Πώς να δημιουργήσετε μια οικονομική κληρονομιά ακόμα και όταν δεν είστε πλούσιοι

0
Πώς να δημιουργήσετε μια οικονομική κληρονομιά ακόμα και όταν δεν είστε πλούσιοι

Έχετε σταματήσει ποτέ να αναρωτιέστε γιατί εργάζεστε τόσο σκληρά; Είναι να ζεις για το σήμερα; Ή να αποθηκεύσετε για αύριο; Ίσως είναι να αφήσετε μια οικονομική κληρονομιά στα παιδιά σας; Για τους περισσότερους από εμάς, είναι πιθανώς κάποιο είδος συνδυασμού όλων αυτών των πραγμάτων.

Όλοι εργαζόμαστε για να βάλουμε φαγητό στο τραπέζι και μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας. Οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε για να εξοικονομήσουμε χρήματα για μελλοντικά έξοδα και συνταξιοδότηση. Και όσοι έχουμε παιδιά ελπίζουμε κάποια μέρα να μπορέσουμε να τους αφήσουμε κάτι.

Είτε πρόκειται για χρήματα, ουσιαστικά υλικά αγαθά ή κάτι άυλο όπως η σοφία.

Πολλοί γονείς θέλουν να μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά τα παιδιά τους. Είναι καθολικό να θέλετε να φροντίζετε τα παιδιά σας και να τα βοηθάτε να προχωρήσουν στη ζωή. Μπορεί να προσπαθείτε να τους δώσετε όλους τους πόρους που έχετε, ώστε να έχουν μια πιο εύκολη ζωή από αυτή που είχατε εσείς.

Το να βοηθήσετε τα παιδιά σας οικονομικά μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην μπορέσουμε να τους δώσουμε όλα όσα ελπίζαμε. Αλλά με λίγο προγραμματισμό μπορεί να υπάρχει τρόπος να τους ανοίξει σημαντικά ο δρόμος, οικονομικά.

Το μυστικό για να αφήσετε μια οικονομική κληρονομιά

Πριν από μερικά χρόνια, ο Τζέισον και εγώ διαβάσαμε ένα άρθρο του που μας άνοιξε τα μάτια Paul Merriman που δημοσιεύτηκε αρχικά στις Marketwatch.

Το άρθρο έχει τίτλο: «Πώς ο χρόνος μπορεί να μετατρέψει τα 3.000 δολάρια σε 50 εκατομμύρια δολάρια».

Τώρα αυτός είναι ένας τίτλος που τραβάει την προσοχή. Και μπορεί να σκέφτεστε, είναι κι αυτό δυνατό;!

Το άρθρο εξηγεί ότι αυτή η μικρή αρχική επένδυση θα χρειαζόταν μια ζωή για να φτάσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ότι είναι δυνατή.

Η Οικονομική Στρατηγική:

Όταν γεννιέται ένα παιδί, επενδύστε 3000 $ σε ένα ETF ή ένα αμοιβαίο κεφάλαιο (ταμείο μικρής κεφαλαιοποίησης) και αφήστε το να καθίσει εκεί έως ότου το παιδί αποκτήσει φορολογητέο εισόδημα. Σε αυτό το σημείο, το παιδί (ανεξαρτήτως ηλικίας) μπορεί να συνεισφέρει σε ένα Roth IRA. Αυτό είναι το κλειδί, γιατί με ένα Roth IRA, το παιδί δεν θα χρειαστεί να πληρώσει φόρους μετά τη διανομή των κεφαλαίων αργότερα.

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, ξεκινάτε να μετατρέπετε τα χρήματα που αρχικά επενδύσατε σε έναν λογαριασμό μεσιτείας σε Roth, με το όνομα του παιδιού.

Τελικά, λόγω της δύναμης του σύνθετου τόκου, θα μεγαλώσει και θα μεγαλώσει και θα μεγαλώσει. Με την πάροδο του χρόνου και με πολλή υπομονή, αυτά τα 3000 $ θα μετατραπούν σε 4,75 εκατομμύρια δολάρια (με βάση την απόδοση 12%) μέχρι το «παιδί» να γίνει 65, αν μείνει ανέγγιχτο.

Λοιπόν τώρα σκέφτεστε… Εντάξει, δεν είναι 50 εκατομμύρια δολάρια. Και ελπίζω να μην σε έχω χάσει ακόμα.

Το άρθρο συνεχίζει εξηγώντας ότι τα 50 εκατομμύρια δολάρια θα αποκτηθούν όταν αυτό το «παιδί» φτάσει στην ηλικία των 95 ετών. Και αυτό γίνεται χωρίς καν να προστεθούν επιπλέον χρήματα και περιλαμβάνει επίσης τη λήψη χρημάτων για συνταξιοδότηση.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά σενάρια «τι θα γινόταν αν», ο πληθωρισμός και οι αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία που θα μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Και μια επιστροφή 12% ακούγεται πολύ, αλλά είναι σίγουρα δυνατή.

Ωστόσο, το μόνο πράγμα που αφαιρούμε από αυτό το άρθρο είναι η εκπληκτική δύναμη της σύνθεσης.

Πώς μπορείτε να αφήσετε μια οικονομική κληρονομιά;

Η απάντηση είναι απλή. Όπως φαίνεται από το παραπάνω παράδειγμα, μπορείτε να συνεισφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό σε ένα παιδί και να το παρακολουθήσετε να μεγαλώνει. Δεν χρειάζεται καν να είναι όσο $3000. Ή μπορείτε να δώσετε ένα καθορισμένο ποσό σε ένα παιδί μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο ή το κολέγιο και θα εξακολουθεί να αυξάνεται με τα χρόνια.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει για το παιδί, το εγγόνι, την ανιψιά ή τον ανιψιό σας κ.λπ.

Υπάρχει μια σημαντική πτυχή που έχει μείνει έξω μέχρι στιγμής και η οποία είναι κρίσιμη για την επίτευξη του τελικού στόχου της συσσώρευσης πλούτου. Το ένα βήμα που δεν μπορείτε να αφήσετε έξω είναι να δώσετε στο παιδί σας τη γνώση που χρειάζεται για να εκμεταλλευτεί πραγματικά αυτό το δώρο.

Το οικονομικό σχέδιο για τα παιδιά μας

Μέχρι στιγμής, τα παιδιά μας έχουν έναν λογαριασμό μεσιτείας στον οποίο έχουμε επενδύσει χρήματα για αυτά. Από αυτήν την ημερομηνία έχουμε βάλει $3000+ ανά παιδί για κάθε έτος από τη γέννηση. Είναι ακόμη νέοι, επομένως αυτά τα χρήματα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να τους προσφέρουν πολλά χρήματα στο μέλλον.

Φυσικά, θέλουμε να το κάνουμε αυτό ένα βήμα παραπέρα και να τους παρέχουμε την οικονομική εκπαίδευση που χρειάζονται για να έχουν επιτυχία στη ζωή τους. Θέλουμε τα παιδιά μας όχι μόνο να μάθουν πώς να επωφελούνται από αυτά τα χρήματα αλλά να μάθουν πραγματικά πώς να έχουν καλές δεξιότητες διαχείρισης χρημάτων.

Θα έλειπαν πραγματικά αν δεν καταλάβαιναν πώς να κάνουν τα χρήματά τους να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου.

Άλλοι τρόποι για να δημιουργήσετε μια οικονομική κληρονομιά για τα παιδιά σας

Οικονομικές γνώσεις και εκπαίδευση:

Το σημερινό σχολικό πρόγραμμα στερείται οικονομικής εκπαίδευσης για τα παιδιά. Είναι μια θλιβερή και τρομακτική αλήθεια ότι αν εμείς, ως γονείς, δεν διδάξουμε στα παιδιά μας βασικές οικονομικές δεξιότητες που είτε δεν θα τις μάθουν ποτέ είτε θα τις μάθουν με τον δύσκολο τρόπο αργότερα στη ζωή τους.

Ο χρηματοοικονομικός γραμματισμός είναι τόσο σημαντικός για την εκμάθηση και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμος για ένα άτομο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ακόμη και σε μικρή ηλικία τα παιδιά μπορούν να μάθουν τα βασικά για τα χρήματα. Βρισκόμαστε σε καταστάσεις όπου εμπλέκονται χρήματα, με κάποια ιδιότητα, κάθε μέρα. Είτε πρόκειται για τραπεζικές συναλλαγές, για επένδυση, για αγορά κάτι στο κατάστημα ή για πληρωμή λογαριασμών. Αφήστε τα παιδιά σας να δουν τι κάνετε και μιλήστε τους για αυτό.

Οι 5 βασικές οικονομικές συνήθειες και δεξιότητες διαχείρισης χρημάτων που πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας είναι:

  1. Η αξία ενός δολαρίου
  1. Η διαφορά μεταξύ Θέλω και Ανάγκες και η σημασία της προσεκτικής δαπάνης
  1. Αποταμίευση και η δύναμη της απόκτησης τόκων
  1. Στρατηγικές προϋπολογισμού
  1. Επένδυση

Μακροπρόθεσμα, η οικονομική εκπαίδευση που δίνετε στα παιδιά σας μπορεί στην πραγματικότητα να αξίζει περισσότερο από τη χρηματική επένδυση.

Θέτοντας ένα παράδειγμα καλών οικονομικών συνηθειών:

Αποτελώντας θετικό πρότυπο για τα παιδιά σας, θα τους παρέχετε υγιεινές συμπεριφορές προς μίμηση.

Τα παιδιά μαθαίνουν τόσα πολλά βλέποντας τους γύρω τους. Μαθαίνουν βασικά δεξιότητες ζωής από εμάς καθημερινά όπως ευγνωμοσύνη, καλοσύνη και επικοινωνία. Αν τους δίνουμε και εμείς το καλό παράδειγμα οικονομικά, θα μάθουν και από αυτό.

Στοίβες νομισμάτων - το κλειδί για την οικοδόμηση μιας οικονομικής κληρονομιάς

Εάν θέλετε τα παιδιά σας να έχουν καλές συνήθειες για τα χρήματα, αφήστε τα να σας δουν να κάνετε έξυπνες αποφάσεις αποταμίευσης και δαπανών. Το παν είναι να εξασκείς αυτό που κηρύττει.

Τελικές σκέψεις για τη δημιουργία μιας οικονομικής κληρονομιάς

Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν καλύτερο οικονομικό μέλλον από εμάς. Δεσμευόμαστε να τους διδάξουμε μέσω της εκπαίδευσης και του παραδείγματος. Τα παιδιά μας θα μάθουν όχι μόνο πώς να εργάζονται σκληρά αλλά και να εργάζονται πιο έξυπνα. Θέλουμε τα παιδιά μας να ξέρουν πώς να κάνουν τα χρήματά τους να λειτουργούν για αυτά.

Η οικοδόμηση μιας οικονομικής κληρονομιάς μπορεί να φαίνεται απρόσιτη και σαν κάτι που κάνουν μόνο οι πλούσιοι. Αλλά δεν είναι. Μην σας τρομάζει η σκέψη να αφήσετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην οικογένειά σας. Αρχικά χρειάζεστε μόνο λίγα χρήματα για να επενδύσετε και πολλή θέληση για να το αφήσετε εκεί για να το αφήσετε να ενωθεί και να αναπτυχθεί.

Η λήψη σοφών οικονομικών αποφάσεων σήμερα μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση πλούτου και ασφάλειας για εσάς και τα παιδιά σας στο μέλλον.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply