Εύκολες φιλικές προς το περιβάλλον ανταλλαγές για μείωση της σπατάλης και εξοικονόμηση χρημάτων

0
Εύκολες φιλικές προς το περιβάλλον ανταλλαγές για μείωση της σπατάλης και εξοικονόμηση χρημάτων

Είτε θέλετε να σώσετε το περιβάλλον είτε απλά να εξοικονομήσετε χρήματα, η πραγματοποίηση οικολογικών ανταλλαγών για είδη οικιακής χρήσης δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη. Υπάρχουν τόσοι πολλοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση των απορριμμάτων και στη βιώσιμη ζωή.

Ενώ κάνετε τον ρόλο σας για να σώσετε τον πλανήτη, θα εξοικονομήσετε και κάποια χρήματα μακροπρόθεσμα. Η αγορά οικολογικών αντικειμένων για το σπίτι σας μπορεί να φαίνεται πιο δαπανηρή, αλλά αυτά τα είδη είναι συνήθως μια εφάπαξ αγορά. Ή μπορεί να σας διαρκέσουν πολύ πριν χρειαστεί να αντικατασταθούν.

Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχουμε μετατραπεί σε εντελώς πράσινους. Αλλά προσπαθούμε να λαμβάνουμε συνειδητές αποφάσεις για προϊόντα που αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας. Αναζητούμε οικολογικές ανταλλαγές και τις αγοράζουμε όταν πιστεύουμε ότι έχουν νόημα για εμάς. Με την πάροδο του χρόνου βρήκαμε προϊόντα που λειτουργούν καλά και δεν μπορούμε να φανταστούμε να επιστρέψουμε στα μη φιλικά προς το περιβάλλον αντίστοιχά τους.

Οι φιλικές προς το περιβάλλον ανταλλαγές είναι απλές και οικονομικά αποδοτικές

Εάν προσπαθείτε να ζήσετε πιο βιώσιμα ή απλά θέλετε να κάνετε μερικές απλές φιλικές προς το περιβάλλον ανταλλαγές, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω. Μερικές φορές χρειάζεται λίγη δοκιμή και λάθος για να βρείτε κάτι που σας ταιριάζει. Ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε να αφαιρέσετε τις εικασίες από μερικές από αυτές τις επιλογές.

Το Our Life On FIRE συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα πρόγραμμα διαφήμισης συνεργατών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιστότοπους ένα μέσο για να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω διαφήμισης και σύνδεσης με το Amazon.com. Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζουμε από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Γνωρίζατε ότι η μέση οικογένεια στην Αμερική παίρνει σπίτι 1.500 πλαστικές σακούλες για ψώνια ετησίως και μόνο το 1% αυτών ανακυκλώνεται; Είναι πολλές πλαστικές σακούλες που είτε καταλήγουν να μολύνουν τα νερά μας είτε κάθονται στη χωματερή. Κέντρο Βιοποικιλότητας έχει μια υπέροχη λίστα με 10 στοιχεία για τα πλαστικά μιας χρήσης που μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε δύο φορές την επόμενη φορά που θα κάνετε check out στο κατάστημα.

Η αγορά επαναχρησιμοποιήσιμων τσαντών παντοπωλείου είναι ίσως μια από τις πιο εύκολες οικολογικές ανταλλαγές. Πολλές πόλεις, κομητείες και πολιτείες απαιτούν τώρα να χρησιμοποιείτε τις δικές σας τσάντες όταν ψωνίζετε.

Χρησιμοποίησα επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες πριν ήταν ακόμη δροσερό ή υποχρεωτικό. Ξεκίνησα να τις χρησιμοποιώ για πρώτη φορά το 2007 και είτε το πιστεύετε είτε όχι, εξακολουθώ να έχω και να χρησιμοποιώ τις ίδιες ακριβώς τσάντες που αγόρασα εκείνη την εποχή. Οι τσάντες που αγόρασα και εξακολουθούν να χρησιμοποιώ είναι Baggus.

Όσοι από εσάς είναι εντελώς πράσινοι, πιθανότατα δεν θα είναι ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένα από νάιλον (παρακαλώ μην στέλνετε μηνύματα μίσους). Αλλά Baggu χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά για την παραγωγή των προϊόντων τους. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης όπου όλες οι τσάντες τους μπορούν να επιστραφούν σε αυτές για να ανακυκλωθούν όταν είναι δυνατόν ή να επαναχρησιμοποιηθούν. Και το γεγονός ότι χρησιμοποιώ τις ίδιες τσάντες για 13+ χρόνια είναι αρκετά εντυπωσιακό. Μπορώ να βεβαιώσω πλήρως την αντοχή τους. Πλένονται επίσης στο πλυντήριο, χωρούν 50 κιλά και διπλώνουν σε μια μικρή θήκη.

Αν ψάχνετε για κάτι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, αναζητήστε μια τσάντα από βαμβάκι ή κάνναβη. Ενώ το υλικό, η κατασκευή και η συσκευασία μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην απόφασή σας για το ποια τσάντα θα επιλέξετε, νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι οποιαδήποτε επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον από την εναλλακτική – πλαστικές ή χάρτινες σακούλες μιας χρήσης.

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ο επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες προϊόντων που χρησιμοποιούμε είναι κατασκευασμένα από οργανικό βαμβακερό πλέγμα. Είναι εξαιρετικά κατά την αγορά προϊόντων καθώς και για την αποθήκευση τους. Το ύφασμα που αναπνέει βοηθά να διατηρείτε τα προϊόντα σας φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αντίθεση με τη διατήρησή τους στις πλαστικές σακούλες από το παντοπωλείο. Μπορούν εύκολα να πλυθούν στο χέρι ή στο πλυντήριο. Οι σακούλες προϊόντων είναι ελαφριές (το απόβαρο αναγράφεται σε κάθε σακούλα). Και το είδος που χρησιμοποιούμε έχει μια ξύλινη κλειδαριά με κορδόνι περίσφιξης για να κρατά τα πάντα στη θέση τους (όπως φαίνεται στην εικόνα στα αριστερά).

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις τσάντες στα δεξιά που παραιτούνται από την εναλλαγή και απλώς χρησιμοποιήστε το κορδόνι για να σφίξετε την τσάντα. Το ένα από τα δύο θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή.

ΠΑΝΤΑ ΜΙΚΡΟΙΝΕΣ

Πανιά από μικροΐνες είναι εξαιρετικά για χρήση ως εναλλακτική λύση για χαρτοπετσέτες. Όχι μόνο είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, αλλά αυτός ο συγκεκριμένος τύπος υφάσματος μπορεί να αφαιρέσει το 99% των βακτηρίων στις επιφάνειες χωρίς τη χρήση επιβλαβών προϊόντων καθαρισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο νερό! Όπως κάθε ύφασμα, υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα ποιότητας με βάση τον αριθμό των ινών ανά τετραγωνική ίντσα. Τα πανιά μικροϊνών που κατασκευάζονται από Ηλεκτρονικό πανί έχουν 3,1 εκατομμύρια ίνες ανά τετραγωνική ίντσα. Είναι καλά για έως και 300 πλύσεις, επομένως θα πρέπει να διαρκέσουν πολύ.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΩΝ

Οι περισσότεροι Αμερικανοί χρησιμοποιούν αυτό το απίθανο μπλε σφουγγάρι για να πλένουν τα πιάτα τους. Το σφουγγάρι σπάει και αποχρωματίζεται με την πάροδο του χρόνου. Και ας το παραδεχτούμε, καταλήγει να φαίνεται λίγο λυπηρό μετά από χρήση μιας εβδομάδας.

Θα το χρησιμοποιούσα έως ότου απλώς δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πια (παρακαλώ πείτε μου ότι δεν είμαι ο μόνος!). Και ναι, θα το έβαζα στο πλυντήριο πιάτων για να το απολυμάνω (όταν το θυμόμουν) αλλά και πάλι ήταν πολύ άσχημη.

Μετά από χρόνια χρήσης του τυπικού σφουγγαριού, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι βρήκαμε μια εναλλακτική που μου αρέσει – ένα πανί καθαρισμού. Λέω “πανί καθαρισμού” γιατί αυτό το πανί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά άλλα πράγματα εκτός από το πλύσιμο των πιάτων, αλλά κυρίως για αυτό το χρησιμοποιούμε. ο Wet-It! Πανί είναι εξαιρετικά απορροφητικό (διατηρεί έως και 16 φορές το βάρος τους σε υγρό) και θα διαρκέσει για 6 μήνες ή περισσότερο με κανονική χρήση.

Είναι τόσο μαλακά και έρχονται σε πραγματικά υπέροχες, γρήγορες εκτυπώσεις. Τα πανιά μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων, στο πλυντήριο πιάτων, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό – είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα τους. Wet-It! πανιά είναι επίσης βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα – Διασπώνται σε 6 εβδομάδες σε οικιακό κομπόστ και σε 16 εβδομάδες σε εμπορική χωματερή.

Ώρα να πούμε αντίο στο λυπημένο μπλε σφουγγάρι.

Ενώ μελετούσα το Amazon, βρήκα επίσης αυτά τα εναλλακτικά πανιά καθαρισμού που είναι λίγο φθηνότερα από το Wet It! μάρκα. Έχουν πραγματικά όμορφα και διασκεδαστικά prints και θα ήταν υπέροχο να τα κάνετε δώρο. Ή απλά ένα δώρο για τον εαυτό σας! Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τη μάρκα ή την ποιότητα, αλλά αν τα αγοράσετε, πείτε μου τη γνώμη σας.

Επίσης, το μόνο μειονέκτημα αυτών των τύπων υφασμάτων είναι ότι δεν έχουν επιφάνεια καθαρισμού. Έτσι, χρησιμοποιούμε ένα διαφορετικό πανί για το τρίψιμο για τις κατσαρόλες και τα τηγάνια που πρέπει να βάλετε λίγο γράσο για τους αγκώνες. Αυτά χρησιμοποιούμε Skoy Scrubbers, τα οποία δεν είναι ακριβώς πράσινα αλλά φιλικά προς το περιβάλλον αφού θα διαρκέσουν πολύ. Μπορείτε να βάλετε τα πανάκια στο πλυντήριο πιάτων για να απολυμανθούν.

ΜΑΛΛΙΝΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ

Έχουμε χρησιμοποιήσει μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου εδώ και χρόνια και δεν έχω κανένα παράπονο για αυτούς. Τα τυπικά φύλλα στεγνωτηρίου είναι γεμάτα χημικά και μπορούν να αφήσουν υπολείμματα στα ρούχα σας, στο δέρμα σας και στο στεγνωτήριο σας. Εκπέμπουν επίσης επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Μία από τις απλούστερες οικολογικές ανταλλαγές που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου. Οι μάλλινες σφαίρες στεγνωτηρίου θα μειώσουν το χρόνο στεγνώματος που εξοικονομεί κόστος ενέργειας. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και θα πρέπει να διαρκέσουν 1.000+ φορτία (συνήθως 2-4 χρόνια).

Μια άλλη εύκολη λύση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους είναι η χρήση σχάρας στεγνώματος. Οι περισσότεροι από εμάς στη σημερινή εποχή δεν θα κρεμάμε τα ρούχα μας σε ένα σκοινί για άπλωμα. Αλλά μια σχάρα στεγνώματος είναι μια εξαιρετική εναλλακτική.

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

Υπάρχουν πολλοί πόροι στο διαδίκτυο για να φτιάξετε τα δικά σας καθαριστικά. Στο σπίτι μας χρησιμοποιούνται καθημερινά σπιτικά καθαριστικά. Νιώθουμε καλά με την επιλογή μας να αποφύγουμε την πληθώρα χημικών ουσιών που βρίσκονται στα περισσότερα προϊόντα που αγοράζονται από το κατάστημα. Αποθηκεύουμε το καθαριστικό μας σε γυάλινα μπουκάλια ψεκασμού.

Η καθημερινή μας συνταγή για σπιτικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις:

  • 1 φλιτζάνι απεσταγμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι Καστίλλης χωρίς άρωμα

Είναι πραγματικά τόσο απλό. Αυτό το καθαριστικό μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός μιας εβδομάδας. Η προσθήκη συντηρητικού θα παρατείνει επίσης τη διάρκεια ζωής του καθαριστικού και θα σας επιτρέψει να μην το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Το να φτιάξετε τα δικά σας καθαριστικά μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα. Και αφού έχετε τα «υλικά» είναι εύκολο και γρήγορο να το φτιάξετε.

ΠΑΝΤΙ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΣ

Υπάρχει ο προφανής παράγοντας όταν επιλέγετε να χρησιμοποιείτε υφασμάτινες χαρτοπετσέτες έναντι χαρτοπετσετών – κρατώντας περισσότερα πράγματα έξω από τον χώρο υγειονομικής ταφής. Αλλά δεν είναι μόνο η πραγματική χαρτοπετσέτα που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Είναι επίσης η πλαστική συσκευασία και η διαδικασία κατασκευής.

Εκτός από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, οι υφασμάτινες χαρτοπετσέτες έχουν καλύτερη αίσθηση, λειτουργούν καλύτερα και είναι πιο ανθεκτικές. Είναι επίσης πιο ευχάριστα αισθητικά από τις χαρτοπετσέτες. Μπορούν να κάνουν το να καθίσετε σε ένα κανονικό γεύμα στο σπίτι να νιώθετε λίγο πιο ξεχωριστό.

ΤΥΛΙΚΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΜΕΛΙΣΚΕΡΙ

Κουραστήκατε να παλεύετε με την πλαστική μεμβράνη; Λοιπόν, υπάρχει μια εναλλακτική: Περιτυλίγματα τροφίμων με κερί μέλισσας.

Τα περιτυλίγματα τροφίμων είναι κατασκευασμένα από κερί μέλισσας, βαμβάκι, λάδι jojoba και ρητίνη δέντρων. Μπορούν να πλυθούν στο χέρι και να στεγνώσουν στον αέρα, κάτι που τα καθιστά επαναχρησιμοποιήσιμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα περιτυλίγματα τροφίμων για να καλύψετε το επάνω μέρος των μπολ/δοχείων, να τυλίξετε ένα σάντουιτς και να καλύψετε τα κομμένα φρούτα και λαχανικά. Είναι επίσης βιοδιασπώμενα.

Τελικές σκέψεις σχετικά με τις φιλικές προς το περιβάλλον ανταλλαγές για το σπίτι σας

Αυτές οι εύκολες φιλικές προς το περιβάλλον ανταλλαγές είναι μια εξαιρετική αρχή για τη δημιουργία νέων φιλικών προς το περιβάλλον συνηθειών και προθέσεων. Ακόμα κι αν κάνετε μόνο μία ή δύο μικρές αλλαγές στη ζωή σας για να βελτιώσετε το περιβάλλον μας, θα κάνει τεράστια διαφορά με την πάροδο του χρόνου. Η συνεργασία για την κατανάλωση λιγότερης κατανάλωσης και τη δημιουργία λιγότερων αποβλήτων θα είναι επωφελής για όλους.

Υπάρχουν τόσα πολλά καταπληκτικά μέρη για επίσκεψη σε αυτόν τον κόσμο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα γνωρίσουν όλη τη φυσική ομορφιά που υπάρχει. Είναι σημαντικό να προσέχουμε τον πλανήτη μας και να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε επιλογές για να διατηρήσουμε την ομορφιά του.

Σχετικά άρθρα που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα:

Τι μπορείτε να κάνετε σε 1 μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας

φάαγενείς συμβουλές διαβίωσης που έχουν μεγάλο αντίκτυπο

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα και να μην πληρώσετε ποτέ ξανά την πλήρη τιμή

Ανταλλαγές φιλικών προς το περιβάλλον.  Χέρι που κρατά μια σφαίρα
παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply