά το πρώτο τους έτος, από την οποία πολλοί μαθητές αποτυγχάνουν. Τον Ιούλιο του 2019, μόνο το 14,4% των αποφοίτων από μη διαπιστευμένα σχολεία πέρασαν τις εξετάσεις δικηγόρων της πολιτείας Καλιφόρνια.

Περίπου 30 πολιτείες επιτρέπουν σε αποφοίτους νομικών σχολών που δεν είναι διαπιστευμένες από το ABA να ασκήσουν δικηγορία, αλλά αυτές οι πολιτείες απαιτούν από τους πτυχιούχους να ασκήσουν δικηγορία σε άλλη πολιτεία για διάστημα έως και 10 ετών προτού έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στον δικηγορικό σύλλογο της πολιτείας.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι σχολές που δεν είναι διαπιστευμένες από το ABA απαιτούν χαμηλότερες βαθμολογίες GPA και LSAT και πολλές έχουν κακή φήμη, οι προοπτικές σταδιοδρομίας των αποφοίτων μη διαπιστευμένων νομικών σχολών είναι συνήθως πολύ χαμηλότερες από αυτές των διαπιστευμένων νομικών σχολών. Έτσι, ενώ κάποιος μπορεί να προσελκύεται από μια σχολή που δεν είναι διαπιστευμένη από το ABA επειδή είναι ευκολότερο να μπει και κοστίζει λιγότερο, μπορεί να είναι άδικο εάν ο μαθητής δεν μπορεί να πάρει το μπαρ ή να βρει δουλειά μετά την αποφοίτησή του.

Δεδομένου του περιορισμού στις νομικές σχολές που δεν είναι διαπιστευμένες από το ABA, είναι απίθανο πολλές νομικές σχολές να προσφέρουν διαδικτυακό πρόγραμμα έως ότου το ABA εγκρίνει πλήρως τα διαδικτυακά προγράμματα.

Ποια διαδικτυακά προγράμματα υπάρχουν;

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, το 100 τοις εκατό διαδικτυακά προγράμματα δεν απαγορεύονται εντελώς. απλά δεν είναι διαπιστευμένοι ABA. Το 2020, η CA ενέκρινε τρία εντελώς διαδικτυακά προγράμματα JD για να μπορέσει να πάρει τη γραμμή της.

Υβριδικά προγράμματα

Ωστόσο, δεδομένων των ελλείψεων της φοίτησης σε ένα σχολείο που δεν είναι διαπιστευμένο από το ABA, αυτά τα τρία προγράμματα είναι πιθανότατα μη ξεκινήματα για τους περισσότερους υποψήφιους φοιτητές. Ωστόσο, υπάρχουν «υβριδικές» επιλογές που είναι διαπιστευμένες από το ABA. Το 2013, το ABA ενέκρινε το πρώτο του πρόγραμμα υβριδικής νομικής σχολής, το William Mitchell College of Law, στο St. Paul της Μινεσότα. Από τότε, το πρόγραμμα συγχωνεύτηκε για να γίνει η Νομική Σχολή Mitchell Hamline και συνεχίζει να προσφέρει επιλογές υβριδικής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Από το 2021, υπάρχουν εννέα υβριδικά προγράμματα JD. Τα υβριδικά μοντέλα ποικίλλουν. Ορισμένα, όπως το Πανεπιστήμιο Seton Hall, επιτρέπουν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά απαιτούν από τους μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα αυτοπροσώπως για οκτώ Σαββατοκύριακα ανά εξάμηνο. Η Νομική Σχολή Southwestern επιβάλλει μαθήματα αυτοπροσώπως δύο βράδια την εβδομάδα. Το Πανεπιστήμιο Syracuse παρέχει έναν συνδυασμό μαθημάτων αυτοπροσώπως και μαθημάτων στο διαδίκτυο. Όλα αυτά τα προγράμματα χρειάζονται από τρία έως τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Είναι ενδιαφέρον ότι πολλές άλλες νομικές σχολές προσφέρουν κάποιο στοιχείο της διαδικτυακής μάθησης. Το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, το οποίο αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στη 16η καλύτερη νομική σχολή στις ΗΠΑ, επιτρέπει στους φοιτητές του JD να λαμβάνουν πιστοποιήσεις ή ακόμη και να παρακολουθούν μαθήματα επιλογής στο διαδίκτυο. Η νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια διαθέτει ένα διαδικτυακό πρόγραμμα πτυχίου Master of Laws (LLM). Ακόμη και η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η οποία βρίσκεται στο T-14, προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών Tax LLM online.

Αρκετές αξιόπιστες νομικές σχολές παρέχουν διαδικτυακά προγράμματα όπως “Μάστερ Νομικών Σπουδών” και πιστοποιήσεις ανοιχτές σε φοιτητές που δεν είναι νομικοί. Αυτά τα προγράμματα έχουν προκαλέσει διαμάχες. Το 2019, μια σχολή που δεν είναι διαπιστευμένη από το ABA, η Νομική Σχολή Concord, πρόσφερε ένα “Executive JD” διαδικτυακά. Αυτό το πρόγραμμα ήταν τρία χρόνια σαν ένα κανονικό πρόγραμμα πτυχίου JD. Πολλοί φοιτητές εγγράφηκαν και σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν το μπαρ μετά από τρία χρόνια, αλλά ανακάλυψαν ότι το πτυχίο τους δεν τους έκανε να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ενώ ένα μεταπτυχιακό στις Νομικές Σπουδές είναι συνήθως πιο αξιόπιστο από το “Executive JD”. Σε γενικές γραμμές, ορισμένοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το αν αξίζει το κόστος του ένα Master of Legal Studies.

Πληρωμή για online νομική σχολή

Ενώ η κριτική επιτροπή μπορεί να είναι ακόμα έξω για την πραγματική ποιότητα των υβριδικών προγραμμάτων, υπάρχουν ορισμένα υπάρχοντα μαθήματα όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής για αυτά τα υβριδικά προγράμματα πτυχίου JD. Πολλά από τα υβριδικά προγράμματα επιτρέπουν στους ανθρώπους να συνεχίσουν να εργάζονται ενώ παρακολουθούν τη νομική σχολή. Εάν κάποιος μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται ενώ βρίσκεται στη νομική σχολή, μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ καλός τρόπος για να πληρώσετε για τη νομική σχολή. Στη λίστα μας με τις 10 πιο προσιτές νομικές σχολές, τρεις από αυτές ήταν προγράμματα μερικής απασχόλησης.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι υβριδικές διαδικτυακές σχολές νομικής θα κοστίζουν περισσότερο από την κανονική νομική σχολή, επομένως οι στρατηγικές που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή της κανονικής νομικής σχολής, όπως η δημιουργία παθητικού εισοδήματος, οι υποτροφίες και ο προσεκτικός προϋπολογισμός, θα πρέπει να αποδειχθούν εξίσου επιτυχημένες. υβριδικές νομικές σχολές.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι νομικές προοπτικές σταδιοδρομίας είναι τόσο ισχυρές για τα υβριδικά προγράμματα όσο και για τα προσωπικά προγράμματα. Ένα πιθανό ζήτημα είναι ότι ο κατάλογος των νομικών σχολών που προσφέρουν υβριδικά προγράμματα JD δεν κατατάσσεται τόσο ψηλά. Εάν αναζητάτε έναν μισθό Biglaw για να εξοφλήσετε τα δάνειά σας, ένα υβριδικό πρόγραμμα είναι ακόμη λιγότερο πιθανό να σας οδηγήσει εκεί από ένα παραδοσιακό πρόγραμμα.

Το μέλλον της διαδικτυακής νομικής σχολής

Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι διαπιστευμένες διαδικτυακές σχολές νομικής ABA είναι αναπόφευκτες. Αυτοί οι άνθρωποι επισημαίνουν ότι η ABA συνήθιζε να αντιτίθεται σε οποιαδήποτε διαδικτυακά μαθήματα, αλλά την τελευταία δεκαετία έχει υποχωρήσει.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι περισσότεροι φοιτητές νομικής έκαναν μαθήματα διαδικτυακά για τουλάχιστον ένα μέρος του σχολικού έτους 2020-2021, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να κατοπτρίζω σχετικά με το εάν η διαδικτυακή εκπαίδευση θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας της νομικής σχολής. Μια δημοσκόπηση της Gallup διαπίστωσε ότι μόνο μεταξύ του φθινοπώρου του 2020 και της άνοιξης του 2021, περίπου το 90 τοις εκατό των φοιτητών νομικής είχαν ορισμένα από τα μαθήματα τους στο Διαδίκτυο και σχεδόν το 80 τοις εκατό των φοιτητών είχαν τα περισσότερα ή όλα τα μαθήματα στο διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών των μαθητών που ερωτήθηκαν, μόνο το 2 τοις εκατό είπε ότι είχαν ένα διαδικτυακό μάθημα πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, η εμπειρία της πανδημίας δείχνει ορισμένους περιορισμούς στη διαδικτυακή εκπαίδευση προς το παρόν. Η Gallup διαπίστωσε ότι από το 48 τοις εκατό των μαθητών που είχαν τις περισσότερες ή όλες τις τάξεις τους προσωπικά, το 73 τοις εκατό βρήκε το πρόγραμμά τους «καλό» ή «άριστο».

Είναι ενδιαφέρον ότι το 64 τοις εκατό των πρωτοετών φοιτητών νομικής που παρακολούθησαν όλα τα μαθήματα online βαθμολόγησαν το πρόγραμμά τους ως «καλό» ή «άριστο» (σε σύγκριση με μόλις 43 τοις εκατό των δευτεροετών και τριτοετών φοιτητών νομικής). Υπάρχουν δύο τρόποι για να το δούμε αυτό. Το ένα, είναι ότι οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν ήξεραν καλύτερα, αφού δεν είχαν ποτέ αυτοπροσώπως μαθήματα. Το άλλο είναι ότι οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν αντιμετώπισαν διαταραχή όσον αφορά τη μετάβαση από προσωπικά σε διαδικτυακά προγράμματα, επομένως οι μελλοντικοί φοιτητές που θα κάνουν ολόκληρο το πρόγραμμά τους διαδικτυακά μπορεί να έχουν καλύτερη εμπειρία.

Ένα πλήρως διαδικτυακό πρόγραμμα

Παρά το γεγονός ότι το ABA δεν επιτρέπει κανένα πλήρως διαδικτυακό πρόγραμμα JD αυτή τη στιγμή, στα τέλη Αυγούστου 2021, το ABA αποκάλυψε ότι είχε εγκρίνει τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου St. Mary να διαθέτει ένα πλήρως διαδικτυακό πρόγραμμα για το Φθινόπωρο του 2022. Λέει η St. το σχολείο είναι ένα «πενταετές πιλοτικό πρόγραμμα» και θα ξεκινήσει με εγγραφή 25 μαθητών.

Το πρόγραμμα θα κοστίζει 26.594 $ ετησίως. Θα επιτρέψει στους μαθητές να παρακολουθούν το 50 τοις εκατό των μαθημάτων τους με τη μορφή ασύγχρονων διαδικτυακών σεμιναρίων που οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν όποτε τους βολεύει, ενώ το υπόλοιπο 50 τοις εκατό θα είναι εικονικά διαδραστικά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο.

Η κοσμήτορας του νόμου της Αγίας Μαρίας Πατρίσια Ρόμπερτς πιστεύει ότι η πανδημία έκανε το ABA πιο δεκτικό σε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα. Η Ρόμπερτς ελπίζει ότι το πρόγραμμα της σχολής της θα έχει επιτυχία και θα οδηγήσει σε περισσότερες νομικές σχολές που θα προσφέρουν πλήρως διαδικτυακές επιλογές εγγραφής.

Η καινοτομία στην εκπαίδευση δεν είναι κάτι καινούργιο. Όμως, δεδομένου του σημαντικού χρόνου και χρημάτων που κοστίζει η φοίτηση στη νομική σχολή, όλα τα μέλη της κοινότητας της νομικής εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι προσεκτικά με τις νέες εξελίξεις για να διασφαλίσουν ότι τέτοιες αλλαγές θα παράγουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τους φοιτητές και το επάγγελμα.

Τοντ Κάρνεϊ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ. Είναι κάτοχος πτυχίου στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Δημόσιες Επικοινωνίες. Έχει επίσης εργαστεί σε ψηφιακά μέσα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον Οι απόψεις στα έργα του είναι αποκλειστικά δικές του και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του εργοδότη του.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply