Συμβουλές για λιτό τρόπο ζωής που έχουν μεγάλο αντίκτυπο

0
Συμβουλές για λιτό τρόπο ζωής που έχουν μεγάλο αντίκτυπο

Η λέξη φειδωλός μερικές φορές έχει αρνητική χροιά. Μπορεί ακόμη και μερικές φορές να συγχέεται με τη λέξη «φτηνό». Το να είσαι φθηνός σημαίνει ότι αγοράζεις κάτι αποκλειστικά με βάση την τιμή, παραιτούμενος από κάθε σκέψη για την ποιότητα. Αντίθετα, η λιτή ζωή είναι ένας τρόπος να είσαι επινοητικός και να προσθέτεις αξία στη ζωή σου.

Όταν επιλέγετε έναν λιτό τρόπο ζωής, γίνεστε πιο σκόπιμοι με τις δαπάνες σας. Καταλαβαίνετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς και ξοδεύετε τα χρήματά σας σε αυτά τα πράγματα. Αλλά ταυτόχρονα βρίσκεις τρόπους να εξοικονομήσεις χρήματα αλλού. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποιες θυσίες αλλά δεν είναι καθόλου να στερήσετε τον εαυτό σας. Η λιτή ζωή είναι περισσότερο να κάνετε σαφείς επιλογές σχετικά με το τι είναι σημαντικό για εσάς.

Αποκάλυψη: Μερικοί από τους παρακάτω συνδέσμους είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζουμε από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Οφέλη από λιτή διαβίωση

Εκείνοι που κοιτάζουν έξω μπορεί να δουν μόνο αρνητικές πτυχές του να ζουν με φειδώ – να μην βγαίνουν έξω για να φάνε τόσο πολύ ή να μην αγοράζουν το νέο αυτοκίνητο που επιθυμούσαν. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη από τη λιτή ζωή που νομίζω ότι υπερτερούν της αρνητικής σκέψης.

Το να ζείτε λιτά θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα. Τα χρήματα που εξοικονομείτε μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπληρώσετε το χρέος, να έχετε μια προκαταβολή για ένα σπίτι ή να σχεδιάσετε τις διακοπές που χρειάζονται τόσο πολύ.

Εάν έχετε ένα στόχος της οικονομικής ανεξαρτησίας Στη συνέχεια, ο λιτός τρόπος ζωής θα σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί πιο γρήγορα. Τα επιπλέον χρήματα που έχετε μπορούν να επενδυθούν και να αυξηθούν λόγω ανατοκισμού. Θα σας βοηθήσει επίσης να αυξήσετε την καθαρή σας αξία.

Απλά βήματα για να ζήσετε έναν λιτό τρόπο ζωής

Δεν πρόκειται να σας δώσω συμβουλές για την ακραία λιτότητα γιατί δεν ζούμε έτσι. Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που κάνουμε και μας επιτρέπουν να εξοικονομούμε χρήματα με την πάροδο του χρόνου.

Μαγειρεύοντας γεύματα στο σπίτι για εξοικονόμηση χρημάτων

Τα περισσότερα από τα γεύματά μας τα μαγειρεύουμε στο σπίτι. Το κάνουμε αυτό γιατί μας αρέσει να μαγειρεύουμε και ειλικρινά, νομίζω ότι είμαστε πολύ καλοί σε αυτό. Το μαγείρεμα στο σπίτι μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα σε σχέση με το να πηγαίνετε έξω για φαγητό σε εστιατόρια. Όταν βγαίνετε έξω για φαγητό, όχι μόνο πληρώνετε περισσότερα για το γεύμα σας, αλλά υπάρχει και το πρόσθετο κόστος των ποτών και των φιλοδωρημάτων. Πραγματικά αρχίζει να αθροίζεται.

Εάν είστε κάποιος που πραγματικά δεν μαγειρεύει πολύ στο σπίτι, θα πρέπει να το δοκιμάσετε. Και αν χρειάζεστε λίγη καθοδήγηση, υπάρχουν τόσοι πολλοί πόροι για να βρείτε καλές συνταγές. Ένα βιβλίο μαγειρικής που χρησιμοποιούμε πολύ τον τελευταίο καιρό και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι “100 ημέρες αληθινού φαγητού με προϋπολογισμό.” Αυτό το βιβλίο μαγειρικής είναι τέλειο για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει απλές συνταγές χρησιμοποιώντας ολόκληρα συστατικά φαγητού που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι. Είναι εύκολο να το ακολουθήσετε, οι συνταγές είναι γρήγορες και όλα όσα φτιάξαμε από αυτό το βιβλίο είναι υπέροχα!

Ένα υπέροχο μαγειρικό εργαλείο που πολλοί άνθρωποι έχουν στο σπίτι στις μέρες μας είναι το Instant Pot. Δεν το χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτιάξετε γεύματα στο σπίτι, ειδικά αν μαγειρεύετε για οικογένεια. Το Instant Pot μπορεί να κάνει ένα τυπικό αργό μαγειρεμένο γεύμα να πάρει πολύ λιγότερο χρόνο και προσπάθεια. Ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Instant Pot είναι να φτιάξετε απόθεμα με αυτό, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές διαφορετικές συνταγές. Κρατάμε μια σακούλα με φερμουάρ στην κατάψυξή μας γεμάτη με υπολείμματα λαχανικών και κόκαλα και κάνουμε απόθεμα μαζί της όποτε γεμίζει.

Ανέφερα παραπάνω πώς το φαγητό σε εστιατόρια μπορεί να γίνει ακριβό με το πρόσθετο κόστος των ποτών. Ένα πράγμα που κάνουμε αρκετά συχνά είναι να εγκαταλείπουμε το πλήρες γεύμα και να βγαίνουμε έξω για happy hour. Κάτι που αφήνει να το παραδεχτούμε, μερικές φορές είναι απλά πιο εύκολο με τα μικρά παιδιά που δεν τους αρέσει να κάθονται ακίνητα για πολύ. Η μετάβαση στο happy hour εξακολουθεί να μας επιτρέπει να βγαίνουμε έξω με το μπόνους του φαγητού και των ποτών να είναι φθηνότερα.

Ή καλύτερα, φτιάξτε το δικό σας happy hour! Μόλις χθες το βράδυ πήραμε μερικές μπύρες και σνακ για τα παιδιά και μετά περπατήσαμε στην παραλία για να παρακολουθήσουμε το ηλιοβασίλεμα. Ήταν χωρίς άγχος και μια αρκετά φθηνή αρχή για τη βραδιά μας.

Ενώ βρισκόμαστε στο θέμα των ποτών για ενήλικες, μια άλλη ιδέα είναι να βρείτε φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί να «ψάχνω» ή όχι για να βρω τα καλύτερα οικονομικά κρασιά. Θα πρέπει να ελέγξετε ξανά αργότερα για να δείτε. Αλλά μην περιμένετε μια ανάρτηση “φθηνή μπύρα”, γιατί απλά δεν μπορώ να πάω εκεί. Εάν γνωρίζετε κάποια φθηνή μπύρα που έχει πραγματικά καλή γεύση, ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω και θα…εεε.. δοκιμάστε το για εσάς, τους αναγνώστες μας.

Συμβουλές λιτής διαβίωσης για να αυξήσετε τα χρήματά σας

Ολοκληρώστε τη συντήρηση του σπιτιού/του αυτοκινήτου σας όταν είναι δυνατόν

Εδώ μπορώ να καυχηθώ για τον εξαιρετικά εύχρηστο σύζυγό μου, τον Jason. Μόλις τους τελευταίους μήνες έχει λερώσει 3 καταστρώματα, έχει πλύνει το σπίτι με ρεύμα, τοποθέτησε το νέο μας πλυντήριο πιάτων, ενίσχυσε τις υδρορροές μας, τοποθέτησε αποσκληρυντή νερού και έκοψε το γρασίδι. Επιπλέον, άλλαξε λάδι σε όλα τα αυτοκίνητά μας, αντικατέστησε τον ιμάντα χρονισμού στο αυτοκίνητό μου, αντικατέστησε την μπαταρία στο αυτοκίνητό του και άλλαξε μερικά εξαρτήματα κάτω από το καπό του φορτηγού μας, τα οποία δεν θα προσποιούμαι καν ότι καταλαβαίνουν.

Το θέμα είναι, εάν μπορείτε να το διορθώσετε, να το καθαρίσετε ή να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, τότε θα πρέπει να το κάνετε. Κάνοντας αυτά τα πράγματα μόνοι σας όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα με την πάροδο του χρόνου, αλλά σας επιτρέπει να μάθετε νέα πράγματα, να είστε επινοητικοί και να είστε πιο αυτάρκεις.

Βρείτε εναλλακτικές δραστηριότητες αναψυχής

Υπάρχουν τόσες πολλές δωρεάν ή χαμηλού κόστους δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε. Ένα πράγμα που μας αρέσει να κάνουμε είναι η πεζοπορία. Το να βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους και σε ένα μονοπάτι είναι τόσο γαλήνιο και χαλαρωτικό. Είναι υπέροχο τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό σας. Άλλες ιδέες είναι να ελέγξετε τις αγορές των αγροτών, να πάτε σε δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη σας, να ψαρέψετε, να κάνετε κηπουρική ή να βρείτε ένα τοπικό πάρκο για εξερεύνηση.

Μας αρέσει επίσης να παρακολουθούμε αγώνες Μπέιζμπολ Minor League όποτε μας δίνεται η ευκαιρία. Το κόστος της μετάβασης σε μια επαγγελματική αθλητική εκδήλωση μπορεί να προστεθεί. Το να πάτε σε ένα παιχνίδι δευτερεύουσας κατηγορίας δεν είναι μόνο οικονομικά αποδοτικό, αλλά και μια εξαιρετική οικογενειακή δραστηριότητα.

Skip The Gym Membership

Έτσι ο Τζέισον και εγώ δεν είχαμε ποτέ συνδρομή στο γυμναστήριο. Πάντα ήμασταν πολύ δραστήριοι μέσω του αθλητισμού ή μόνοι μας. Το μέσο κόστος μιας συνδρομής στο γυμναστήριο στις ΗΠΑ είναι περίπου $50/μήνα. Αυτό είναι $600/έτος και $3000 για 5 χρόνια.

Αντί να πληρώνετε για αυτήν τη συνδρομή στο γυμναστήριο, μπορείτε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να παραμείνετε δραστήριοι και να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

  • Τρέξιμο
  • Ποδηλασία
  • Πεζοπορία
  • Ασκήσεις σωματικού βάρους στο σπίτι
  • Επενδύστε σε εξοπλισμό άσκησης στο σπίτι όπως βάρη, kettlebell, α μπάρα έλξης (αυτή είναι αυτή που χρησιμοποιούμε) κ.λπ
  • YouTube – Υπάρχουν τόσες πολλές προπονήσεις που μπορείτε να κάνετε στο YouTube, όπως γιόγκα, πιλάτες, βασικές προπονήσεις, καρδιο κ.λπ.
  • Εφαρμογές γυμναστικής

Μπορείτε επίσης να ερευνήσετε την περιοχή σας για δωρεάν ή χαμηλού κόστους ομάδες γυμναστικής για να συμμετάσχετε εάν χρειάζεστε περισσότερα κίνητρα ή την κοινωνική πτυχή ενός «γυμναστηρίου».

Τελικές σκέψεις για τη λιτή διαβίωση

Το να είσαι φειδωλός δεν σημαίνει να είσαι φθηνός. Η λιτή ζωή σημαίνει απλώς να ζεις έναν πιο απλό τρόπο ζωής.

Έχει να κάνει με το να είσαι σκόπιμος με τις δαπάνες σου και να αποφασίζεις ποιες είναι οι προτεραιότητές σου. Η εξοικονόμηση χρημάτων σε έναν τομέα της ζωής σας σάς επιτρέπει στη συνέχεια να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για κάτι που έχει νόημα για εσάς.

Το να ζούμε με φειδώ μας επέτρεψε να είμαστε απαλλαγμένοι από κάθε χρέος, να αυξήσουμε τις αποταμιεύσεις μας και να μπορέσουμε να επενδύσουμε περισσότερα. Το πιο σημαντικό όμως, μας επέτρεψε να μην ανησυχούμε για τα χρήματα.

Το Frugal Living σας αναγκάζει να βρείτε αξία στα πράγματα. Σας δίνει αυξημένη εκτίμηση για τα πράγματα που έχετε ήδη στη ζωή σας. Το να ζεις λιτά σημαίνει να ζεις πιο έξυπνα, ώστε να μπορείς να αντέχεις οικονομικά να ζήσεις τη ζωή που θέλεις.


Σχετικά άρθρα για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε οικονομική ελευθερία:

Chasing FIRE: Financial Independence Αποσύρεται πρόωρα

Εύκολες φιλικές προς το περιβάλλον ανταλλαγές για μείωση της σπατάλης και εξοικονόμηση χρημάτων

Πώς να δημιουργήσετε μια οικονομική κληρονομιά ακόμα και όταν δεν είστε πλούσιοι

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply