Πώς να λάβετε βοήθεια φοιτητικού δανείου από την LRAP – Biglaw Investor

3
Πώς να λάβετε βοήθεια φοιτητικού δανείου από την LRAP – Biglaw Investor

Η Legal Services Corporation (LSC) είναι γνωστή για τον φιλανθρωπικό της ρόλο στην παροχή βασικών νομικών υπηρεσιών σε ορισμένους από τους πιο ευάλωτους οικονομικά της κοινωνίας. Το LSC το επιτυγχάνει παρέχοντας χρηματοδότηση σε νομικούς οργανισμούς που ειδικεύονται σε βασικές νομικές υπηρεσίες. Αυτοί οι οργανισμοί είναι γνωστοί για την εκπαίδευση πολλών νέων δικηγόρων. Αυτό που πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι το LSC έχει ένα πρόγραμμα αποπληρωμής δανείου, γνωστό ως Πρόγραμμα Βοήθειας Αποπληρωμής Δανείου Herbert S. Garten (LRAP). Δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων με την αποπληρωμή δανείων που αντιμετωπίζουν αμέτρητοι νέοι δικηγόροι στη δημόσια υπηρεσία, αυτό το πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους δικηγόρους να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Αυτό το άρθρο παρέχει μια εξήγηση του τι είναι αυτό το πρόγραμμα και πώς να το εκμεταλλευτείτε.

Ιστορικό του προγράμματος

Το Πρόγραμμα Βοήθειας Αποπληρωμής Δανείου Herbert S. Garten έχει υπήρχε από το 2006. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει το LSC να αποκτήσει κορυφαίους δικηγόρους ως μέρος του δικτύου τους, διευκολύνοντας αυτούς τους δικηγόρους να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν έως και τρία χρόνια βοήθειας για την πληρωμή του δανείου τους.

Κάθε χρόνο, οι επιλέξιμοι δικηγόροι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δάνειο LSC. Μια κλήρωση επιλέγει τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Εάν κάποιος λάβει δάνειο, πρέπει να το χρησιμοποιήσει για να αποπληρώσει τα δάνεια των νομικών σχολών και τυχόν σχετικούς τόκους. Εάν αυτοί οι δικηγόροι παραμείνουν να εργάζονται στον δικαιούχο της LSC για τους επόμενους 12 μήνες, τότε η LSC συγχωρεί το δάνειο που μοίρασαν στον συμμετέχοντα. Εάν ένας συμμετέχων σταματήσει να εργάζεται στον οργανισμό που συνδέεται με την LSC στα μέσα της περιόδου των 12 μηνών, πρέπει να αποπληρώσει ολόκληρο το δάνειο.

Αφού έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο πρώτο έτος, ο αιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση για δεύτερο και τρίτο έτος. Κατά την υποβολή αίτησης για το δεύτερο και τρίτο έτος, ο δικηγόρος πρέπει να δείξει τον μισθό του και ότι συνέχισαν να εργάζονται για τον οργανισμό που συνδέεται με την LSC. Κάποιος που μπορεί να συμμετάσχει ένα χρόνο δεν είναι εγγυημένο ότι θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει τον επόμενο χρόνο.

Αιρετότητα

Για να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, πρέπει να έχετε πλήρης απασχόληση ως δικηγόρος σε οργανισμό που λαμβάνει χρηματοδότηση από το LSC. Επιπλέον, πρέπει να έχετε μια γενική προσδοκία ότι θα απασχοληθείτε στον οργανισμό τρία χρόνια. Εάν συμμετέχετε σε μια υποτροφία που είναι μικρότερη από τρία χρόνια, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε την προσδοκία να εργαστείτε σε μια θυγατρική της LSC για τρία χρόνια. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν μπορείτε να έχετε απασχοληθεί στον οργανισμό LSC για περισσότερα από πέντε χρόνια τη στιγμή που υποβάλλετε αίτηση. Μπορείτε να αποκλειστείτε εάν έχετε ήδη λάβει δάνεια LRAP για 36 μήνες ή περισσότερο. Επίσης, θα αποκλειστείτε εάν έχετε αθετήσει οποιαδήποτε δάνεια LRAP και εάν έχετε εξοφλήσει ένα δάνειο LRAP σε μια αίτηση πτώχευσης.

Οι απαιτήσεις για το ετήσιο εισόδημα είναι οι εξής:

  • 48 Πολιτείες, DC, επικράτειες και άλλες περιοχές εξυπηρέτησης: 62.500 $
  • Αλάσκα: 78.125 $
  • Χαβάη: 71.875 $

Η απαίτηση καθαρής αξίας είναι $35.000.

Δεν χρειάζεται να υποβάλετε αίτηση ή να συμμετάσχετε σε άλλα προγράμματα αποπληρωμής δανείου. Αντίθετα, εάν συμμετέχετε σε άλλο πρόγραμμα βοήθειας δανείου, δεν θα επηρεάσει την καταλληλότητά σας για LRAP. Ωστόσο, η LSC εξακολουθεί να θέλει να υποβάλετε οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με προγράμματα διαγραφής δανείων στα οποία συμμετέχετε. Η LSC θέλει να εξετάσει αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης του LRAP.

Όσον αφορά τη συνολική επιλεξιμότητα χρέους, πρέπει να έχετε τουλάχιστον 75.000 $ σε συνολικά δάνεια νομικής σχολής. Εάν το χρέος της νομικής σχολής σας έχει ενοποιηθεί με άλλα δάνεια, θα πρέπει να υπολογίσετε πόσο από το σύνολο είναι χρέος νομικής σχολής.

Πώς να εφαρμόσει

Είναι σημαντικό να ελέγξετε το LRAP’s “Πώς να εφαρμόσει” σελίδα για να δείτε τις απαιτήσεις για το έτος που σας ενδιαφέρει να υποβάλετε αίτηση. Θα χρειαστεί να υποβάλετε μια δήλωση από τον δανειστή που να δείχνει τι οφείλετε. Θα χρειαστεί επίσης να καταχωρίσετε έναν λογαριασμό στο εσωτερικό τους σύστημα, γνωστό ως GrantEase. Μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε ημέρες για να εγγραφείτε στο GrantEase, οπότε φροντίστε να αφήσετε στον εαυτό σας αυτόν τον χρόνο. Εάν είστε υποψήφιος που επιστρέφει, θα λάβετε ένα email από την GrantEase, πιθανότατα την άνοιξη, με πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για το επόμενο έτος.

Το 2019, 170 άτομα εφαρμοσμένος για το LRAP, και 125 έλαβαν βοήθεια. Ενώ το πρόγραμμα εκτελείται μέσω λαχειοφόρου αγοράς, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να λάβετε βοήθεια προς το παρόν.

Χρήματα από το LRAP

Το LRAP δίνει στους συμμετέχοντες ένα σχετικά ελεύθερο χέρι όσον αφορά τη χρήση των χρημάτων για την αποπληρωμή δανείων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για να εξοφλήσετε βασικά οποιοδήποτε δάνειο που χρησιμοποιείται για την πληρωμή της νομικής σχολής ή προετοιμασίας μπαρ. Απλά πρέπει να έχετε ένα δανειστικό ίδρυμα να επαληθεύσει ότι πρόκειται για δάνειο που σχετίζεται με τη νομική σχολή. Οι κύριοι περιορισμοί στα δάνεια LRAP είναι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δάνεια εκπαίδευσης εκτός νομικής σχολής, όπως για μεταπτυχιακό ή προπτυχιακό, τα χρήματα δεν μπορούν να διατεθούν σε δάνεια που δεν αφορούν την εκπαίδευση, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χρέη πιστωτικών καρτών και δεν μπορούν να εξοφλήσουν δάνεια από φίλους ή οικογένεια ή δάνεια που έχουν συναφθεί σε συνδυασμό με φίλους ή οικογένεια. Μπορείτε να λάβετε έως και 5.600 $ ετησίως. Τα χρήματα εκταμιεύονται σε εξάμηνες δόσεις. Τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση μηνιαίων πληρωμών ή ως εφάπαξ πληρωμή σε ανεξόφλητο νομικό χρέος.

Οι τόκοι του δανείου LRAP ανέρχονται σε έξι τοις εκατό ετησίως. Το δάνειο και οι τόκοι συγχωρούνται εφόσον ο δικηγόρος τηρεί τις απαιτήσεις του προγράμματος. Εάν παραβιάσετε τους όρους του προγράμματος, όπως παραιτήστε την εργασία σας για τον οργανισμό, τότε θεωρείται ότι δεν έχετε πληρώσει το δάνειο και πρέπει να επιστρέψετε ολόκληρο το ποσό του δανείου. Οι λόγοι για τους οποίους είστε σε προεπιλογή περιλαμβάνουν: παραίτηση από τη δουλειά σας, μετάβαση από πλήρους απασχόλησης σε μερική απασχόληση, απόλυση, ολοκλήρωση μιας υποτροφίας και μη συνέχιση της συνεργασίας με τον οργανισμό που συνδέεται με την LSC και χρήση των χρημάτων LRAP για κάτι που δεν πρέπει να να χρησιμοποιηθεί για.

Μερικές φορές το LSC συγχωρεί μια αθέτηση δανείου εάν υπάρχουν ελαφρυντικές περιστάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να ζητήσετε συγχώρεση από το LSC εντός 30 ημερών από την αδυναμία πληρωμής. Μπορούν να αποφασίσουν να συγχωρήσουν πλήρως το δάνειο ή μόνο μέρος του. Θα ενημερωθείτε για την απόφαση εντός 30 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της αναφοράς σας από το LSC.

Μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους μπορείτε να ζητήσετε συγχώρεση του δανείου σας είναι:

  • Θάνατος
  • Μια αναπηρία ή μια σοβαρή ασθένεια που σας αναγκάζει να σταματήσετε ή να μειώσετε τις ώρες που εργάζεστε
  • Η αναπηρία ή η ασθένεια ενός άμεσου μέλους της οικογένειάς σας που αλλάζει το εργασιακό σας καθεστώς
  • Πρέπει να παραιτηθείτε επειδή ο σύζυγός σας αναγκάζεται ακούσια να μετακομίσει εκτός πολιτείας
  • Απολύεται επειδή ο δικαιούχος της LSC χάνει χρηματοδότηση.

Περιστάσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για συγχώρεση είναι όταν κάποιος απολύεται, κάποιος παραιτείται για να πάρει άλλη δουλειά, εγκαταλείπει για να μετακομίσει για να είναι κοντά σε κάποιον άλλο, φεύγοντας για να φροντίσει τα παιδιά σας (εκτός αν λάβουν σοβαρή ασθένεια ή αναπηρία) ή οικειοθελώς μειώνοντας τις ώρες σας.

Τελικά το χρηματικό ποσό που παρέχει το LRAP εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων και το ποσό που έχει η LSC για το πρόγραμμα. Ενώ το LRAP θα παρέχει έως και 5.600 $, δεν λαμβάνει κάθε συμμετέχων το πλήρες ποσό. Ο προϋπολογισμός για το LRAP ορίστηκε τελευταία σε 1,5 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η LSC έχει ζητήσει 2 εκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια.

Πώς συμμετέχει το LRAP στο πρόγραμμα συγχώρεσης δανείων δημόσιας υπηρεσίας;

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, το LRAP δεν σας απαγορεύει να συμμετέχετε στο πρόγραμμα Συγχώρεση Δανείου Δημόσιας Υπηρεσίας (PSLF), ούτε θα επηρεάσει το χρηματικό ποσό που λαμβάνετε. Ως αποτέλεσμα, θεωρητικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που λαμβάνετε από το LRAP για να πραγματοποιήσετε τις απαιτούμενες 120 αποπληρωμές δανείου

Τούτου λεχθέντος, η συμμετοχή στο LRAP θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει την επιλεξιμότητα του PSLF για ορισμένους λόγους. Αρχικά, δεν είναι σαφές εάν τα χρήματα από το LRAP θα θεωρηθούν εισόδημα. Ενώ τα επίπεδα εισοδήματος όχι καθιστώ ακατάλληλο εσείς από το PSLF, τα επίπεδα εισοδήματος μπορούν να επηρεάσουν το ποσό που πρέπει να πληρώνετε για κάθε μήνα. Ένα μεγαλύτερο ζήτημα μπορεί να είναι εάν ο εργοδότης σας πληροί τις προϋποθέσεις ως επιλέξιμος εργοδότης στο πλαίσιο του PSLF. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια ανοιχτή και κλειστή υπόθεση ότι ένας δικαιούχος LSC θα πληροί τις προϋποθέσεις για το PSLF, όλοι οι εργοδότες πρέπει ακόμα να εγκριθούν και πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι ένας εργοδότης που πίστευαν ότι δεν είχε τα κατάλληλα προσόντα. Επομένως, εάν νομίζατε ότι ο εργοδότης σας πληροί τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια ανακαλύψετε ότι δεν έχει, εάν προσπαθήσετε να αλλάξετε δουλειά σε έναν κατάλληλο εργοδότη PSLF, ο οποίος δεν σχετίζεται με την LSC, αυτό θα μπορούσε να σας προκαλέσει αδυναμία δανείου LRAP.

Όσον αφορά το PSLF, φαίνεται ότι το LRAP μπορεί να βοηθήσει στην ελάφρυνση ορισμένων από τα χρήματα που καλείστε να πληρώσετε για το χρέος της νομικής σχολής σας ως μέρος του προγράμματος. Το πόσο από τις πληρωμές σας θα αντιπροσωπεύει, εξαρτάται από τα συγκεκριμένα οικονομικά σας και το πρόγραμμα αποπληρωμής δανείου. Χρησιμοποιώντας ένα αριθμομηχανή δανείου μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτόν τον προσδιορισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένα προγράμματα αποπληρωμής, το ποσό που πρέπει να πληρώσετε μπορεί να είναι έως και 4.000 $ σε ένα χρόνο. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε θα μπορούσατε να λάβετε αρκετά χρήματα και για τα τρία χρόνια για να καλύψετε τις πληρωμές σας. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θα χρειαστεί απλώς να κάνετε πληρωμές για επτά χρόνια από την τσέπη σας. Αλλά ζητήματα σχετικά με το αν ο εργοδότης σας πληροί τις προϋποθέσεις, πόσα χρήματα βγάζετε και το πραγματικό ποσό χρημάτων που λαμβάνετε από το LRAP, θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν αυτό το σενάριο.

Το LRAP φαίνεται να είναι ένα χρήσιμο πρόγραμμα που δεν έχει λάβει αρκετή προσοχή. Αν και δεν θα εκκαθαρίσει όλα τα δάνειά σας και δεν υπάρχουν βεβαιότητες σχετικά με το αν πληροίτε τις προϋποθέσεις και πόσα χρήματα λαμβάνετε, εξακολουθεί να έχει πολλά θετικά. Όταν αποπληρώνετε δάνεια, ειδικά όταν έχετε δουλειά δημόσιου συμφέροντος, οποιαδήποτε βοήθεια αποπληρωμής δανείου μπορείτε να λάβετε είναι ευπρόσδεκτη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς το PSLF συνεχίζει να έχει τόσα πολλά προβλήματα. Όταν αναπτύσσετε μια στρατηγική για την εξόφληση των δανείων των νομικών σχολών, είναι πάντα καλή ιδέα να εξετάζετε όλες τις επιλογές σας. Εάν εργάζεστε για έναν δικαιούχο της LSC, το LRAP είναι μια πιθανή επιλογή.

Τοντ Κάρνεϊ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ. Είναι κάτοχος πτυχίου στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Δημόσιες Επικοινωνίες. Έχει επίσης εργαστεί σε ψηφιακά μέσα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον Οι απόψεις στα έργα του είναι αποκλειστικά δικές του και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του εργοδότη του.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply