Ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο

0
Ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο

Έχουμε περάσει περισσότερο από τον μισό χρόνο στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία ως Ταξιδιωτικοί Θεραπευτές. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήμασταν σε θέση να συνάψουμε συμβόλαια 13+ εβδομάδων σε όλες τις ΗΠΑ Μας άρεσε πολύ που μπορούσαμε να βρισκόμαστε σε μια νέα τοποθεσία κάθε λίγους μήνες. Μας επέτρεψε να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να ζήσουμε νέα μέρη με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε με μια τυπική δουλειά. Στο μεταξύ, μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και να εξερευνήσουμε μέρη των ΗΠΑ που είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν δει καν.

Ο Τζέισον κι εγώ δουλέψαμε σκληρά όταν εργαζόμασταν, αλλά πάντα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε πλήρως τον ελεύθερο χρόνο μας. Θα θέλαμε να βρούμε χρόνο για πεζοπορία, ποδήλατο, κατασκήνωση και εξερεύνηση μιας νέας πόλης, τόσο ενόσω ήμασταν σε συμβόλαιο όσο και μεταξύ των συμβολαίων.

Παίρναμε τακτικά μια εβδομάδα ή περισσότερες διακοπές μεταξύ των συμβάσεων, ώστε να μπορούμε να πάμε ένα διασκεδαστικό οδικό ταξίδι στην επόμενη αποστολή μας. Στόχος μας ήταν να δούμε ό,τι μπορούσαμε, από την εξερεύνηση των εθνικών πάρκων μέχρι την περιήγηση σε τοπικά ζυθοποιεία και ό,τι ενδιάμεσα. Το να αφιερώσουμε αυτόν τον χρόνο για να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Αυτός ο τρόπος ζωής μας έκανε να νιώθουμε ελεύθεροι.

Είναι εύκολο να κοιτάξουμε πίσω σε αυτό το κομμάτι της ζωής μας με τόση αγάπη. Η ζωή ήταν απλή. Ήμασταν νέοι και ξέγνοιαστοι. Αλλά είχαμε κάποιες ανησυχίες όπως όλοι. Ο Τζέισον είχε ακόμη φοιτητικά δάνεια για να εξοφλήσει και με το επάγγελμά μας που επιλέξαμε ποτέ δεν ήξερες αν μπορούσες να συνάψεις συμβόλαιο όταν και όπου ήθελες. Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι αγχωτικό. Προσπαθήσαμε όμως να κάνουμε το καλύτερο από κάθε περίσταση και να μετατρέψουμε μια αρνητική κατάσταση σε θετική. Κοιτάμε πίσω εκείνη τη στιγμή της ζωής μας με απόλυτη ευτυχία και δεν θα αλλάζαμε κανένα μέρος της.

Η ζωή μας τώρα είναι πολύ διαφορετική. Σταματήσαμε να ταξιδεύουμε και πιάσαμε μόνιμες δουλειές ως θεραπευτές όταν γεννήθηκε το πρώτο μας παιδί για να εγκατασταθούμε και να έχουμε αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν μια αίσθηση κανονικότητας. Λίγο μετά, μιλήσαμε για να βγούμε ξανά στο δρόμο, αλλά μετά ήρθε το παιδί νούμερο δύο. Αγαπάμε τα παιδιά μας χωρίς τέλος και δεν θα αλλάζαμε την οικογενειακή μας ζωή με τίποτα. Όμως, αφού ζούσαμε σε ένα μέρος τα τελευταία 4,5 χρόνια, έχουμε μυρμηγκιάσει και νιώθουμε ότι υπάρχουν κάποια σημεία της ζωής μας που είναι στάσιμα.

Αυτό το ακίνητο συναίσθημα και το ερώτημα «τι κάνω με τη ζωή μου;» μας ώθησε να κάνουμε αλλαγές και να βρούμε απαντήσεις. Λήψη της απόφασης να είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ μας έκανε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Μας έδωσε πρόθεση και μας ανάγκασε να δημιουργήσουμε τη ζωή που θέλουμε.

Νομίζω ότι όλοι προσπαθούμε να ζήσουμε μια ζωή με νόημα. Αλλά μερικές φορές πρέπει να ξεπεράσουμε το εμπόδιο να βρούμε πώς να φτάσουμε εκεί. Τα τελευταία χρόνια έχουμε εργαστεί για να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας προκειμένου να εμπλουτίσουμε τη ζωή μας ατομικά και να μας κάνουμε πιο δυνατούς ως οικογένεια. Μαθαίνουμε συνεχώς και εργαζόμαστε για να βρούμε τρόπους να γεμίσουμε τη ζωή μας με σκοπό και ισορροπία.

Ακολουθούν 5 ενέργειες που κάνουμε και στις οποίες καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια για να ζήσουμε τη ζωή μας στο έπακρο:

Ζωγραφική που λέει "Επιλέξτε Joy" να ζήσει τη ζωή στο έπακρο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Για να νιώσετε περισσότερη ικανοποίηση στη ζωή σας, πρέπει να βρείτε τι σας κάνει ευτυχισμένους. Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε ουσιαστικές σχέσεις, ανθρώπους και δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά. Όταν αυτά τα στοιχεία και οι ενέργειες ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας, η ζωή είναι συνήθως πολύ καλή.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τις προσωπικές σας αξίες. Το να τιμάτε τις αξίες σας όταν κάνετε σχέδια και αποφάσεις στη ζωή σας θα σας κάνει να νιώσετε πιο ικανοποιημένοι. Όταν δεν το κάνουμε αυτό υποφέρει η ψυχική, σωματική και συναισθηματική μας κατάσταση.

Γυναίκα που κάνει γιόγκα στην παραλία - "Να είναι παρόντες"

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Η ζωή είναι γεμάτη περισπασμούς και οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πολυάσχολοι με ένα εκατομμύριο πράγματα στο μυαλό μας. Αυτό μερικές φορές μας κάνει να νιώθουμε συγκλονισμένοι. Φέρνοντας τον εαυτό σου στην παρούσα στιγμή σας αναγκάζει να εστιάσετε σε ένα πράγμα τη φορά.

Η επίγνωση του μυαλού σας και οι περιπλανώμενες σκέψεις είναι το πρώτο βήμα για να είστε παρόντες. Αυτή η επίγνωση σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε να επιστρέψετε στο εδώ και τώρα. Η επιβράδυνση μας επιτρέπει να εκτιμούμε περισσότερο τα μικρά πράγματα στη ζωή.

Ένας εξαιρετικός τρόπος που έχουμε βρει για να εξασκηθούμε στο να είμαστε παρόντες είναι ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός σας κάνει να βγείτε από τον αυτόματο πιλότο για λίγο. Σας βοηθά να αποκτήσετε επίγνωση του εαυτού σας, να βελτιώσετε την εστίασή σας και να μειώσετε το άγχος.

"Το πάθος μας οδήγησε εδώ" γραμμένο στο πεζοδρόμιο - Ζήστε τη ζωή σας στο έπακρο

ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Η παραμονή στη ζώνη άνεσής σας είναι πιο ασφαλής, αλλά μπορεί να κάνει τη ζωή σας να είναι προβλέψιμη και κοσμική. Χωρίς αλλαγή, υπάρχει μόνο το status quo. Όταν ξεφεύγετε από την κανονική σας πορεία, εμφανίζονται νέες ευκαιρίες και το να αγκαλιάζουμε αυτές τις ευκαιρίες είναι αυτό που μας επιτρέπει να αναπτυχθούμε.

ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΚΛΗΡΑ/ΠΑΙΞΕ ΣΚΛΗΡΑ

Πάντα προσπαθούσαμε να βρούμε την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και παιχνιδιού, κάτι που πιστεύω ότι είναι σημαντικό τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική σας υγεία. Η ύπαρξη αυτής της ισορροπίας κάνει τη ζωή πιο ολοκληρωμένη.

Σημάδι: "Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι εγωιστής" όταν ζεις τη ζωή σου στο έπακρο

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Ο χρόνος που αφιερώνεται στη φροντίδα του εαυτού μας είναι συχνά το πρώτο πράγμα που παραμελείται στις πολυάσχολες ζωές μας. Και πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό είναι κάτι με το οποίο παλεύω. Είναι δύσκολο για μένα να μην νιώθω ότι είμαι εγωιστής όταν αφιερώνω χρόνο για να φροντίσω τον εαυτό μου, αλλά είναι τόσο σημαντικό για την υγεία και την ευημερία μας.

Η φροντίδα του εαυτού σας περιλαμβάνει να αφιερώσετε χρόνο για άσκηση, ύπνο, συμμετοχή σε δραστηριότητες που σας προσφέρουν χαρά και σύνδεση με άτομα που σας ενδιαφέρουν. Έχει να κάνει με τη φροντίδα τόσο της σωματικής όσο και της συναισθηματικής σας ευεξίας, απευθυνόμενος τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό σας.

Πρέπει να υπενθυμίζω στον εαυτό μου, καθημερινά, ότι η επιδίωξη της υγείας και της ευτυχίας απέχει πολύ από το να είναι εγωιστικό.

Στο τέλος, η φροντίδα του εαυτού σας θα σας κάνει καλύτερο σύζυγο, γονέα, υπάλληλο και φίλο.

Τελικές σκέψεις:

Το να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να ζήσετε τη ζωή σας στο έπακρο θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Είναι ισχυρό να μπορείς να επιλέγεις να ξοδεύεις τον χρόνο και την ενέργειά σου σε πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο. Η ζωή, φυσικά, δεν είναι τέλεια και η καθημερινότητά μας μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά το να επιδιώκεις μια ζωή που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο αξίζει τον κόπο.

Ο άνθρωπος στον καταρράκτη ζει τη ζωή στο έπακρο
παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply