Συμβουλές μελέτης LSAT – Επενδυτής Biglaw

7
Συμβουλές μελέτης LSAT – Επενδυτής Biglaw

Όλοι θυμόμαστε τις κλισέ συμβουλές για τη μελέτη που μας δόθηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού: μην στριμώχνετε, διαβάστε προσεκτικά κάθε λέξη, παραλείψτε ερωτήσεις που είναι πολύ δύσκολες. Συχνά, οι συμβουλές που δίνονται για το LSAT είναι μια επανάληψη αυτού του είδους κουρασμένων, προφανών συμβουλών που έχουμε ακούσει όλη μας τη ζωή. Στην πραγματικότητα, άντλησα αυτά τα τρία παραδείγματα κλισέ συμβουλών από μια ανάρτηση ιστολογίου μιας μεγάλης εταιρείας προετοιμασίας δοκιμών LSAT. Δεν θα αναφέρω ονόματα.

Η επικράτηση των ήπιων συμβουλών προετοιμασίας LSAT πάντα με απογοήτευε. Όπως γνωρίζει όποιος έχει αφιερώσει χρόνο μελετώντας για το LSAT, είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζώο από οποιοδήποτε άλλο τυποποιημένο τεστ. Η μελέτη για το LSAT δεν είναι σαν το SAT όπου η απομνημόνευση μιας λίστας θεμάτων θα αποφέρει κορυφαία βαθμολογία. είναι περισσότερο σαν να μαθαίνεις να παίζεις σκάκι. Θα χρειαστεί να απομνημονεύσετε ορισμένους κανόνες, ναι, αλλά η πραγματική πρόκληση του LSAT είναι να γνωρίζετε πότε και πώς να εφαρμόσετε τους κανόνες που έχετε απομνημονεύσει.

Εάν η προσέγγισή σας στη μελέτη αγνοεί τις ανομοιότητες και αντιμετωπίζει το LSAT όπως κάθε άλλο τυποποιημένο τεστ, έχετε καταδικάσει τον εαυτό σας σε μέτρια βαθμολογία.

Με τα χρόνια που πέρασα σπουδάζοντας για το LSAT, έχω ωφεληθεί σημαντικά από λιγότερο γνωστούς δείκτες που έχω διαβάσει σε φόρουμ και έχω ακούσει σε podcast. Σε αυτήν την ανάρτηση, έχω συγκεντρώσει μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τις συμβουλές προετοιμασίας LSAT που βρήκα με την ελπίδα ότι θα σας βοηθήσουν στο δικό σας ταξίδι LSAT. Ακολουθούν πέντε συμβουλές προετοιμασίας LSAT που θα ήθελα να είχα ακούσει πριν ξεκινήσω να σπουδάζω.

1. Επωφεληθείτε από τα δωρεάν πράγματα

Η μελέτη για το LSAT είναι ακριβή. Τα διαδικτυακά προγράμματα προετοιμασίας μπορεί να κοστίζουν χιλιάδες δολάρια και τα προσωπικά μαθήματα μπορεί να κοστίζουν ακόμη περισσότερο. Εάν είστε ακόμα στο αρχικό στάδιο των σπουδών σας και δεν είστε σίγουροι αν θα πάτε πραγματικά στη νομική σχολή, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός δωρεάν υλικού που θα σας βοηθήσει να μετρήσετε εάν η λήψη του LSAT είναι για εσάς.

Ακαδημία Khan είναι η μόνη εταιρεία που προσφέρει ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας LSAT. Η LSAC, οι δημιουργοί του LSAT, συνεργάστηκαν με την Ακαδημία Khan το 2018 για να παρέχουν στην κοινότητα LSAT ένα υψηλής ποιότητας, προσβάσιμο πρόγραμμα προετοιμασίας δοκιμών. Όπως όλα όσα βγάζει η Khan Academy, η ποιότητα είναι κορυφαία και το υλικό είναι ολοκληρωμένο. Για πολλούς, η ποσότητα του υλικού στην Ακαδημία Khan είναι αρκετή για να τους βοηθήσει να επιτύχουν το στόχο τους. Ποτέ δεν ξοδεύουν ένα δολάριο για την προετοιμασία του τεστ.

Η ιστοσελίδα της LSAC έχει επίσης διαθέσιμο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. Αν και λιγότερο περιεκτικό από το Khan Academy, είναι διαθέσιμες δύο δωρεάν πρακτικές δοκιμές που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας το ίδιο λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση πραγματικών LSAT. Στο «Επίσημο πρόγραμμα προετοιμασίας LSAT Plus», η LSAC προσφέρει επίσης πρόσβαση σε όλα τα δημόσια διαθέσιμα LSAT για 99 $ ετησίως. Αν και δεν είναι δωρεάν, είναι ο λιγότερο δαπανηρός τρόπος για να αγοράσετε τεστ προετοιμασίας LSAT. Απαιτείται επίσης να έχετε αυτήν τη συνδρομή πριν αγοράσετε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα προετοιμασίας δοκιμών τρίτου κατασκευαστή.

Πέρα από το υλικό προετοιμασίας δοκιμών, υπάρχει πληθώρα πόρων που δημιουργούνται από την κοινότητα. Φόρουμ όπως το Reddit r/LSAT και κορυφαίων Νομικών Σχολών Εισαγωγές Νομικής Σχολής είναι ανεκτίμητης αξίας για να παραμένετε στην κορυφή των ειδήσεων του LSAT και να βρίσκετε απαντήσεις στις καυτές ερωτήσεις σας χωρίς να πληρώνετε χιλιάδες δολάρια στους συμβούλους εισδοχής. Όπως κάθε φόρουμ, θα χρειαστεί να ταξινομήσετε τις κακές πληροφορίες, αλλά, από την εμπειρία μου, ο όγκος των καλών πληροφοριών υπερτερεί κατά πολύ των κακών.

Τα podcast είναι ένας άλλος συχνά παραμελημένος πόρος της κοινότητας. Αν και το να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας ακούγοντας podcast LSAT δεν είναι λαμπερό, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μάθετε νέες συμβουλές μελέτης και να συμβαδίζετε με τον εκπληκτικά γρήγορα εξελισσόμενο κόσμο του LSAT. Δύο από τα προσωπικά μου αγαπημένα είναι 7 Sage’s και Powerscore’s podcast. Και οι δύο δημοσιεύουν ποικίλο περιεχόμενο, που κυμαίνονται από συμβουλές προσωπικών δηλώσεων έως τεχνικές συμβουλές για συγκεκριμένους τύπους ερωτήσεων.

2. Μελετήστε από διαφορετικές οπτικές γωνίες

Το LSAT δίνει μοναδική έμφαση στην κατανόηση των υποκείμενων εννοιών πίσω από τις ερωτήσεις σε αντίθεση με την παθητική απομνημόνευση κανόνων. Αυτή η φαινομενικά φιλοσοφική διάκριση έχει σημαντικές επιπτώσεις στο πώς πρέπει να μελετήσετε. Δεν μπορείτε να περιορίσετε τη μελέτη σας στην απομνημόνευση των θεμάτων στα οποία θέλουν να εστιάσετε οι υπεύθυνοι του τεστ. Χρειάζεστε μια βαθιά, εννοιολογική κατανόηση. Γνωρίζων πως να πάρεις το αντιθετικό μιας υπό όρους είναι ωραίο, αλλά αν δεν μπορείς να το πεις πότε για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δεξιότητα, είστε σε μεγάλο πρόβλημα.

Το στυλ διδασκαλίας που σας αποκαλύπτει τη σωστή στιγμή για να εφαρμόσετε όσα έχετε μάθει διαφέρει από άτομο σε άτομο. Πρέπει να βρείτε το υλικό προετοιμασίας του τεστ που να ταιριάζει με το στυλ μάθησής σας. Όλες οι εταιρείες προετοιμασίας δοκιμών θα σας διδάξουν το περιεχόμενο που χρειάζεστε για να πετύχετε στο LSAT. δεν θα παρουσιάσουν όλοι το υλικό με τρόπο που να σας κάνει να καταλάβετε πότε να το εφαρμόσετε.

Συνιστώ να δοκιμάσετε πολλά προγράμματα προετοιμασίας που χρησιμοποιούν πολλαπλές διδακτικές προσεγγίσεις. Οι περισσότεροι ιστότοποι προετοιμασίας δοκιμών θα προσφέρουν κάποιο είδος δοκιμαστικού λογαριασμού για να μετρήσετε τη συμβατότητά σας. Βρήκα μια σύνδεση με τη βασική προσέγγιση του 7Sage. Άλλοι έχουν βρει μια σύνδεση με τα γυαλισμένα γραφικά του Blueprint ή τον τεράστιο κατάλογο υπηρεσιών του Princeton Review. Δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να ψωνίζετε και να βρίσκετε το υλικό που σας επιτρέπει να κατανοήσετε εννοιολογικά το πλαίσιο πίσω από το LSAT και να μην βασίζεστε στη διαίσθηση για να σας διασώσει.

Πέρα από την εύρεση του σωστού προγράμματος προετοιμασίας, τα podcast είναι ένα άλλο φοβερό εργαλείο για την ανάπτυξη μιας βαθιάς, εννοιολογικής κατανόησης. Καταλήγει στη βύθιση. Όταν ακούτε podcast εκτός από το να παρακολουθείτε ένα μάθημα και να κάνετε πρακτικές δοκιμές, ο εγκέφαλός σας ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως θα ανταποκρινόταν αν βρίσκεστε σε ξένη χώρα όπου δεν μιλάτε τη γλώσσα. Θα προσαρμοστείτε γρήγορα στην υπερφόρτωση LSAT, τόσο λόγω των πληροφοριών που απομνημονεύετε συνειδητά όσο και λόγω της υποσυνείδητης εσωτερίκευσης.

Θα συνδέσω ξανά το podcast του Powerscore. Θυμάμαι έντονα τη στιγμή άχα που είχα ενώ παρέδιδα πίτσες και άκουγα Αυτό επεισόδιο σχετικά με την παράλληλη μέθοδο συλλογιστικής ερωτήσεων, έναν περίφημο δύσκολο τύπο ερωτήσεων λογικής συλλογιστικής. Κάποιος συνδυασμός του podcast, της μυρωδιάς της πίτσας και της οδήγησης έκαναν τα πάντα να κάνουν κλικ για μένα.

Βυθιστείτε στο LSAT. Θα εκπλαγείτε από αυτό που πυροδοτεί τη δική σας στιγμή άχα.

3. Μελετήστε τη λογική και τη γραμματική

Αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, η εμπειρία στο υπόβαθρο με τη λογική και τη γραμματική είναι ανεκτίμητη κατά τη λήψη του LSAT. Και οι δύο δεξιότητες σάς επιτρέπουν να σταματήσετε να βασίζεστε στη διαίσθηση για την εύρεση απαντήσεων και να σας δίνουν ένα σύνολο κανόνων που θα σας βοηθήσουν να απαντάτε με συνέπεια στις ερωτήσεις σωστά.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, Η λογική είναι η μελέτη έγκυρων επιχειρημάτων (επιχειρήματα που λειτουργούν ανεξάρτητα από το πλαίσιο στο οποίο τα χρησιμοποιείτε). Μπορεί χονδρικά να χωριστεί σε δύο κατηγορίες—επίσημο και άτυπο. Η άτυπη λογική ασχολείται πρωτίστως με πλάνες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν κυκλική συλλογιστική, αχυράνθρωπος, κόκκινες ρέγγες και άλλα. Η τυπική λογική αναπαριστά δηλώσεις συμβολικά και παρέχει ένα σύνολο κανόνων για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Είναι καλύτερα να θεωρηθεί ως ένας τύπος μαθηματικών.

Όπως κάθε μάθημα μαθηματικών, η μελέτη της λογικής μπορεί να είναι συντριπτική στην αρχή, αλλά αξίζει τον κόπο σας. Τα λάθη που θα συναντήσετε κατά τη μελέτη της άτυπης λογικής θα εμφανιστούν 10 έως 15 φορές σε κάθε ενότητα λογικής συλλογιστικής LSAT. Η συμβολική γλώσσα που μαθαίνετε από την επίσημη λογική είναι επίσης πολύτιμη, καθώς θα σας βοηθήσει να διαγράψετε αποτελεσματικά τους πίνακες και τους κανόνες του λογικού παιχνιδιού.

Τα παιχνίδια λογικής και αυτές οι 10 έως 15 ερωτήσεις ανά ενότητα λογικής συλλογιστικής αντιπροσωπεύουν περίπου 50 από τις 100 ερωτήσεις σε κάθε LSAT. Αυτό σημαίνει ότι η μελέτη της λογικής θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα τα μισα των ερωτήσεων στο τεστ.

Είναι επίσης απαραίτητο να αναθεωρήσετε τους πραγματικούς κανόνες της γραμματικής αντί να βασίζεστε στη διαισθητική σας κατανόηση των αγγλικών. Ενώ η διαίσθησή σας είναι αρκετή για να σας μεταφέρει σε καθημερινές συνομιλίες, το LSAT απαιτεί μια πολύ πιο αναλυτική κατανόηση των αγγλικών. Οι υπεύθυνοι του τεστ γράφουν σκόπιμα ερωτήσεις που φαίνονται σαν ασυναρτησίες, εάν δεν γνωρίζετε τους τυπικούς κανόνες για τον προσδιορισμό του προηγουμένου μιας αντωνυμίας ή τη διαφορά μεταξύ ανεξάρτητων και εξαρτημένων προτάσεων.

Σκεφτείτε τη λογική, τη γραμματική και την πραγματική γραπτή αγγλική γλώσσα ως μια συνέχεια: η λογική, το χαμηλότερο και πιο θεμελιώδες επίπεδο. Αγγλικά, το υψηλότερο και πιο ιδιωματικό. και γραμματική, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των δύο. Το LSAT θα απαιτήσει επανειλημμένα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αυτών των τριών επιπέδων. Εάν βασίζεστε στη διαίσθηση για τη μετάβαση μεταξύ των επιπέδων, συχνά θα σκοντάφτετε από τις παγίδες που έχουν ορίσει οι υπεύθυνοι των δοκιμών. Η γνώση των κανόνων της γραμματικής και της λογικής σάς επιτρέπει να προσεγγίζετε τις ερωτήσεις LSAT σαν να ήταν ένα μαθηματικό πρόβλημα, μια πολύ πιο αξιόπιστη διαδικασία από το να βασίζεστε τυφλά στη διαίσθηση.

4. Διαβάστε, διαβάστε και διαβάστε περισσότερα

Το να λες στους ανθρώπους να διαβάζουν είναι ομολογουμένως ένα κλισέ μελέτης LSAT. Άκουσέ με όμως. Είναι απλώς ένα κλισέ γιατί πολλοί άνθρωποι επαναλαμβάνουν αυτή τη συμβουλή χωρίς να εξηγούν γιατί πρέπει να διαβάζετε και πώς το διάβασμα θα σας βοηθήσει να κερδίσετε το LSAT. Επιτρέψτε μου να προσπαθήσω να εξηγήσω το γιατί και το πώς.

Το LSAT είναι πρωτίστως ένα τεστ της αναγνωστικής σας κατανόησης. Τρεις από τις τέσσερις βαθμολογημένες ενότητες θα δοκιμάσουν την αναγνωστική σας ικανότητα. Αυτό σημαίνει ότι το να μην διαβάζεις σε μειονεκτεί 75% του LSAT. Σίγουρα, μπορείτε να απομνημονεύσετε τους τύπους ερωτήσεων που θα συναντήσετε και μια σειρά από μηχανικούς κανόνες για να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις χωρίς να κάνετε καμία ανάγνωση, αλλά αυτό δεν θα σας κάνει καλό εάν δεν εφαρμόσετε αυτές τις στρατηγικές στην ανάγνωση που κάνετε εκτός του LSAT . Σκεφτείτε ξανά το μάθημα των μαθηματικών. Δεν θα απομνημονεύατε ποτέ τύπους και θα προσπαθήσετε να λύσετε ένα πραγματικό πρόβλημα για πρώτη φορά την ημέρα της δοκιμής. Το LSAT δεν είναι διαφορετικό.

Δεν υπάρχει κανένας τύπος ανάγνωσης που να είναι ο καλύτερος για τη βελτίωση της αναγνωστικής σας κατανόησης. Όλη η ανάγνωση θα βελτιώσει την αναγνωστική σας κατανόηση, αρκεί να προσεγγίζετε το υλικό αναλυτικά και να αφιερώνετε χρόνο για να σταματήσετε και να συνοψίσετε στον εαυτό σας αυτό που μόλις διαβάσατε. Βρήκα ότι περιοδικά όπως το Οικονομολόγος και περιοδικά ανθρωπιστικών επιστημών όπως το Hedgehog Review ταιριάζουν καλά σε αυτό το είδος ανάγνωσης.

Η ανάγνωση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας στο LSAT είναι επίσης πολύτιμη επειδή μπορεί να σας εκθέσει στις τέσσερις κατηγορίες περιεχομένου που οι υπεύθυνοι δοκιμών αντλούν αποσπάσματα κατανόησης ανάγνωσης από: επιστήμη, ιστορία, δίκαιο και τέχνη. Αυτά τα θέματα είναι τόσο ευρεία που δεν μπορείς να περιμένεις να έχεις υπόβαθρο για κάθε πιθανό απόσπασμα (ούτε το χρειάζεσαι· το περίφημο LSAT απαιτεί μόνο κατανόηση αγγλικών και ένα μολύβι για να το πάρεις).

Ωστόσο, έχω διαπιστώσει ότι καθώς διάβαζα περισσότερα, άρχισα να αναγνωρίζω δύο έως τρία θέματα ανά ενότητα αναγνωστικής κατανόησης. Αυτό μου επέτρεψε να προσαρμόσω τα αποσπάσματα που παίρνω σε πρακτικές δοκιμές, γεγονός που οδήγησε σε καλύτερη διατήρηση του περιεχομένου και, στη συνέχεια, σε περισσότερες ερωτήσεις σωστές και σταθερά υψηλότερες βαθμολογίες τεστ.

5. Μην εστιάζετε μόνο στο LSAT

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στη νομική σχολή από το LSAT (ή τουλάχιστον αυτό μου έχουν πει). Το LSAT είναι μόνο το απαραίτητο κακό που βρίσκεται ανάμεσα σε εσάς και τη νομική σχολή των ονείρων σας. Πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μελετήσετε και να κάνετε τη δύσκολη δουλειά για να μπορέσετε να μετακομίσετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ζήσετε τη ζωή ενός μοναχού σε κλειστό χώρο μέχρι να πάρετε 180 στο LSAT σας. Κάνοντας το LSAT τη μοναδική σας αλληλεπίδραση με τη νομική σχολή θα σκοτώσει κάθε πάθος που μπορεί να έχετε.

Ανάγνωση Υπεράνω του νόμου δημοσιεύσεις σχετικά με τα ωραία πράγματα που κάνουν οι πραγματικοί δικηγόροι. Κάντε κλικ στο Biglaw Investor και δείτε πώς μερικά χρόνια συνετών οικονομικών αποφάσεων ως δικηγόρος Biglaw μπορούν να σας επιτρέψουν να συνταξιοδοτηθείτε πριν από τα 40. Δείτε τα ινστιτούτα, τις λέσχες και τα περιοδικά των μελλοντικών σχολείων για να ενθουσιαστείτε για τα πράγματα που θα μπορείτε να κάνετε μόλις νικήσει το LSAT. Κάντε μια περιήγηση σε μια πανεπιστημιούπολη ή περάστε μπροστά από το κτίριο ενός δικηγορικού γραφείου στο οποίο θα θέλατε να εργαστείτε μια μέρα. Για μένα, τουλάχιστον, αυτού του είδους οι δραστηριότητες κάνουν τους τελικούς μου στόχους να αισθάνομαι πιο αληθινοί και με παρακινούν αρκετά για να περάσω ένα ακόμη Σαββατοκύριακο παίρνοντας αντιθετικά της ομάδας τρία υπό όρους.

Μόνο αυτό έχω. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι πέντε συμβουλές είναι λιγότερο προφανείς από τις παραδοσιακές, κλισέ. Ενημερώστε με εάν έχετε πάρει άλλες συμβουλές LSAT κατά τη μελέτη στα σχόλια.

Joseph Parise Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, ο Τζόζεφ μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και ειδικεύεται στη Φιλοσοφία και στα Οικονομικά. Αυτή τη στιγμή παίρνει ένα κενό έτος για να σπουδάσει για τις εξετάσεις LSAT και να υπηρετήσει στις εφεδρείες της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply