Πώς να εντοπίσετε έναν πυροβολητή της Νομικής Σχολής – Επενδυτής Biglaw

3
Πώς να εντοπίσετε έναν πυροβολητή της Νομικής Σχολής – Επενδυτής Biglaw

Τι συμβαίνει όταν γεμίζετε ένα ανταγωνιστικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με φιλόδοξα υψηλών επιδόσεων και να τους διδάξετε υλικό που εξαρτάται από την πολιτική, την ασάφεια και την ερμηνεία; Υπάρχουν μερικοί μαθητές που υπερβαίνουν τα όρια δίνοντας προτεραιότητα στη δική τους εμπειρία έναντι των άλλων και αποκαλούνται «κανονιέρηδες». Οι πυροβολητές δεν είναι αποκλειστικά στη νομική εκπαίδευση (το χρησιμοποιεί και η ιατρική σχολή και ο όρος είναι ακόμη και μέσα Αστικό Λεξικό) και συμπεριφορά που μοιάζει με πυροβολητή μπορεί να βρεθεί σε όλες τις ηλικίες σε όλα τα περιβάλλοντα, ακόμη και σε συνεργατικά.

Δεν υπάρχει καθορισμένη συνταγή για το τι πρέπει να κάνει κάποιος για να είναι οπλίτης στη νομική σχολή. Παρόμοια με τίτλους όπως “προσπαθώ σκληρά” ή “κατοικίδιο του δασκάλου”, κάποιος συνήθως αποκαλείται πυροβολητής με υποτιμητικό τρόπο ή τουλάχιστον με αρνητική χροιά. Σε γενικές γραμμές, οι πυροβολητές συνήθως ενοχλούν –και όχι ασυνήθιστα βλάπτουν– την εμπειρία της νομικής σχολής για άλλους. Ωστόσο, το να έχεις έναν πυροβολητή τριγύρω μπορεί περιστασιακά να είναι απαραίτητο κακό ή σωτήριο. Υπάρχουν μερικές αρχετυπικές συμπεριφορές των πυροβολητών στη νομική σχολή με τις οποίες ίσως θέλετε να εξοικειωθείτε.

σολξεσηκώνονται στην τάξη

Η τάξη είναι όπου οι πυροβολητές είναι οι πιο εμφανείς και στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο χρόνος του μαθήματος πληρώνεται από τα ακριβά δίδακτρα και κάθε προσοχή που συγκεντρώνει ο πυροβολητής μπορεί να βαρύνει άλλους—να καθυστερήσει το πρόγραμμα σπουδών ή να γίνει απλώς ενοχλητικό.

1. Διόρθωση του καθηγητή είναι κλασική συμπεριφορά πυροβολητή. Φυσικά, ένας καθηγητής μπορεί να διορθωθεί εάν παρεξήγησε το αναλυτικό πρόγραμμα ή το όνομα της υπόθεσης. Φυσικά, μπορείτε να απωθήσετε μια νομική θεωρία ή έναν δικαστικό συλλογισμό με γνήσια περιέργεια, σύγχυση ή έρευνα. Ένας πυροβολητής, ωστόσο, θα είναι προφανής όταν διορθώσουν τον καθηγητή επειδή προσπαθούν να αντιστρέψουν τους ρόλους και να διδάξουν τον καθηγητή για το νόμο. Σίγουρα, οι καθηγητές νομικής δεν είναι αλάνθαστοι, αλλά το 99% των φορών που ένας πυροβολητής το επιχειρεί, αποτυγχάνουν και τα μάτια κυλάγονται σε όλη την τάξη.

2. Υπερβολικές υποθετικές (“hypos”) είναι μια άλλη τυπική κίνηση του πυροβολητή. Οι νομικές σχολές χρησιμοποιούν τη μέθοδο περιπτώσεων, που σημαίνει ότι οι μαθητές διαβάζουν μοτίβα γεγονότων και νομικές απόψεις για αυτά τα μοτίβα γεγονότων. Στη συνέχεια η υπόθεση συζητείται στην τάξη με τη Σωκρατική Μέθοδο. Το να φέρετε το δικό σας hypo (ένα μοτίβο δεδομένων μέσω του οποίου μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος) στην τάξη μπορεί να είναι μια εξαιρετική άσκηση στην προσπάθεια επέκτασης και κατανόησης του νόμου, ειδικά κοντά στα εξωτερικά όρια ορισμένης ερμηνείας. Ωστόσο, ένας πυροβολητής θα ζητήσει πάρα πολλά υπογλυκαιμία ή μη χρήσιμα. Εάν η υπογλυκαιμία είναι ασυνήθιστα συγκεκριμένη, μη ρεαλιστική ή αναζητά απάντηση σε μια προσωπική κατάσταση (δηλαδή ζητώντας νομική συμβουλή), μπορεί να είναι υποψία πυροβολητή.

3. Απάντηση στις ψυχρές κλήσεις άλλων ανθρώπων είναι κακή εθιμοτυπία στην τάξη. Οι ψυχρές κλήσεις με τις διάφορες μορφές τους είναι συνηθισμένες στην τάξη της Νομικής Σχολής και χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση της παραγωγικής συζήτησης για την εκμάθηση του νόμου. Συνήθως, ο καθηγητής δίνει σε όλους μια σειρά είτε τους αρέσει είτε όχι. Το να σηκώνετε το χέρι σας κατά τη διάρκεια της σειράς κάποιου άλλου θα θεωρηθεί παρεμβατικό και επιζητώντας την προσοχή. Εάν ένας συμμαθητής χρειάζεται βοήθεια, μπορεί να τη ζητήσει και ο καθηγητής μπορεί να ανοίξει την ερώτηση στην υπόλοιπη τάξη. Υπεράνω του νόμου χρησιμοποιεί τον όρο «απρόθυμος πυροβολητής» για όσους προσφέρονται εθελοντικά ως έσχατη λύση, αλλά δεν θεωρώ αυτούς τους μαθητές ως πυροβολητές, εφόσον δεν εκμεταλλεύονται σκόπιμα τις ευκαιρίες άλλων ανθρώπων να συμμετάσχουν.

Σχετική ανάγνωση: πώς να επιβιώσετε στις ψυχρές κλήσεις

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να υπονοούν ότι ένας μαθητής είναι πυροβολητής στην τάξη: όταν κάθεται πάντα μπροστά (ούτε κάτι κακό από μόνος του) ή κάνει συνεχώς ερωτήσεις μετά το μάθημα σε σημείο που οι άλλοι μαθητές δεν έχουν καμία ευκαιρία να κάνουν τις ερωτήσεις τους. Ακόμα κι αν ο πυροβολητής δεν θέτει υπογλυκαιμία, οι ερωτήσεις που πρέπει να προορίζονται για ώρες γραφείου ή γενικά για σπατάλη χρόνου στο μάθημα μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικές, ειδικά αν προέρχονται από το ίδιο άτομο μέρα με τη μέρα.

σολunners έξω από την τάξη

Η Νομική Σχολή είναι κατά μέσο όρο μια πολύ νευρωτική, χρονοβόρα και κοινωνική εμπειρία. Η καμπύλη βαθμολόγησης και η ανταγωνιστική σκηνή απασχόλησης μπορεί να οδηγήσουν στην αίσθηση ότι η νομική σχολή είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος: για να κερδίσεις εσύ, κάποιος άλλος πρέπει να χάσει. Όχι μόνο είναι δύσκολο να επιτευχθεί η επιτυχία και δύσκολο να μοιραστείτε, αλλά οι μόνοι άνθρωποι που καταλαβαίνουν πραγματικά την κατάστασή σας είναι αυτοί με τους οποίους ανταγωνίζεστε!

Θα ήλπιζε κανείς ότι ο καθένας θα μπορούσε να βρει τη δική του επιτυχία ενώ υποστηρίζει και ενθαρρύνει την επιτυχία των άλλων, αλλά οι πυροβολητές έξω από την τάξη μπορεί να συμπεριφέρονται με τρόπο που κερδίζει τα πάντα ή να είναι απλά ενοχλητικός για να περνούν χρόνο μαζί τους.

1. Το να είσαι υπερβολικά ανταγωνιστικός δεν είναι επίσης κακό από μόνο του. Οι καλοί βαθμοί κερδίζονται όχι μόνο δουλεύοντας σκληρότερα, αλλά και δουλεύοντας πιο έξυπνα από τους συνομηλίκους σου. Το να θέλεις το καλύτερο για τον εαυτό σου δεν σε κάνει πυροβολητή. Ωστόσο, ιστορίες τρόμου σχετικά με τους πυροβολητές που δεν μοιράζονται σημειώσεις ή περιγράμματα, ή ακόμη και κάνουν ψεύτικα για να αφήσουν πίσω τους άλλους, σίγουρα υπάρχουν. Οι υπερανταγωνιστικοί μαθητές μπορεί να αποφεύγουν να συμμετάσχουν σε ομάδες μελέτης ή ακόμα και να κάνουν φίλους για να αποφύγουν οποιαδήποτε πιθανότητα να βοηθήσουν άλλους. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι το να μείνουν στη βιβλιοθήκη πολύ αργά ως πυροβόλο όπλο, αλλά απλώς το να βάλεις περισσότερη δουλειά από άλλους δεν είναι κακό είδος ανταγωνιστικότητας.

2. 1L που τα έχουν όλα ξεκαθαρίσει εκπέμπουν μια ενέργεια σαν απατεώνας. Εάν ο πρωτοετής συμφοιτητής σας, μόλις λίγες εβδομάδες μετά το εξάμηνο, υποθέσει ότι γνωρίζει τον «σωστό» τρόπο προετοιμασίας για τα μαθήματα ή ξέρει ακριβώς πώς να περιγράψει, έχει (1) υπερβολική αυτοπεποίθηση και (2) πιθανώς λάθος. Δεν υπάρχει «σωστός» τρόπος προετοιμασίας για το μάθημα, καθώς κάθε μαθητής πρέπει να βρει τι του ταιριάζει για να πάρει καλούς βαθμούς στη Νομική Σχολή. Συχνά, η σύνταξη πολύ νωρίς οδηγεί σε αναποτελεσματικό περίγραμμα, επειδή ο μαθητής δεν θα έχει ακόμη τη μεγάλη εικόνα του μαθήματος. Αντίθετα, να είστε προσεκτικοί και επιμελείς σχετικά με τις στρατηγικές σας ως 1L. Δοκιμάστε νέες τακτικές από νωρίς, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και να το ακολουθείτε καθώς πλησιάζουν οι εξετάσεις της Νομικής Σχολής.

3. Κλοπή πόρων από άλλους προσκρούει σε υπερβολική ανταγωνιστικότητα. Δυστυχώς, η κυριολεκτική κλοπή δεν είναι αδιανόητη για τους πιο αξιοθρήνητους πυροβολητές. Είναι πιθανό να αφήσετε το βιβλίο της υπόθεσης σας σε δημόσιο χώρο και να κλέψετε έναν συμμαθητή σας. Μια κοινή κατάχρηση πόρων είναι οι ώρες γραφείου. Εάν ο καθηγητής έχει περιορισμένες θέσεις για ραντεβού για ώρες γραφείου και ο ίδιος μαθητής παίρνει αδικαιολόγητα χρονοθυρίδες ξανά και ξανά, αυτές είναι ευκαιρίες που αφαιρούνται από άλλους φοιτητές για να συνδεθούν με τον καθηγητή και να λάβουν πρόσθετη βοήθεια με το υλικό του μαθήματος.

4. Κοινωνικός πυροβολισμός είναι όταν ένα άτομο απλά σε κάνει να κάνεις τα μάτια σου με τα μάτια μόνο και μόνο από το να του μιλήσεις. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά: τις γενικές γνώσεις, τους διογκωμένους εγωισμούς από προηγούμενη εργασιακή εμπειρία (π.χ. πρώην δικηγόροι ή προηγούμενη εργασία στην πολιτική), φοιτητές που κάνουν πολλά για να είναι νεότεροι ή μεγαλύτεροι, καυχησιολογία (π.χ. ΣΔΣ , νομική αναθεώρηση, δικηγορικά γραφεία, γραφεία, βαθμολογία LSAT), απλώς παραπονιούνται όλη την ώρα για τον φόρτο εργασίας και γκρινιάζουν για το πώς μισούν ή δεν αντέχουν τους φοιτητές νομικής ή νομικής. Ο κοινωνικός πυροβολισμός ξεπερνά τις ιδιορρυθμίες της προσωπικότητας και μπορεί να βρεθεί σε όλα τα σχήματα και μεγέθη.

Ιστορίες τρόμου για πυροβολητές από το Reddit

Παρά το γεγονός ότι έχουμε εξηγήσει τι είναι οι πυροβολητές και τις διάφορες κοινές κατηγορίες πυροβολισμού, το καλύτερο του πυροβολισμού προέρχεται από ανέκδοτα. Οι καλύτεροι τύποι πυροβολητών είναι αυτοί που σας εκπλήσσουν παρά τις ήδη ρεαλιστικές προσδοκίες σας. Reddit, και συγκεκριμένα r/Νομική Σχολή συχνά ζητά ιστορίες για πυροβολητές και εδώ είναι μερικές συνόψεις που μπορεί να σας αρέσουν:

· Ένας «διορθώνει τον καθηγητή» τύπος πυροβολητή που προσπαθεί να υποστηρίζουν το αντίθετο συμπέρασμα ενός εκχωρημένου σημειώματος 1L. «Επίσης παραπονέθηκε για αυτό, κανείς δεν είχε την καρδιά να του πει πόσο ανόητο ήταν να γράφει το αντίθετο. Και για να ξεκαθαρίσω, κυριολεκτικά δεν υπήρχε τρόπος να πάτε αντίστροφα με τις υποθέσεις που είχατε. Σχεδιάστηκε για να σας διδάξει πώς να γράφετε ένα απλό σημείωμα πριν ξεκινήσετε το μεγάλο ερευνητικό σημείωμα.”

· «Κατά τη διάρκεια των προβολών OCI, ο Gunner κατά κάποιο τρόπο ανακάλυψε πότε οι συνεντεύξεις είχαν ανοιχτό χρονικό διάστημα λόγω ακύρωσης/διαλείμματος. Στη συνέχεια μπήκε και προσπάθησε να πάρει συνεντεύξεις με εταιρείες που ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ».

· «… είπε στον καθηγητή μας στο Property ότι είχε, κάποια στιγμή, έναν εξαιρετικά ακριβό, ειδικό γαλλικό φούρνο μπαγκέτας που ήταν εξάρτημα στο διαμέρισμά του στο Παρίσι. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το Property prof. Στην πραγματικότητα τον πήρε στην άκρη μετά το μάθημα μια μέρα και του είπε να περιοριστεί σε 3 σχόλια ανά μάθημα.»

· Ο γενικός τα ξέρει όλα, αλλά κυριολεκτικά! «Ο «αγαπημένος» πυροβολητής του τμήματός μου είχε μια πολύ διασκεδαστική συνήθεια το περασμένο εξάμηνο να ισχυριζόταν ότι ήξερε κυριολεκτικά τα πάντα. Στην πραγματικότητα, ήταν πολύ γρήγορος στο Google, αλλά τα περνούσε όλα αυτά ως γνώση του».

· For Zoom School of Law…”Υπάρχει ένας πυροβολητής στην τάξη μου που θα απενεργοποιήσει τον εαυτό του στο ζουμ για να γελάσει με τα αστεία του καθηγητή.

Έχετε να μοιραστείτε μια ιστορία gunner; Ρίξτε το στα σχόλια παρακάτω.

Τζόζεφ Κιμ Ένας 2L στη Νομική Σχολή Notre Dame, ο Joseph μεγάλωσε στην Καλιφόρνια όπου ανέπτυξε ενδιαφέρον για τη μουσική, το powerlifting και το μπόουλινγκ. Είναι μέλος της κοινότητας FIRE από πριν από τη Νομική Σχολή και σχεδιάζει να συνεχίσει το FatFIRE μετά την αποφοίτησή του.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply