Πώς να βγείτε γρήγορα από το χρέος

0
Πώς να βγείτε γρήγορα από το χρέος

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που θέλουν να ξεφύγουν γρήγορα από το χρέος. Δυστυχώς, οι στατιστικές λένε μια θλιβερή ιστορία για το πώς οι άνθρωποι στις ΗΠΑ κατακλύζονται από χρέη.

Το να έχετε χρέος πάνω από το κεφάλι σας μπορεί να είναι συντριπτικό. Η σκέψη ότι πρέπει να ξεθάψετε από μια μεγάλη τρύπα χρέους είναι τουλάχιστον τρομακτική. Το χρέος μπορεί να είναι η αιτία περιττής ανησυχίας και άγχους στη ζωή μας.

Στατιστικά Σύμφωνα με το Federal Reserve Bank of New York

  • Τα υπόλοιπα χρέους των αμερικανικών νοικοκυριών ανέρχονται σε 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια
  • Το ανεξόφλητο χρέος φοιτητικού δανείου είναι 1,54 τρισεκατομμύρια δολάρια
  • Τα υπόλοιπα των δανείων αυτοκινήτων είναι 1,35 τρισεκατομμύρια δολάρια

Άλλα στατιστικά στοιχεία:

  • 1 στους 10 ενήλικες στις ΗΠΑ έχει υπόλοιπο πιστωτικής κάρτας άνω των 5000 $
  • Ο μέσος όρος APR πιστωτικής κάρτας είναι 17,73%

Κοινοί τύποι χρέους:

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποιο είδος χρέους. Το προσωπικό χρέος μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες.

Εξασφαλισμένο χρέος:

Ένα εξασφαλισμένο χρέος υποστηρίζεται από εξασφαλίσεις. Σε περίπτωση αθέτησης της πληρωμής σας, ο πιστωτής μπορεί να λάβει την εξασφάλιση. Τα επιτόκια αυτού του τύπου δανείου είναι συνήθως χαμηλότερα λόγω του γεγονότος ότι ο δανειστής μπορεί να δεσμεύσει το ακίνητο και να ανακτήσει τα χρήματά του σε περίπτωση αθέτησης του δανείου. Παραδείγματα εξασφαλισμένου χρέους είναι ένα δάνειο/υποθήκη ακινήτων και ένα δάνειο αυτοκινήτου.

Ακάλυπτο χρέος:

Αυτός ο τύπος χρέους τείνει να έχει υψηλότερα επιτόκια, επειδή δεν υπάρχει εγγύηση για είσπραξη σε περίπτωση αθέτησης του δανείου. Ένα παράδειγμα μη εξασφαλισμένου χρέους είναι μια πιστωτική κάρτα ή ένα προσωπικό δάνειο.

Στεγαστικών δανείων:

Η υποθήκη είναι ένα δάνειο που δίνεται σε ένα άτομο για να αγοράσει ένα σπίτι. Μια υποθήκη έχει συνήθως το χαμηλότερο επιτόκιο και συνήθως ορίζεται για 15 ή 30 χρόνια. Στην περίπτωση αυτή, το ακίνητο είναι η εξασφάλιση.

Ανακυκλούμενο χρέος:

Αυτός ο τύπος χρέους περιλαμβάνει μια συμφωνία μεταξύ δανειστή και δανειστή. Επιτρέπει στον καταναλωτή να δανειστεί χρήματα μέχρι ένα μέγιστο ποσό. Ένα παράδειγμα ανακυκλούμενου χρέους είναι μια πιστωτική κάρτα.

Είναι όλο το χρέος κακό;

Βασικά, όχι. Δεν θεωρείται όλο το χρέος κακό.

Επισφαλές χρέος είναι όταν αγοράζετε κάτι που δεν παράγει εισόδημα.

Καλό χρέος είναι όταν αγοράζετε κάτι που έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την καθαρή σας αξία.

Ένα παράδειγμα επισφαλούς χρέους είναι το χρέος πιστωτικών καρτών. Ένα παράδειγμα «καλού χρέους» είναι η υποθήκη.

Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν εξετάζετε το καλό χρέος έναντι του επισφαλούς χρέους είναι η συναισθηματική απάντηση στο χρέος. Και στις δύο περιπτώσεις, η συναισθηματική απόκριση δεν αλλάζει πραγματικά. Υπάρχει ακόμα αυτό το αίσθημα ανησυχίας ή άγχους ακόμα κι αν αναλάβετε «καλό χρέος».

Ποια είναι τα πρώτα βήματα για να ξεπληρώσετε το χρέος σας;

Άρα έχεις χρέος. Η επόμενη ερώτηση είναι…..πώς εξοφλείτε το χρέος; Ακόμα καλύτερα, πώς θα ξεφύγεις γρήγορα από το χρέος!;

1. Ελέγξτε τα οικονομικά σας:

Πρώτα πρέπει να οργανώσετε τα οικονομικά σας και να μάθετε πού βρίσκεστε. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αναφέρετε τα χρέη, τα επιτόκια και τις ελάχιστες πληρωμές σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε α αριθμομηχανή χρέους. Είναι υπέροχα γιατί σας δίνουν πολλές πρόσθετες πληροφορίες, όπως πόσους τόκους θα πληρώσετε και πόσο καιρό θα σας πάρει για να εξοφλήσετε το χρέος σας.


2. Θέστε στόχους:

Πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσετε το χρέος σας. Οταν εσύ θέτω στόχουςπρέπει να θυμάστε να συμπεριλάβετε ένα σχέδιο δράσης και ένα χρονικό πλαίσιο.

3. Παρακολουθήστε τα έξοδά σας:

Είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζετε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας. Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε ακριβώς σε τι ξοδεύετε χρήματα είναι να παρακολουθείτε τα έξοδά σας.

Αυτό το βήμα είναι δύο. Πρώτα θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα οικονομικά σας. Δεύτερον, θα ανοίξει τα μάτια σας σε τυχόν επιπόλαιες δαπάνες. Θα σας επιτρέψει να δείτε αν υπάρχουν μέρη που μπορείτε να μειώσετε το κόστος και να ζήσετε λίγο πιο φειδωλά.

Tracker Εξόδων

4. Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό:

Δημιουργία προϋπολογισμού δεν είναι τόσο δύσκολο και συντριπτικό όσο νομίζουν πολλοί. Το κλειδί είναι να επιλέξετε μια στρατηγική προϋπολογισμού που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Όταν κάνετε έναν προϋπολογισμό, παρακολουθείτε τα έσοδα και τα έξοδά σας. Τα χρήματα που περισσεύουν μπορούν να πάνε για πολλά πράγματα, ένα από τα οποία θα πρέπει να είναι η εξόφληση του χρέους σας.

Πώς να εξοφλήσετε το χρέος σας ΚΑΙ να ξεχρεώσετε πιο γρήγορα:

Τώρα λοιπόν έχετε ολοκληρώσει τα αρχικά βήματα. Η βρώμικη δουλειά είναι έξω από το δρόμο. Ώρα να αντιμετωπίσετε το χρέος σας με «ένταση γαζέλας!» Ευχαριστώ τον Dave Ramsey που μου έμεινε μόνιμα αυτή η φράση στο μυαλό.

Τα επόμενα βήματα είναι:

1. Πληρώστε περισσότερα από το ελάχιστο υπόλοιπο…..πάντα και όσο πιο συχνά μπορείτε!

Μειώνοντας το συνολικό συνολικό χρέος που έχετε, θα πληρώσετε αυτόματα λιγότερους τόκους μακροπρόθεσμα. Το χρέος είναι κακό. Η πληρωμή τόκων είναι χειρότερη.

2. Ζήστε κάτω από τις δυνατότητές σας/οικονομική ζωή:

Ο ορισμός του να ζεις κάτω από τις δυνατότητές σου είναι να μην ξοδεύεις περισσότερα χρήματα από όσα βγάζεις. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο εάν θέλετε να ξεφορτωθείτε γρήγορα το χρέος. Δεν λέω ότι πρέπει να ζήσεις εξαιρετικά λιτός τρόπος ζωής. Αλλά πρέπει να είστε σκόπιμοι με τις δαπάνες σας.

3. Χρησιμοποιήστε επιπλέον (βρέθηκαν) χρήματα για να εξοφλήσετε το χρέος:

Αν τύχει να συναντήσετε κάποια επιπλέον χρήματα από ένα μπόνους στη δουλειά ή ένα χρηματικό δώρο, χρησιμοποιήστε τα για να ξεπληρώσετε το χρέος σας. Θα πρέπει να εστιάσετε στη μείωση αυτού του συνολικού συνόλου.

4. Ξεκινήστε μια δευτερεύουσα φασαρία ή αποκτήστε μια εργασία μερικής απασχόλησης:

Εάν αισθάνεστε ότι πραγματικά προσπαθείτε να ζήσετε πιο λιτά, αλλά δεν υπάρχει πουθενά αλλού να εξοικονομήσετε χρήματα, τότε ήρθε η ώρα να βρείτε έναν τρόπο να κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

Μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα ξεκινώντας μια παράπλευρη φασαρία ή επιλέγοντας κάποια επιπλέον δουλειά στην κανονική σας δουλειά. Μια εργασία μερικής απασχόλησης μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή για να βγάλετε επιπλέον μετρητά τα Σαββατοκύριακα ή τη νύχτα.

5. Καλέστε την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας:

Ζητήστε μειωμένο επιτόκιο στις πιστωτικές κάρτες. Εάν δεν μπορείτε να εξοφλήσετε πλήρως το υπόλοιπό σας κάθε μήνα, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα μειώνοντας απλώς το επιτόκιο. Κάντε το τηλεφώνημα…..το χειρότερο που μπορούν να πουν είναι «όχι». Μια άλλη επιλογή είναι να μετακινήσετε το υπόλοιπό σας σε μια κάρτα με εισαγωγικό επιτόκιο 0%.

Πρότυπο παρακολούθησης προϋπολογισμού

Στρατηγικές αποπληρωμής χρέους:

Και οι δύο από αυτές τις στρατηγικές αποπληρωμής χρέους απαιτούν την εξόφληση του ελάχιστου υπολοίπου πρώτα σε όλο το χρέος και μετά την επιλογή μιας από αυτές τις μεθόδους. Δεν αμελείτε να κάνετε μια πληρωμή για ένα χρέος μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσετε ένα άλλο.

Χιονοστιβάδα χρέους:

Σε αυτή τη μέθοδο εξοφλείτε πρώτα το μεγαλύτερο χρέος – αυτό που χρεώνει τους περισσότερους τόκους.

Χιονοστιβάδα χρέους:

Σε αυτή τη μέθοδο εξοφλείτε πρώτα το μικρότερο συνολικό χρέος

Γιατί να επιλέξεις το ένα από το άλλο;

Στη στρατηγική Debt Avalanche εργάζεστε για να απαλλαγείτε από το χρέος με το υψηλότερο επιτόκιο. Ανάλογα με το μέγεθος του χρέους σας, αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει εκατοντάδες και να αφαιρέσει μήνες από τον χρόνο αποπληρωμής σας.

Εάν επιλέξετε τη στρατηγική Debt Snowball, θα έχετε ένα χρέος που θα σβήσει εντελώς γρήγορα. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσετε. Η απαλλαγή από ένα από τα χρέη μας μας επιτρέπει να δούμε ξεκάθαρα την πρόοδο.

Ξυπνητήρι - Η ώρα χτυπάει

Σχετικά Άρθρα:

Συμβουλές για λιτό τρόπο ζωής που έχουν μεγάλο αντίκτυπο

Τι μπορείτε να κάνετε σε έναν μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας

Πώς να δημιουργήσετε με επιτυχία έναν προϋπολογισμό σήμερα

Τελικές σκέψεις

Η απαλλαγή από το χρέος δεν είναι εύκολη. Δεν υπάρχει κάρτα «έξοδος χωρίς χρέος». Χρειάζεται δουλειά και αφοσίωση.

Το να χρωστάς μπορεί να είναι συντριπτικό και αγχωτικό. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι αδύνατο να ξεφύγετε από το χρέος με χαμηλό εισόδημα ή εάν έχετε πολλά διαφορετικά είδη χρέους. Αλλά αν βρίσκεστε σε αυτή τη θέση και χρειάζεστε μια διέξοδο, υπάρχουν απλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε να ξεχρεώνεστε σήμερα.

Οι βασικοί τρόποι για να ξεφύγετε γρήγορα από το χρέος είναι να εξοικονομήσετε χρήματα, να κερδίσετε περισσότερα χρήματα και να επιλέξετε μια στρατηγική αποπληρωμής που λειτουργεί για εσάς. Πρέπει να επιλέξετε μια μέθοδο στην οποία μπορείτε και θα τηρήσετε για να πετύχετε.

Όλες αυτές οι στρατηγικές για το πώς να ξεφορτωθείτε γρήγορα το χρέος είναι χρήσιμες και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε οικονομική ελευθερία. Φτάνοντας την οικονομική ελευθερία και την ύπαρξη χωρίς χρέη θα σας επιτρέψει να ζήσετε τη ζωή που θέλετε αντί να είστε αλυσοδεμένοι σε οικονομικές υποχρεώσεις.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply