Πώς να δημιουργήσετε με επιτυχία έναν προϋπολογισμό σήμερα

0

Τι είναι ο προϋπολογισμός και πώς δημιουργείτε έναν προϋπολογισμό; Αυτά είναι τα δύο σημαντικά ερωτήματα που θα απαντήσουμε σήμερα.

Μερικοί από τους παρακάτω συνδέσμους είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Ως συνεργάτης της Amazon θα κερδίσουμε προμήθεια εάν αποφασίσετε να κάνετε μια αγορά μέσω του συνδέσμου μας, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Πώς ορίζεται ένας προϋπολογισμός;

Ο προϋπολογισμός είναι ένα οικονομικό σχέδιο που βασίζεται στα έσοδα και τα έξοδά σας. Είναι ένας τρόπος να οργανώσετε τα οικονομικά σας και να υπολογίσετε πόσα χρήματα θα χρειαστείτε για να καλύψετε το κόστος ζωής σας.

Γιατί να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό;

Ο προϋπολογισμός είναι ένας καλός τρόπος για να οργανώσετε τα χρήματά σας. Θα σας βοηθήσει να μην αισθάνεστε τόσο καταπονημένοι με τα οικονομικά σας.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πρώτη Εθνική Τράπεζα της Ομάχα υπάρχει ένας τρομακτικός αριθμός ανθρώπων που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία.

Η οικονομική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 49% των ενηλίκων στις ΗΠΑ αναμένει να ζήσει από μισθό σε μισθό το 2020. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 53% δεν διαθέτει ταμείο έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσε να καλύψει τρίμηνες δαπάνες.

Ωστόσο, το 91% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είχε στόχο να ξεκινήσουν καλύτερες συνήθειες για τα χρήματα το 2020, το οποίο περιελάμβανε τον καθορισμό και την τήρηση ενός προϋπολογισμού.

Η εξέταση των προσωπικών σας οικονομικών μπορεί να είναι βαριά. Αλλά μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε χαμένοι και αβέβαιοι για το πού πηγαίνουν όλα τα χρήματά σας και αυτό δεν είναι καλό συναίσθημα. Ίσως ζείτε από μισθό σε μισθό και δεν ξέρετε τι να κάνετε για αυτό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο προϋπολογισμός μπορεί να είναι απλώς το εργαλείο που χρειάζεστε για να ρυθμίσετε τα οικονομικά σας. Πολλές από τις ιδέες για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω μας έχουν βοηθήσει να γίνουμε χωρίς χρέη και μας έχουν ανοίξει το δρόμο για να φτάσουμε στην οικονομική ελευθερία.

Οι 5 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσετε έναν προϋπολογισμό

 1. Ο προϋπολογισμός σας βοηθά να σχεδιάσετε το μέλλον
 1. Σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για απροσδόκητα κόστη
 1. Σας βοηθά να εξοφλήσετε το χρέος πιο γρήγορα
 1. Σας βοηθά να κάνετε αποταμίευση για τη σύνταξη
 1. Μειώνει το άγχος στη ζωή σας

Όταν κάνετε προϋπολογισμό, αναθέτετε στα χρήματά σας μια δουλειά. Η δημιουργία ενός προϋπολογισμού σάς δίνει έμφαση και δημιουργεί όρια δαπανών, ώστε να ξοδεύετε τα χρήματά σας πιο υπεύθυνα.

Ο καθορισμός ενός προϋπολογισμού θα σας δώσει μια σαφή ιδέα για το πόσα χρήματα σας απομένουν μετά την πληρωμή των εξόδων. Αυτά τα χρήματα που απομένουν μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους πιο γρήγορα.

Πώς να δημιουργήσετε έναν καλύτερο προϋπολογισμό

Βήμα 1: Θέτω στόχους

Αποφασίστε ποιοι είναι οι οικονομικοί σας στόχοι.

Για παράδειγμα:

 1. Θέλω να εξοικονομήσω ___ (ποσό χρημάτων) για να _____
 2. Θέλω να επενδύω ___(ποσό χρημάτων) ανά μήνα
 3. Θέλω να εξοικονομήσω ___ (ποσό χρημάτων) για τη συνταξιοδότηση

Βήμα 2: Προσδιορίστε το εισόδημά σας

Το εισόδημά σας περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τον μισθό σας. Περιλαμβάνει επίσης τυχόν χρήματα που κερδίζετε από μια δευτερεύουσα φασαρία, μια εργασία μερικής απασχόλησης ή από τυχόν σημαντικά ενδιαφέροντα/μερίσματα.

Βήμα 3: Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας

Για να φτάσετε στο βήμα 4 (Προσδιορισμός των εξόδων σας) πρέπει πρώτα να τα παρακολουθήσετε!

Μας αρέσει να διατηρούμε ένα υπολογιστικό φύλλο που περιλαμβάνει όλες τις δαπάνες μας. Όταν αγοράζουμε κάτι, το εισάγουμε στο υπολογιστικό φύλλο. Είναι αρκετά απλό και απλό.

Η παρακολούθηση των δαπανών σας θα σας δώσει μια ιδέα για το πού ξοδεύετε τα χρήματά σας και πόσα ξοδεύετε κάθε μήνα.

Ελέγξτε αυτό το άρθρο για ένα ΔΩΡΕΑΝ Tracker Εξόδων: Κάντε κλικ ΕΔΩ

Βήμα 4: Προσδιορίστε και κατηγοριοποιήστε τα έξοδά σας

 • Πάγια έξοδα (ενοίκιο/υποθήκη, πληρωμές δανείων)
 • Κοινά/Μηνιαία έξοδα (κοινόχρηστα, καλωδιακά, internet, τηλέφωνο, πιστωτική κάρτα)
 • Καθημερινά/Μεταβλητά έξοδα (παντοπωλείο, φυσικό αέριο, διασκέδαση, εστιατόρια)

Κάνουμε όλες αυτές τις αρχικές στρατηγικές προϋπολογισμού και μας βοήθησαν να προσδιορίσουμε σε ποια θέση βρισκόμαστε οικονομικά. Μόλις ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, μπορείτε στη συνέχεια να αξιολογήσετε τις συνήθειες δαπανών σας και να αποφασίσετε εάν πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Προσπαθούμε να ζούμε έναν πιο λιτό τρόπο ζωής και αφιερώνοντας χρόνο για να παρακολουθούμε τα έξοδά μας έχει πραγματικά ανοίξει τα μάτια μας σε περιττές δαπάνες.

Ο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό - Άτομο στον υπολογιστή

Διαφορετικές στρατηγικές προϋπολογισμού

Υπάρχουν δύο δημοφιλείς μέθοδοι για τον προϋπολογισμό.

Προϋπολογισμός με βάση το μηδέν:

Σε αυτή τη μέθοδο υπολογίζεται κάθε δολάριο του εισοδήματός σας. Ορίζετε μια κατηγορία για κάθε δολάριο που βγάζετε, ώστε να γνωρίζετε πού θα πάνε τα χρήματά σας και πόσα ακριβώς (ελπίζουμε) σας έχουν απομείνει.

Κανόνας 50/20/30:

Σε αυτή τη μέθοδο κατανέμετε το εισόδημά σας σε τρεις διαφορετικές ενότητες:

 1. 50% για πάγια έξοδα
 1. 20% για οικονομικούς στόχους, για παράδειγμα αποπληρωμή χρέους και προσθήκη σε αποταμιεύσεις και επενδύσεις.
 1. 30% για μεταβλητές δαπάνες

Ο κανόνας 50/30/20 σάς επιτρέπει να δείτε αν ξοδεύετε πάρα πολλά σε έναν τομέα και πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας για να μπορέσετε να κατανείμετε καλύτερα τα χρήματά σας.

Χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο προϋπολογισμού;

Όταν πολλοί άνθρωποι ακούν τον παγκόσμιο προϋπολογισμό, φαντάζουν ένα υπολογιστικό φύλλο γεμάτο αριθμούς και αρχίζουν να αισθάνονται συγκλονισμένοι. Το κλειδί για να δημιουργήσετε έναν καλό προϋπολογισμό και πραγματικά να τον τηρήσετε είναι να επιλέξετε μια μέθοδο και στρατηγική που ταιριάζει σε εσάς και στον τρόπο ζωής σας.

Εάν είστε τύπος μολυβιού και χαρτιού, δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό σε χαρτί. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή, τότε με κάθε τρόπο, χρησιμοποιήστε ένα υπολογιστικό φύλλο. Άλλοι μπορεί να είναι πιο άνετοι χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να παρακολουθούν τις δαπάνες και τον προϋπολογισμό τους.

Εάν είστε τύπος χαρτιού και στυλό, Έξυπνη Αλεπού κάνει μερικούς εξαιρετικούς σχεδιαστές και ανιχνευτές προϋπολογισμού. Περιλαμβάνουν πολλά σε ένα μικρό βιβλίο για να σας κρατήσουν σε καλό δρόμο και να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους. Ελέγξτε τα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχει ένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλους. Ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο να κάνει τα πράγματα. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε τη μέθοδο που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Κάνοντας αυτό θα προετοιμαστείς για επιτυχία.

Παρακολούθηση προϋπολογισμού και εφαρμογές

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί σχεδιαστές προϋπολογισμού και ιχνηλάτες εκεί έξω για όσους από εσάς προτιμούν μια προσέγγιση πιο υψηλής τεχνολογίας στον προϋπολογισμό.

 1. Μέντα
 • Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή και χρήση
 • Παρακολούθηση τραπεζικού λογαριασμού
 • Παρακολούθηση επενδυτικού λογαριασμού
 • Παρακολούθηση λογαριασμού
 • Ο καθορισμός του στόχου
 • Εργαλεία προϋπολογισμού
 • Ανάλυση τάσης ταμειακών ροών
 • Δωρεάν πιστωτικά αποτελέσματα
 1. YNAB (Χρειάζεστε έναν προϋπολογισμό)
 • Κόστος: Δωρεάν δοκιμή 34 ημερών και στη συνέχεια 6,99 $/μήνα
 • Φιλικό προς τον χρήστη, ολοκληρωμένο εργαλείο προϋπολογισμού
 • Εάν χρειάζεστε μια πιο προσεγμένη προσέγγιση στον προϋπολογισμό τυλιγμένη σε μια εφαρμογή που είναι εύκολα προσβάσιμη στο τηλέφωνό σας, τότε το YNAB είναι για εσάς.

Κατεβάστε το ΔΩΡΕΑΝ πρότυπο προϋπολογισμού σας παρακάτω:

Πρότυπο παρακολούθησης προϋπολογισμού

Έχετε δημιουργήσει λοιπόν έναν προϋπολογισμό….Τώρα τι;

Αφού παρακολουθήσετε τα έξοδά σας, δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό και αξιολογήσετε τα αποτελέσματα, ελπίζουμε ότι οι αριθμοί σας είναι θετικοί.

Εάν δεν είναι, μην ανησυχείτε! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βάλετε τα οικονομικά σας σε καλό δρόμο.

Εάν τα έξοδά σας είναι μεγαλύτερα από το εισόδημά σας, τότε είναι καιρός να αποφασίσετε πώς θα βγάλετε τον εαυτό σας από την τρύπα.

Υπάρχουν δύο βασικά βήματα που μπορείτε να κάνετε.

 1. Κερδίστε περισσότερα χρήματα
 1. Εξοικονομήστε περισσότερα χρήματα

Ή ακόμα καλύτερα, κάνε και τα δύο!

Κερδίστε περισσότερα χρήματα

Εάν έχετε τη δυνατότητα να κερδίσετε λίγα περισσότερα χρήματα, θα είστε σε θέση να καλύψετε πλήρως τα έξοδά σας, να εξοικονομήσετε περισσότερα, να επενδύσετε περισσότερα και να εξοφλήσετε το χρέος πιο γρήγορα.

Μπορείτε να αυξήσετε το εισόδημά σας βρίσκοντας μια παράπλευρη φασαρία που μπορεί να είναι οτιδήποτε, από πωλήσεις στο eBay μέχρι να γίνετε οδηγός στο GrubHub. Ή μετατρέψτε ένα χόμπι σε μια κερδοφόρα επιχείρηση. Για παράδειγμα, πώληση χειροτεχνίας στο Etsy ή φινίρισμα επίπλων και πώλησή τους.

Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός ιδεών για το πώς να δημιουργήσετε και να βρείτε μια δευτερεύουσα φασαρία. Αλλά αν αυτό δεν είναι πραγματικά για εσάς, δείτε εάν μπορείτε να αναλάβετε επιπλέον εργασία στην τρέχουσα εργασία σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να κερδίσετε λίγα επιπλέον μετρητά.

Σχετικά Άρθρα:

Τι μπορείτε να κάνετε σε έναν μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα και να μην πληρώσετε ποτέ ξανά ολόκληρη την τιμή

Εύκολες φιλικές προς το περιβάλλον ανταλλαγές για μείωση της σπατάλης και εξοικονόμηση χρημάτων

Εξοικονομήστε περισσότερα χρήματα

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο για το πώς να ξεκινήσετε έναν προϋπολογισμό, τότε κάνετε ήδη τα πρώτα βήματα προς τη δημιουργία καλύτερων οικονομικών συνηθειών. Επόμενο στη λίστα είναι να μάθετε πώς να εξοικονομείτε περισσότερα χρήματα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την καθαρή σας αξία, να εξοφλήσετε το χρέος και να γίνετε πιο σταθεροί οικονομικά.

Εάν πρέπει να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα για να εξισορροπήσετε καλύτερα τον προϋπολογισμό σας, τότε υπάρχουν μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να κάνετε.

 1. Ζώντας κάτω από τις δυνατότητές σας: Ο προϋπολογισμός σας θα καταστήσει πολύ σαφές εάν ζείτε κάτω από τις δυνατότητές σας ή όχι. Αυτό σημαίνει απλώς ότι δεν ξοδεύετε περισσότερα από όσα κερδίζετε.
 1. Οικονομική Διαβίωση: Το να ζεις έναν λιτό τρόπο ζωής σημαίνει ότι παίρνεις συνειδητές αποφάσεις δαπανών. Είστε σκόπιμοι με τις δαπάνες σας και δίνετε προτεραιότητα στα πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε τα περιττά έξοδα.
Άτομο στον υπολογιστή, δημιουργώντας έναν προϋπολογισμό

συμπέρασμα

Όταν δημιουργείτε έναν προϋπολογισμό, θα ρυθμίσετε τον εαυτό σας για οικονομική επιτυχία.

Ο προϋπολογισμός είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσει να ξοδέψετε λιγότερα από όσα κερδίζετε. Είναι ένα κρίσιμο μέρος για να βάλετε τα προσωπικά σας οικονομικά σε καλό δρόμο και μια σημαντική διαδικασία που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους.

Ο καθορισμός ενός προϋπολογισμού διασφαλίζει ότι έχετε πάντα αρκετά χρήματα για τα πράγματα που χρειάζεστε στη ζωή. Όταν βλέπετε τους αριθμούς και γνωρίζετε ακριβώς πού πάνε τα χρήματά σας κάθε μήνα, θα μειώσετε την ανησυχία και το άγχος. Δεν θα χρειαστεί να αμφισβητήσετε εάν θα είστε σε θέση να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας ή αν θα έχετε αρκετά χρήματα για να πληρώσετε για τις επερχόμενες διακοπές σας.

Είναι καλό συναίσθημα να ξέρεις ότι έχεις τον έλεγχο των οικονομικών σου και ότι έχεις τη δύναμη να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές για να σε βάλουν στον δρόμο της οικονομικής ελευθερίας.


Έχετε κάποιες καλές συμβουλές ή κόλπα για τον προϋπολογισμό; Θα θέλαμε να τους ακούσουμε. Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply