Πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν μεσίτη στεγαστικών δανείων; – Biglaw Investor

2
Πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν μεσίτη στεγαστικών δανείων;  – Biglaw Investor

Καθώς ξεκινάτε την καριέρα σας και επιτυγχάνετε κάποια οικονομική σταθερότητα, πιθανότατα θα αρχίσετε να σκέφτεστε να αγοράσετε ένα σπίτι. Ακόμη και για έναν δικηγόρο, μπορεί να είναι πολύ να γνωρίζει τα στοιχεία των υποθηκών, μαζί με την εύρεση του χρόνου για να πάρει την καλύτερη δυνατή υποθήκη. Για να ξεπεράσουν μερικά από αυτά τα εμπόδια, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν έναν μεσίτη στεγαστικών δανείων. Με απλά λόγια, ένας μεσίτης στεγαστικών δανείων είναι ένας μεσάζων για να βοηθήσει τους δανειολήπτες και τους δανειστές να διαπραγματευτούν τα στεγαστικά δάνεια, είτε πρόκειται για έναν αγοραστή σπιτιού για πρώτη φορά είτε για έναν ιδιοκτήτη σπιτιού που ασχολείται με την αναχρηματοδότηση στεγαστικών δανείων. Μερικές φορές μπορούν να σας φέρουν καλύτερο ποσοστό από ό,τι θα λάβατε αλλού. Αυτό το άρθρο διερευνά περαιτέρω τι είναι ο μεσίτης στεγαστικών δανείων και ορισμένες εναλλακτικές λύσεις στη χρήση ενός.

Τι είναι ο μεσίτης στεγαστικών δανείων;

Είναι πάντα καλή ιδέα να ψωνίζετε, και τα στεγαστικά δάνεια δεν αποτελούν εξαίρεση. Ως αποτέλεσμα, πολλοί αγοραστές κατοικιών χρησιμοποιούν μεσίτες στεγαστικών δανείων για να συγκεντρώσουν πιθανές υποθήκες για να εξετάσετε. Ο μεσίτης στεγαστικών δανείων θα σας βοηθήσει επίσης να πληροίτε τις προϋποθέσεις για τις διάφορες πιθανές υποθήκες, συγκεντρώνοντας όλες τις σημαντικές οικονομικές πληροφορίες σας, όπως το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και την πιστωτική σας έκθεση, μαζί με την προκαταβολή. Ο μεσίτης θα χρησιμοποιήσει τις οικονομικές σας πληροφορίες για να υπολογίσει το καλύτερο στεγαστικό δάνειο για εσάς, δίνοντας τα στοιχεία σας στους ενυπόθηκους δανειστές και βλέποντας τι μπορούν να προσφέρουν.

Όταν επιλέγετε την υποθήκη σας, ο δανειστής θα σας παράσχει την πραγματική υποθήκη και ο μεσίτης στεγαστικών δανείων θα λάβει μια αμοιβή για την εργασία του. Τεχνικά ο δανειστής πληρώνει αυτή την προμήθεια, αλλά εσείς ως δανειολήπτης μπορεί να είστε υπεύθυνοι για μέρος ή το σύνολο της αμοιβής, ανάλογα με τους όρους του δανείου. Ο μεσίτης στεγαστικών δανείων πληρώνεται μόνο εάν συνάψετε υποθήκη. Ο μεσίτης στεγαστικών δανείων θα σας βοηθήσει με την ίδια την αίτηση δανείου.

Πώς να βρείτε έναν μεσίτη στεγαστικών δανείων

Είναι σημαντικό να βρείτε έναν καλό μεσίτη. Ενώ θα μπορούσατε να βρείτε εύκολα ένα στο διαδίκτυο, θα πρέπει να αναζητήσετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Εάν έχετε μια ιδιαίτερη ανησυχία, όπως το πιστωτικό σας ιστορικό, η ταχυδακτυλουργία της υποθήκης με φοιτητικά δάνεια ή η επιδίωξη μεγάλου ποσού δανείου, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν μεσίτη που ειδικεύεται σε αυτούς τους τομείς.

Είναι επίσης καλύτερο να πάτε με έναν εξουσιοδοτημένο μεσίτη. Μπορούν να λάβουν άδεια μόνο από το Nation Mortgage Licensing System and Registry. Μπορείτε να ελέγξετε τον εθνικό τους ιστότοπο για να δείτε εάν ο μεσίτης σας έχει άδεια. Ο ιστότοπος θα έχει επίσης πληροφορίες για το πώς μπορείτε να μάθετε εάν ο μεσίτης σας έχει πειθαρχήσει.

Επιπλέον, μπορείτε να ψωνίσετε με μεσίτες συναντώντας τους και ακόμη και να τους δοκιμάσετε για λίγο για να δείτε αν έχουν χρόνο για εσάς και να λάβουν υπόψη τις ανάγκες σας. Να είστε προσεκτικοί με αυτό όμως, γιατί κάποια στιγμή, ένας μεσίτης στεγαστικών δανείων μπορεί να σας ζητήσει να υπογράψετε μια συμφωνία αποκλειστικότητας μαζί του.

Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες εκ των προτέρων. Δείτε αν θα σας δώσουν γνωστοποιήσεις ή εγγυήσεις και ελέγξτε τις διεξοδικά.

Εκτός από την αναζήτηση ενός μεσίτη στεγαστικών δανείων στο διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε σε φίλους και συγγενείς για να δείτε αν είχαν κάποιον με τον οποίο τους άρεσε να δουλεύουν. Επιπλέον, εάν εργάζεστε ήδη με έναν κτηματομεσίτη, μπορείτε να δείτε εάν μπορούν να σας προσφέρουν μια παραπομπή.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν μεσίτη στεγαστικών δανείων;

Τα πλεονεκτήματα

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση ενός μεσίτη στεγαστικών δανείων. Πρώτον, ένας μεσίτης πιθανότατα θα σας παρέχει πρόσβαση σε μεγαλύτερη ποικιλία δανειστών, επειδή ένας μεσίτης στεγαστικών δανείων θα έχει πάντα περισσότερο χρόνο και πόρους από εσάς.

Επιπλέον, οι εδραιωμένες σχέσεις που έχουν με αυτούς τους δανειστές θα επιτρέψουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαδικασία της υποθήκης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πιο εξατομικευμένη υποθήκη που φτάνει αυτό που χρειάζεστε. Η εμπειρία ενός μεσίτη στεγαστικών δανείων στη διαπραγμάτευση, μαζί με την αφθονία των πόρων του, συχνά οδηγεί σε χαμηλότερα επιτόκια και φθηνότερες προμήθειες από ό,τι θα έπαιρνα διαφορετικά για μια υποθήκη μόνος σας. Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα καλύτερα επιτόκια στεγαστικών δανείων. Μπορεί να είναι σε θέση να εξαλείψουν το τέλος προέλευσης.

Η χρήση ενός μεσίτη συνήθως θα σας εξοικονομήσει χρόνο κάνοντας πολλά από τα legwork. Ακόμη και η αναζήτηση πληροφοριών για ένα στεγαστικό δάνειο από έναν δανειστή μπορεί να σας πάρει πολύ χρόνο. Η υποθήκη θα χειριστεί μεγάλο μέρος της γραφειοκρατίας για τόσες ή λιγότερες υποθήκες που σας ενδιαφέρουν.

Τέλος, οι μεσίτες υποθηκών θα είναι μερικές φορές πρόθυμοι να υπερβούν τον βασικό τους ρόλο και να σας βοηθήσουν με άλλους οικονομικούς παράγοντες που συνδέονται με τη λήψη στεγαστικού δανείου. Εάν χρειάζεται να δημιουργήσετε πίστωση ή να αξιοποιήσετε περιουσιακά στοιχεία για να έχετε καλύτερο επιτόκιο, μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό.

Τα μειονεκτήματα

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα της συνεργασίας με έναν μεσίτη στεγαστικών δανείων, το πρώτο είναι ότι δεν συνεργάζονται όλοι οι ενυπόθηκοι δανειστές με μεσίτες υποθηκών. Μπορεί να χάσετε κάποια ευνοϊκά επιτόκια στεγαστικών δανείων, καθώς τουλάχιστον ορισμένοι δανειστές δεν συνεργάζονται με μεσίτες στεγαστικών δανείων επειδή είναι σε θέση να προσελκύσουν καταναλωτές χωρίς μεσίτη.

Επιπλέον, η αμοιβή του μεσίτη μπορεί να είναι τόσο μεγάλη που εξαφανίζει τα χρήματα που εξοικονομήσατε μέσω της πραγματικής υποθήκης που διαπραγματεύονται για εσάς. Δεδομένου ότι μέρος της αξίας της μετάβασης σε έναν μεσίτη στεγαστικών δανείων είναι εξοικονόμηση χρόνου, η οικονομική αξία της εξοικονόμησης χρόνου είναι υποκειμενική και μπορεί να μην αξίζει τον κόπο για εσάς. Έτσι, μπορεί να μην λάβετε πραγματικά το καλύτερο δάνειο μέσω ενός μεσίτη.

Επιπλέον, παρόλο που οι πολλές σχέσεις των μεσιτών μπορεί να αποδειχθούν ωφέλιμες, αυτό μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως επιζήμιο, επειδή ο μεσίτης μπορεί να είναι ευγενικός προς ορισμένους δανειστές, ακόμα κι αν δεν σας προσφέρουν την καλύτερη υποθήκη. Δεδομένου ότι ο μεσίτης πληρώνεται με προμήθεια, μπορεί να θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες υποθήκες, επομένως μπορεί να μην αναζητήσει πλήρως την καλύτερη δυνατή υποθήκη για εσάς.

Επιπλέον, μερικές φορές μπορεί να υπάρξει ένα τυχαίο δόλωμα και αλλαγή, όπου ο μεσίτης στεγαστικών δανείων σας δίνει μια εκτίμηση του επιτοκίου στεγαστικού δανείου που πιστεύει ότι μπορεί να σας πάρει, αλλά όταν ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία, καταλήγετε να πληρώνετε περισσότερα από όσα σχεδιάζετε λόγω διαφόρων έξοδα κλεισίματος.

Πολλά από αυτά τα μειονεκτήματα μπορούν να αποφευχθούν κάνοντας σωστή έρευνα όπως υποδείχθηκε παραπάνω.

Εναλλακτικές λύσεις σε μεσίτη στεγαστικών δανείων

Υπάρχουν τρεις κύριες εναλλακτικές λύσεις που χρησιμοποιούν οι αγοραστές κατοικιών αντί για έναν μεσίτη στεγαστικών δανείων. Το πρώτο είναι η συνεργασία με έναν υπάλληλο δανείων από έναν άμεσο δανειστή. Όταν περνάτε από έναν υπάλληλο δανείων, θα εργαστεί για ένα ίδρυμα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, όπως μια τράπεζα ή μια πιστωτική ένωση, και θα σας καθοδηγήσει στα δάνεια που είναι διαθέσιμα από την οντότητα στην οποία εργάζονται. Οι επιλογές δανείου θα είναι αναπόφευκτα μικρότερες επειδή ο υπάλληλος υποθηκών μπορεί να παρέχει μόνο ό,τι παρέχει το ίδρυμά του. Εάν θέλετε να συγκρίνετε στεγαστικά δάνεια από διαφορετικούς δανειστές, θα πρέπει συνήθως να μιλήσετε με στελέχη δανείων από πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Όπως ένας μεσίτης στεγαστικών δανείων, θα συνεργαστεί μαζί σας μέσω της διαδικασίας αίτησης για στεγαστικό δάνειο και θα επιδιώξει να σας εγκρίνει.

Μια άλλη επιλογή είναι ένας τραπεζίτης στεγαστικών δανείων, ένα άτομο που εργάζεται για έναν όμιλο που διενεργεί ο ίδιος υποθήκες. Αλλά συχνά θα πουλήσουν στη συνέχεια το στεγαστικό δάνειο σε κάποιον άλλο. Δεδομένου ότι επιδιώκουν να εμπορευθούν στεγαστικά δάνεια, θα προσφέρουν συνήθως περισσότερα στεγαστικά δάνεια από αυτά που θα λαμβάνατε από έναν υπάλληλο δανείων.

Η τελική εναλλακτική είναι να περάσετε απευθείας μέσω των διαδικτυακών δανειστών. Όταν το κάνεις αυτό, δεν θα ασχοληθείς με κανέναν προσωπικά. Βάζετε όλες τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο και η υπηρεσία θα υπολογίσει εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για υποθήκη και για ποιο επιτόκιο. Αυτό σας εξοικονομεί πολύ χρόνο, επειδή συχνά θα υπόκεινται σε προέγκριση, αλλά οι διαδικτυακοί δανειστές συχνά κατηγορούνται ότι παίζουν πολύ χαλαρά με τον οποίο εγκρίνουν ή δίνουν δυσμενείς τιμές.

Το JD Mortgage διευκολύνει τους δικηγόρους να λάβουν ένα χαμηλό έως μηδενικό στεγαστικό δάνειο με χαλαρούς λόγους χρέους προς εισόδημα και έχουμε ελέγξει τους δανειστές για εσάς.

Τι να εξετάσετε στη συνέχεια

Αν και η απόφαση για το εάν θα αποκτήσετε έναν μεσίτη στεγαστικών δανείων μπορεί από μόνη της να είναι μια σημαντική διαδικασία, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά κατοικίας. Όταν εξισορροπείτε επενδύσεις, στεγαστικά δάνεια και διάφορα είδη ασφάλισης, θα πρέπει να εξετάσετε εάν ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε όλους αυτούς τους προσωπικούς οικονομικούς παράγοντες για να δημιουργήσετε την καλύτερη οικονομική κατάσταση για εσάς.

Εκτός από το επιτόκιο της υποθήκης, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το πραγματικό κόστος του σπιτιού. Η ενασχόληση με μια ακριβή αγορά σπιτιού είναι ένας τρόπος για τη δημιουργία ιδίων κεφαλαίων, αλλά αν είναι πολύ μεγάλο μπορεί επίσης να αφαιρέσει από άλλα στοιχεία μιας οικονομικής φωλιάς, όπως επενδύσεις ή ένα ταμείο βροχερής ημέρας.

Τόσο όταν διαπραγματεύεστε το στεγαστικό σας δάνειο όσο και αφού έχετε συνάψει με επιτυχία, θα πρέπει να εξετάσετε στρατηγικές για να εξοφλήσετε την υποθήκη σας νωρίς, για να εξοικονομήσετε χρήματα από τους τόκους. Αν και ο μισθός σας Biglaw μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα σε αυτόν τον στόχο, υπάρχουν πρόσθετες στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να το πετύχετε.

Τοντ Κάρνεϊ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ. Είναι κάτοχος πτυχίου στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Δημόσιες Επικοινωνίες. Έχει επίσης εργαστεί σε ψηφιακά μέσα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον Οι απόψεις στα έργα του είναι αποκλειστικά δικές του και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του εργοδότη του.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply