Τα 6 κορυφαία ιστολόγια για τα προσωπικά οικονομικά που θα σας εμπνεύσουν να φτάσετε στη ΦΩΤΙΑ

3
Τα 6 κορυφαία ιστολόγια για τα προσωπικά οικονομικά που θα σας εμπνεύσουν να φτάσετε στη ΦΩΤΙΑ

Το ταξίδι μας προς την Οικονομική Ανεξαρτησία τροφοδοτήθηκε από εμπνευσμένες ιστορίες για τις οποίες διαβάσαμε στα Ιστολόγιο Προσωπικών Οικονομικών. Δεν γνωρίζουμε κανέναν προσωπικά που να έχει τους ίδιους οικονομικούς στόχους με εμάς. Έτσι οι μέντοράς μας έγιναν αυτοί που έχουν ήδη καταφέρει και έχουν φτάσει στο FIRE.

Στην αρχή, τα εμπνευσμένα ιστολόγια προσωπικών οικονομικών που διαβάζαμε και τα podcast που ακούγαμε μας έκαναν να νιώθουμε πραγματικά ενθουσιασμένοι για το μέλλον μας. Μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια εντελώς διαφορετική ζωή. Ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα μονοπάτια που μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Αφού εξετάσαμε τα οικονομικά μας, θέτοντας στόχουςκαι τηρώντας συνεχώς το σχέδιό μας, έχουμε αναγνωρίσει ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση είναι μια πραγματική δυνατότητα.

Συνεχίζουμε να διαβάζουμε ιστολόγια και βιβλία, ακούστε podcast, και παρακολουθήστε βίντεο στο YouTube για να εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση του εαυτού μας. Θέλουμε να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να βρούμε τρόπους να μας φτάσουμε στον στόχο μας για την Οικονομική Ανεξαρτησία.

Τα τελευταία χρόνια ακολουθήσαμε μια σειρά από Ιστολόγιο Προσωπικών Οικονομικών για να αντλήσουμε έμπνευση, να αυξήσουμε τις γνώσεις μας και να ψυχαγωγηθούμε. Καθένας από αυτούς τους bloggers έχει διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά όλοι έχουν την ίδια ώθηση που σας παρακινεί να θέλετε να κάνετε και να είστε περισσότερα.

κ. Χρήματα Μουστάκι

Δεν νομίζω ότι μπορείτε να έχετε μια σωστή λίστα με τους καλύτερους FIRE influencers χωρίς MMM. Ο κύριος Money Mustache, ο Pete Adeney, ξεκίνησε το ιστολόγιό του για να βοηθήσει τους συναδέλφους του να ξανασκεφτούν τις συνήθειές τους στα έξοδα. Στοχεύει τον καταναλωτισμό ως τον κύριο ένοχο για τις υπερβολικές δαπάνες και τη σπατάλη χρημάτων. Μειώνοντας τις δαπάνες του κατά 50-75% και επενδύοντας χρήματα στο χρηματιστήριο και στα ακίνητα μπόρεσε να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 30 ετών.

Ο Mr. Money Mustache θέλει να σκέφτεστε λιγότερο να είστε ψύχραιμοι και να επικεντρώνεστε περισσότερο στο πώς μπορείτε να κάνετε τα χρήματά σας να προχωρήσουν περισσότερο. Για παράδειγμα, το να κόβετε μόνοι σας τα μαλλιά σας (κάτι που κάνει ο Τζέισον… δεν ακολουθούν φωτογραφίες) και να κάνετε ποδήλατο αντί να οδηγείτε παντού.

Ενθαρρύνει τους αναγνώστες του να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να σταματήσουν τις περιττές δαπάνες και να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του πώς οι πράξεις τους επηρεάζουν την έκβαση μιας κατάστασης.

Ελέγξτε το κ. Χρήματα Μουστάκι blog και μάθετε περισσότερα για το “Financial Freedom Through Badassity”

Αξιοσημείωτο: https://www.mrmoneymustache.com/2012/01/13/the-shockingly-simple-math-behind-early-retirement/

Οικονομικός Σαμουράι

ο Οικονομικός Σαμουράι Το blog ξεκίνησε το 2009 αφού η ύφεση του 2008 εξάλειψε το 35% της καθαρής θέσης του Sam Dogen σε 12 μήνες. Παρά αυτή την οπισθοδρόμηση, μπόρεσε να αποσυρθεί και να εγκαταλείψει την εταιρική Αμερική το 2012 σε ηλικία 34 ετών.

Αυτό το ιστολόγιο ενσωματώνει εμπειρίες από πρώτο χέρι με στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε οικονομική ανεξαρτησία. Επικεντρώνεται στις επενδύσεις, στα ακίνητα και στον συνταξιοδοτικό προγραμματισμό.

Χιλιετής Επανάσταση

Ένα ζευγάρι από το Τορόντο αποφάσισε να πάει ενάντια στον κανόνα και να επενδύσει τα χρήματά του αντί να αγοράσει ένα σπίτι. Αυτή η απόφαση τους βοήθησε να δημιουργήσουν ένα 7ψήφιο χαρτοφυλάκιο και να συνταξιοδοτηθούν στα 30 τους. Το Millennial Revolution θα σας εμπνεύσει να επενδύσετε νωρίς και να αρχίσετε να κάνετε τα χρήματά σας να λειτουργούν για εσάς. Έχουν ένα εύκολο στυλ γραφής που σε κάνει να νιώθεις ότι απλώς συζητούν με έναν φίλο.

Εάν είστε νέοι στην επένδυση και χρειάζεστε κάποια καθοδήγηση, προσφέρουν επίσης ΔΩΡΕΑΝ Εργαστήριο Επενδύσεων Millennial Revolution: Ένας βήμα-προς-βήμα οδηγός για επενδύσεις.

Ακολουθηστε Χιλιετής Επανάσταση για να μάθετε πώς να σταματήσετε να εργάζεστε και να αρχίσετε να ζείτε.

Mad Fientist

Ο blogger και podcaster του Mad Fientist, Brandon Ganch, έχει αναπτύξει υπολογιστικά φύλλα και εργαλεία λογισμικού για το κοινό του για χρήση στο ταξίδι του στο FI. Παρέχει εξαιρετικές συμβουλές και συμβουλές σχετικά με τη φοροαποφυγή, τη διαφοροποίηση και την παρακολούθηση χαρτοφυλακίου.

Υπάρχουν μερικά πράγματα σε αυτό το blog που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε. Το ένα είναι «Το πείραμα του ινδικού χοιριδίου». Σε αυτό το πείραμα μπορείτε να δείτε πώς κάποιος πηγαίνει από 0 $ στην οικονομική ανεξαρτησία χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά σενάρια. Θα πρέπει επίσης να περάσετε λίγο χρόνο στο εργαστήριο FI για να χρησιμοποιήσετε τον ιχνηλάτη FI και τους υπολογιστές FIRE.

Ακολουθηστε Mad Fientist για να μάθετε περισσότερα για την «Επιστήμη της Οικονομικής Ανεξαρτησίας»

Πρόωρη σύνταξη τώρα

Ο Karsten Jeske (γνωστός και ως Big ERN) ξεκίνησε το Early Retirement Now για να τεκμηριώσει την αναζήτηση της οικογένειάς του για τη ΦΩΤΙΑ. Το ιστολόγιό του επικεντρώνεται στην κατανομή περιουσιακών στοιχείων, τα ακίνητα, τους φόρους και τις επενδύσεις. Το ERN είναι λίγο πιο τεχνικό και αναλυτικό από άλλα ιστολόγια FIRE, αλλά παρέχει επίσης πολύ στέρεες και σαφείς πληροφορίες. Το 2018, ο Karsten έφτασε επίσημα στο FIRE, σε ηλικία 44 ετών, και έφυγε από την εταιρική Αμερική. Η σύζυγός του, πρώην RN, συνταξιοδοτήθηκε αργότερα μαζί του.

Ένα πράγμα που πρέπει να ελέγξετε στο Early Retirement Now είναι οι «Μελέτες περίπτωσης ασφαλούς ανάληψης». Σε αυτές τις περιπτωσιολογικές μελέτες, ο Karsten σας δίνει την άποψή του για τις διαφορετικές οικονομικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται οι άνθρωποι. Δίνει τις συμβουλές του για το πού βρίσκονται οικονομικά, τι μπορούν να κάνουν για να μεγιστοποιήσουν τα οικονομικά τους και τη γενική του γνώμη για τη δεδομένη κατάσταση. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δεις πού βρίσκονται οι άλλοι άνθρωποι στο ταξίδι στο FI και να μάθεις πώς να κάνεις βελτιώσεις για να φτάσεις τον στόχο σου πιο γρήγορα.

Μάθετε γιατί «Δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να μην συνταξιοδοτηθείτε πρόωρα» στο Πρόωρη σύνταξη τώρα.

Go Curry Cracker

Ο Τζέρεμι και η Γουίνι καταγράφουν πώς μπόρεσαν να φτάσουν την οικονομική ανεξαρτησία στα 30 τους. Αποσύρθηκαν επίσημα το 2012 και ξεκίνησαν το ταξίδι τους ταξιδεύοντας στον κόσμο και ζώντας τη ζωή στο έπακρο.

μου αρέσει Go Curry Cracker όχι μόνο εστιάζει σε όλες τις οικονομικές πτυχές που είναι τόσο σημαντικές για το FIRE, αλλά αγγίζει επίσης τη ζωή τους. Παίρνετε μια αίσθηση για τη ζωή τους και τα ταξίδια τους που έχουν κάνει, ως οικογένεια, στη σύνταξη. Για μια οικογένεια σαν εμάς, που έχει στόχο τη ΦΩΤΙΑ για να μπορέσει να ταξιδέψει στον κόσμο, αυτό το blog είναι πολύ εμπνευσμένο.

Συμπέρασμα Ιστολόγιο Προσωπικών Οικονομικών

Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για ιστολόγια για τα προσωπικά οικονομικά. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω από τους οποίους μπορείς να αντλήσεις έμπνευση. Το σημαντικό μέρος είναι να βρεις κάποιον από τον οποίο μπορείς να μάθεις και που σε ελκύει με τις γνώσεις του. Οι πληροφορίες που δίνουν πρέπει να είναι κάτι που αντηχεί μαζί σας και σας παρακινεί.

Για να φτάσετε στην οικονομική ανεξαρτησία χρειάζεστε τις κατάλληλες γνώσεις καθώς και την ορμή, διαφορετικά θα δυσκολευτείτε να πετύχετε τον στόχο σας. Το σωστό ιστολόγιο έχει έναν τρόπο να κεντρίσει το ενδιαφέρον σας και να σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε για να κάνετε αλλαγές και να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

6 Ιστολόγιο Προσωπικών Οικονομικών όλων των Εποχών

Αναζητάτε περισσότερη έμπνευση και κίνητρο για να φτάσετε στην Οικονομική Ανεξαρτησία; Ελέγξτε το Τα 12 καλύτερα οικονομικά Podcast για να ακούσετε το 2020.

Ποια είναι μερικά από τα αγαπημένα σας ιστολόγια για τα προσωπικά οικονομικά; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply