Τα μειονεκτήματα των Index Funds – Biglaw Investor

6
Τα μειονεκτήματα των Index Funds – Biglaw Investor

Κινδυνεύοντας να φανώ σαν κατεστραμμένος δίσκος, θα το ξαναπώ: δείκτης αμοιβαίων κεφαλαίων έχουν φέρει επανάσταση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και δικαίως. Σε σύγκριση με τα ενεργά αμοιβαία κεφάλαια, τα κεφάλαια δεικτών αυξάνουν τις αποδόσεις των επενδυτών, ενώ παράλληλα μειώνουν το κόστος και τον κίνδυνο.

Αλλά δεν είναι πανάκεια. Αν ήταν, το χαρτοφυλάκιο όλων θα αποτελούνταν μόνο από μια χούφτα κεφάλαια δεικτών και ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα ήταν πολύ μικρότερος από ό,τι είναι σήμερα. Όπως κάθε χρηματοοικονομικό προϊόν, η επένδυση κεφαλαίων δεικτών ενέχει κινδύνους και πιθανώς ελαττώματα που διασπούν τις συμφωνίες.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζω ορισμένους από τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε εάν τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών είναι συνεπή με τους επενδυτικούς σας στόχους και, εάν συνάδουν, με τα κριτήρια που πρέπει να χρησιμοποιήσετε όταν επιλέγετε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη.

Ακόμη και για όσους από εσάς έχουν ήδη δεσμευτεί να δημιουργήσουν ευρετήρια (ανήκω σε αυτήν την ομάδα), είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις πιθανές αναποτελεσματικότητα ενός κεφαλαίου δείκτη. Ο κλάδος των κεφαλαίων δεικτών δεν είναι μονόλιθος και, ως εκ τούτου, έχει αξία να μπορείτε να εντοπίσετε τα μειονεκτήματα των κεφαλαίων δεικτών που ερευνάτε.

Με τις πληροφορίες σε αυτό το άρθρο, θα μπορείτε να διαφοροποιήσετε το καλά διαχειριζόμενο κεφάλαιο ευρετηρίου από το ταμείο ναυαγίων τρένων που θα μειώσει την απόδοση του χαρτοφυλακίου σας. Ή μπορεί, όπως σκέφτομαι, να ελαττώσετε από τα κεφάλαια δεικτών σε ένα άλλο μέσο ευρετηρίασης, τα ETF (αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο).

Ας πηδήξουμε μέσα.

Επενδυτικοί στόχοι

Η παθητική επένδυση δεν είναι η σωστή επενδυτική στρατηγική για όλους. Προτού επενδύσετε σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δεικτών ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, πρέπει να έχετε μια σαφή κατανόηση των επενδυτικών σας στόχων και ποια περιουσιακά στοιχεία αποφέρουν αποδόσεις σύμφωνα με αυτούς.

Φανταστείτε μια δικηγόρο από την αρχή της καριέρας της, τη Sally, που ενδιαφέρεται να μεγαλώσει επιθετικά το αυγό της φωλιάς συνταξιοδότησης. Η Sally πάντα συνέδεε τα ομόλογα με τη συνταξιοδότηση και αποφασίζει να δημιουργήσει το συνταξιοδοτικό της χαρτοφυλάκιο εξ ολοκλήρου από ομόλογα του δημοσίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αναστατώνεται όταν συνειδητοποιεί ότι οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις της είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του χαρτοφυλακίου της φίλης της που περιέχει μόνο μετοχές. Αυτό δεν είναι λάθος στα ταμεία στα οποία επένδυσε. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα ομόλογα είναι η σωστή επενδυτική προσέγγιση. Αντίθετα, το σφάλμα έγκειται στην αποτυχία της Sally να επιλέξει ένα περιουσιακό στοιχείο σύμφωνο με τους επενδυτικούς της στόχους.

Το να μην κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας πριν επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια δείκτη μπορεί να σας φέρει στην ίδια θέση με τη Sally. Αν και σίγουρα δεν είναι τόσο συντηρητικές όσο τα ομόλογα, οι αποδόσεις των δεικτών δεν θα είναι οι υψηλότερες δυνατές. Η διαφοροποιημένη φύση των κεφαλαίων δεικτών σας προστατεύει από την αστάθεια μιας μεμονωμένης μετοχής ή ομολόγου, αλλά αυτή η πρόσθετη ασφάλεια σας κοστίζει τη δυνατότητα τριψήφιων ετήσιων αποδόσεων που κυνηγούν πολλοί επενδυτές. (Πιθανότατα δεν θέλετε να κυνηγήσετε υψηλότερες αποδόσεις ούτως ή άλλως, είναι περισσότερο από πιθανό μια ανόητη δουλειά.)

Αν και τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών είναι χαμηλού κινδύνου σε σύγκριση με μεμονωμένους τίτλους, δεν είναι σε καμία περίπτωση χωρίς κίνδυνο. Η διαφοροποίηση μπορεί μόνο να σας προστατεύσει τόσο πολύ. Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη σάς επιτρέπει να κατέχετε ένα μικρό κομμάτι από κάθε μετοχή ή ομόλογο σε έναν δείκτη, αλλά εάν χτυπήσει μια ύφεση και οι αποδόσεις της αγοράς εξαφανιστούν, θα αντιμετωπίσετε σημαντικές απώλειες.

Μόλις διατυπώσετε τους επενδυτικούς σας στόχους και αποφασίσετε ότι τα κεφάλαια δεικτών είναι συνεπή με αυτούς, δεν έχετε τελειώσει ακόμη με την έρευνά σας, αν και πολλοί επενδυτές κάνουν το λάθος να σταματήσουν εδώ. Οι άνθρωποι συχνά συγχέουν όλα τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών με τα συνολικά χρηματιστηριακά κεφάλαια δεικτών όπως το VTSAX της Vanguard. Τέτοια κεφάλαια είναι κοινά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο μόνος τύπος κεφαλαίων εκεί έξω.

Τα κεφάλαια δεικτών υπάρχουν για την παρακολούθηση οποιασδήποτε κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων σε οποιαδήποτε αγορά μπορεί να φανταστεί κανείς. Μπορείτε να βρείτε κεφάλαια που παρακολουθούν έναν δείκτη ομόλογων ή ανεπιθύμητων ομολόγων. πολύτιμα μέταλλα ή ακίνητα. ή αμερικανικές εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, μεσαίας κεφαλαιοποίησης και μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Οι δυνατότητες είναι σχεδόν ατελείωτες. Κάθε τύπος συνοδεύεται από έναν μοναδικό συνδυασμό πιθανού κινδύνου και απόδοσης. Θα χρειαστεί να επιλέξετε αυτά που συνάδουν με τους επενδυτικούς σας στόχους.

Μόνο αφού επιλέξετε ένα σημείο αναφοράς που θέλετε να παρακολουθήσετε, αντιμετωπίζετε το τελικό εμπόδιο στην επιλογή του σωστού παρόχου κεφαλαίων ευρετηρίου. Όταν, για παράδειγμα, αναζητάτε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη S&P 500, θα ανακαλύψετε μια ποικιλία παρόχων, ο καθένας από τους οποίους προσφέρει τα δικά του κεφάλαια με δείκτη μετοχών.

Σε αυτό το επίπεδο της απόφασής σας πρέπει να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά ελαττώματα των κεφαλαίων ευρετηρίου διαφορετικών παρόχων—τελή, σφάλματα παρακολούθησης, φορολογική αποτελεσματικότητα—.

Αμοιβές

Το κόστος έχει σημασία. Ο Γουόρεν Μπάφετ το ξέρει. Jack Bogle, ιδρυτής της Εμπροσθοφυλακήτο ξέρει. Πρέπει να το ξέρεις κι εσύ.

Τα τέλη θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του μυαλού σας κάθε φορά που αναλύετε μια πιθανή επένδυση. Οι εντυπωσιακές ονομαστικές αποδόσεις ενός αμοιβαίου κεφαλαίου δεν σημαίνουν τίποτα εάν, μετά τις αμοιβές διαχείρισης, η καθαρή απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι χαμηλότερη από αυτή των ανταγωνιστικών κεφαλαίων.

Ευτυχώς, δεκαετίες έντονου ανταγωνισμού στον κλάδο των κεφαλαίων δεικτών ανάγκασαν τους μεγάλους παρόχους να προσφέρουν προμήθειες από κάτω (συνήθως τέσσερις ή πέντε μονάδες βάσης για ρευστά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ). Ωστόσο, υπάρχουν κεφάλαια oddball, ακόμη και από αξιόπιστες εταιρείες όπως η Wells Fargo, που έχουν αναλογίες εξόδων πολύ πάνω από το ένα τοις εκατό. Αποφύγετε αυτά. Δεν υπάρχουν καλοί λόγοι για να πληρώσετε τόσο υψηλές προμήθειες για ένα ταμείο δείκτη.

Ακόμη και όταν αποφασίζετε μεταξύ δύο αμοιβαίων κεφαλαίων με χαμηλό κόστος, δεν θα πρέπει να αγνοήσετε τη διαφορά που κάνουν μερικά σημεία βάσης. Όταν η διαφορά στις αναλογίες εξόδων μεταξύ δύο αμοιβαίων κεφαλαίων πέσει σε ένα ή δύο σημεία βάσης, σίγουρα, μπορείτε να αισθάνεστε άνετα αγνοώντας τη διαφορά.

Αλλά η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων ενός αμοιβαίου κεφαλαίου με αναλογία εξόδων 0,14% (η μέση προμήθεια ενός αμοιβαίου κεφαλαίου κατηγορίας Admiral Vanguard) και ενός αμοιβαίου κεφαλαίου 0,27% (η μέση αμοιβή ενός αμοιβαίου κεφαλαίου Vanguard κατηγορίας Επενδυτών) απαιτεί προσοχή. Μια διαφορά 13 μονάδων βάσης, όταν υπολογίζεται ο ανατοκισμός, μειώνει γρήγορα τις αποδόσεις σας κατά χιλιάδες δολάρια ακόμη και σε μια αρκετά μικρή αρχική επένδυση.

Δεν θα άφηνες ποτέ εκατό δολάρια στο πεζοδρόμιο. Δεν πρέπει να διαφέρει κατά την επένδυση.

Ενδιαφέρουσα παράπλευρη σημείωση: Η Fidelity προσφέρει τώρα ένα αμοιβαίο κεφάλαιο μηδενικού δείκτη. Αυτό ξεπερνά ακόμη και σημαντικούς παίκτες όπως η κατηγορία κεφαλαίων Admiral της Vanguard. Αν και τα μηδενικά τέλη ακούγονται σίγουρα εντυπωσιακά, μην το αφήσετε να σας τυφλώσει. Όλοι οι παράγοντες που συζητούνται σε αυτό το άρθρο θα πρέπει να παίζουν ρόλο στην επενδυτική σας απόφαση. Η διάσημη παροιμία του Milton Friedman είναι αληθινή εδώ: Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα δωρεάν γεύμα. Δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με το γιατί τα κεφάλαια μηδενικής προμήθειας Fidelity ενδέχεται να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Σφάλματα παρακολούθησης

Οι διαχειριστές χαρτοφυλακίου των αμοιβαίων κεφαλαίων δεικτών δεν επιλέγουν ενεργά περιουσιακά στοιχεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διαχείριση δεν παίζει βασικό ρόλο στην απόδοση των αμοιβαίων κεφαλαίων δεικτών.

Κάποιος πρέπει να διατηρήσει το αμοιβαίο κεφάλαιο σε ευθυγράμμιση με τον υποκείμενο δείκτη και αυτή η ευθύνη βαρύνει τον διαχειριστή. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά τεχνικό και ένας έξυπνος διευθυντής έχει την ευκαιρία να λάβει αποφάσεις που ελαχιστοποιούν τα έξοδα και διατηρούν χαμηλά το σφάλμα παρακολούθησης ενός ταμείου.

Ένας ανίκανος μάνατζερ, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει σφάλματα παρακολούθησης το ίδιο εύκολα όσο ένας ταλαντούχος μπορεί να τα μειώσει. Αυτά τα σφάλματα εμφανίζονται για διάφορους λόγους, όπως η διατήρηση των συμμετοχών που δεν αντιπροσωπεύουν τον υποκείμενο δείκτη ή τα ανεπαρκή μετρητά για την εκπλήρωση των εξαγορών. Όποιος και αν είναι ο λόγος, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο: αποκλίσεις (συνήθως αρνητικές) από την απόδοση του παρακολουθούμενου δείκτη.

Πριν αγοράσετε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη, θα θέλετε να ελέγξετε την ιστορική απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου για αποκλίσεις από το αντίστοιχο σημείο αναφοράς. Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που αποκλίνει σταθερά από τον δείκτη που αντικατοπτρίζει, ακόμη και όταν αυτή η απόκλιση αυξάνει τις αποδόσεις, θα πρέπει να αποφεύγεται.

Οι αρνητικές αποκλίσεις είναι προφανώς ανεπιθύμητες. Το αμοιβαίο κεφάλαιο υποαπέδωσε τον δείκτη. Πιο διακριτικά όμως, οι θετικές αποκλίσεις είναι επίσης ανεπιθύμητες. Τέτοιες αποκλίσεις συμβαίνουν επειδή ένας διευθυντής είτε δεν έχει τις γνώσεις ή το κεφάλαιο για να παρακολουθήσει με ακρίβεια τον δείκτη.

Αυτή τη φορά είχατε την τύχη σε καλύτερες αποδόσεις. δεν θα είσαι τόσο τυχερός μακροπρόθεσμα. Μεταβείτε σε ένα ταμείο με καλύτερη διαχείριση. Υπάρχουν πολλά ταμεία ευρετηρίου με ταλαντούχους διαχειριστές και πληθώρα κεφαλαίων που παρακολουθούν με συνέπεια τους δείκτες-στόχους τους.

Φορολογική αποτελεσματικότητα

Ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών έχουν μικρότερο κύκλο εργασιών σε συμμετοχές από ό,τι τα αντίστοιχα υπό ενεργή διαχείριση, εξακολουθεί να εμφανίζεται ένας σημαντικός κύκλος εργασιών. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ανησυχείτε για το πιο λαμπερό μέρος της επένδυσης: τους φόρους.

Τα αμοιβαία κεφάλαια δείκτη μπορούν να δημιουργήσουν φορολογητέα γεγονότα με δύο τρόπους: τον πρώτο, όταν ένα αμοιβαίο κεφάλαιο διανέμει κέρδη (από μερίσματα, για παράδειγμα), ανεξάρτητα από το εάν αυτά τα κέρδη επανεπενδύονται στο αμοιβαίο κεφάλαιο ή καταβάλλονται σε μετρητά. και το δεύτερο, όταν ένα αμοιβαίο κεφάλαιο πουλά περιουσιακά στοιχεία.

Εάν διατηρείτε τα κεφάλαιά του ευρετηρίου σας σε φορολογητέο λογαριασμό, θα πρέπει να πληρώνετε φόρους για τα διανεμημένα κέρδη κάθε Απρίλιο. Θα πληρώσετε τον συντελεστή μακροπρόθεσμων κεφαλαιουχικών κερδών του φορολογικού σας κλιμακίου, ο οποίος είναι πιο ευνοϊκός από τον φορολογικό συντελεστή εισοδήματός σας, αλλά εξακολουθεί να μην είναι φθηνός. Οποιοσδήποτε επενδύει σε φορολογητέους λογαριασμούς, επομένως, θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη φορολογική απόδοση του κεφαλαίου ευρετηρίου του.

Για εκείνους τους επενδυτές που αντ’ αυτού διατηρούν τα κεφάλαιά τους με δείκτη σε έναν φορολογικά πλεονεκτικό λογαριασμό συνταξιοδότησης, όπως ένα 401(k) και Roth IRAs, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την απευθείας πληρωμή αυτών των φόρων.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσετε τη φορολογική απόδοση ενός ταμείου. Ακόμα κι αν δεν είστε εσείς αυτός που πληρώνει το φορολογικό λογαριασμό, το ταμείο εξακολουθεί να χρειάζεται να πληρώνει φόρους κάθε φορά που πραγματοποιείται κύκλος εργασιών. Και κάθε φορά που πληρώνονται φόροι, αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα μεταφέρονται εκτός του ταμείου και στον τραπεζικό λογαριασμό της IRS. Λιγότερα χρήματα στο αμοιβαίο κεφάλαιο σημαίνει ότι το κόστος ενός μεριδίου του αμοιβαίου κεφαλαίου μειώνεται, δημιουργώντας αντίσταση στις αποδόσεις των επενδυτών του αμοιβαίου κεφαλαίου.

ETF

Ενώ τα καλά διαχειριζόμενα κεφάλαια ευρετηρίου κάνουν καλή δουλειά στον μετριασμό του αντίκτυπου των τελών, των φόρων και των σφαλμάτων παρακολούθησης, τα ETF υποστηρίζουν την καλύτερη διαχείριση αυτών των ζητημάτων.

Τα ETF είναι ουσιαστικά αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται με δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι είναι εισηγμένα σε χρηματιστήριο και οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν μετοχές ενός ETF με οποιονδήποτε λογαριασμό μεσιτείας. Αυτό μπορεί να φαίνεται μικρή διαφορά, αλλά έχει σημαντικές επιπτώσεις στην απόδοση των ETF.

Τα ETF έχουν σταθερά χαμηλότερους δείκτες εξόδων από τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών με παρόμοιες συμμετοχές. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο εξαργυρώνονται οι μετοχές των ETF. Σε αντίθεση με τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών, οι επενδυτές ανταλλάσσουν ETF σε ένα χρηματιστήριο αντί να τα παραδίδουν σε έναν διαχειριστή για μετρητά. Αυτό σημαίνει ότι ένας αγοραστής παρέχει απευθείας μετρητά σε έναν ανεξάρτητο πωλητή, γλιτώνοντας τους διαχειριστές του αμοιβαίου κεφαλαίου από το να χρειάζεται να έχουν μετρητά στη διάθεσή τους για εξαγορές ή, χειρότερα, να χρειαστεί να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία για να πληρώσουν τους επενδυτές. Αυτές οι οικονομίες στη συνέχεια μετακυλίονται στον επενδυτή με τη μορφή χαμηλότερων εξόδων.

Τα ETF είναι επίσης πιο φορολογικά αποδοτικά από τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών. Γενικά, ένα ETF με τις ίδιες συμμετοχές με ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη θα δημιουργήσει λιγότερα φορολογητέα γεγονότα λόγω μιας δυνατότητας backend που διέπει τον τρόπο με τον οποίο οι θεσμικοί επενδυτές εξαγοράζουν μετοχές (δηλ. εξαγορές σε είδος). Λιγότερες εξαγορές σημαίνει χαμηλότερο κύκλο εργασιών των περιουσιακών στοιχείων του αμοιβαίου κεφαλαίου και, κατά συνέπεια, λιγότερα φορολογητέα γεγονότα.

Ωστόσο, τα σφάλματα παρακολούθησης παραμένουν ένα πρόβλημα με τα ETF, ειδικά αυτά που παρακολουθούν περισσότερους εξειδικευμένους δείκτες. Το άνοιγμα του ταμείου στις δημόσιες συναλλαγές δεν μειώνει αυτό το ζήτημα.

Υπάρχει επίσης μια τσάντα από μικρά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ETF, τα οποία δεν προσφέρουν τα κεφάλαια ευρετηρίου. Σε αντίθεση με τα αμοιβαία κεφάλαια ευρετηρίου, δεν χρειάζεστε λογαριασμό σε πάροχο ETF για να αγοράσετε μετοχές. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε λογαριασμό μεσιτείας θέλετε. Τα ETF απαιτούν επίσης μικρότερη ελάχιστη επένδυση. Οι μετοχές των ETF μπορούν να αγοραστούν για μερικές εκατοντάδες δολάρια ή λιγότερο, ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών συνήθως απαιτούν μια αρχική επένδυση χιλιάδων δολαρίων, εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ανταγωνιστικές αναλογίες εξόδων.

Ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο για μια πιο εμπεριστατωμένη σύγκριση των κεφαλαίων δεικτών και των ETF.

Αυτό ήταν παιδιά

Αυτά είναι όλα για τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αποφασίζετε εάν ένα συγκεκριμένο ταμείο δείκτη είναι κατάλληλο για εσάς.

Και πάλι, αυτές οι σκέψεις δεν έχουν σκοπό να σας αποθαρρύνουν από την αγορά κεφαλαίων ευρετηρίου, μόνο για να σας ενημερώσουν για ορισμένους σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επενδύσετε. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα των κεφαλαίων δεικτών. Ωστόσο, όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να επιλέξετε το ταμείο που είναι κατάλληλο για εσάς.

Δεν έχω κάνει καμία προσπάθεια να συγκρίνω συγκεκριμένα κεφάλαια δεικτών. Χρησιμοποιώντας το περίγραμμα λήψης αποφάσεων σε αυτό το άρθρο, μπορείτε τώρα να ελέγχετε αναφορές από οργανισμούς αξιολόγησης όπως οι Morning Star και Moody’s για πληροφορίες σχετικά με τα κεφάλαια.

Τι νομίζετε; Είναι τα κεφάλαια ευρετηρίου για εσάς; Τι θα λέγατε για τα ETF; Εάν ερευνάτε μεμονωμένους παρόχους, ενημερώστε με στα σχόλια.

Joseph Parise Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, ο Τζόζεφ μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και ειδικεύεται στη Φιλοσοφία και στα Οικονομικά. Αυτή τη στιγμή παίρνει ένα κενό έτος για να σπουδάσει για τις εξετάσεις LSAT και να υπηρετήσει στις εφεδρείες της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply