Τι είναι τα Ταμεία Ημερομηνίας Στόχου; (Συνταξιοδότηση) – Biglaw Investor

3
Τι είναι τα Ταμεία Ημερομηνίας Στόχου; (Συνταξιοδότηση) – Biglaw Investor

Τι είναι ένα Ταμείο Ημερομηνίας Στόχου; είναι μια κοινή ερώτηση μεταξύ αρχάριων επενδυτών. Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο με ημερομηνία-στόχο διατηρεί κεφάλαια με δείκτη μετοχών και ομολόγων και εξισορροπεί το σχετικό βάρος κάθε κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε να αρχίσετε να κατέχετε περισσότερες μετοχές όταν είστε νεότεροι και να καταλήξετε να κατέχετε περισσότερα ομόλογα όταν είστε μεγαλύτεροι.

Καθώς η κατανομή μεταξύ μετοχών και ομολόγων αλλάζει αυτόματα με την πάροδο του χρόνου, το όφελος για εσάς είναι ότι δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε την κατανομή περιουσιακών στοιχείων με την πάροδο του χρόνου. Το ταμείο-στόχος ημερομηνίας θα αυτομάτως προσαρμόζεται για εσάς καθώς μεγαλώνετε.

Τα κεφάλαια με ημερομηνία-στόχο ονομάζονται συνήθως με το έτος που αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί ο ιδιοκτήτης αυτού του κεφαλαίου. Για παράδειγμα, α Ταμείο Target Date 2060 προϋποθέτει ότι θα συνταξιοδοτηθείτε το 2060.

Αυτήν τη στιγμή, ένα Ταμείο Ημερομηνίας Στόχου 2060 θα περιέχει περισσότερες μετοχές από ομόλογα, με τη θεωρία ότι έχετε χρόνο με το μέρος σας για να αναλάβετε περισσότερο ρίσκο.

Καθώς πλησιάζουμε στο έτος 2060, το αμοιβαίο κεφάλαιο της ημερομηνίας-στόχου θα προσαρμοστεί έτσι ώστε τελικά να έχετε περισσότερα ομόλογα από μετοχές, με τη θεωρία ότι θα χρειαστείτε τα χρήματα σύντομα και επομένως δεν έχετε την πολυτέλεια να αναλάβετε τον κίνδυνο των μετοχών.

Ποιος πρέπει να αγοράσει Αμοιβαία Κεφάλαια Ημερομηνίας Στόχου;

Εφόσον αγοράζετε κεφάλαια χαμηλών προμηθειών με στόχο την ημερομηνία, αυτές είναι τέλειες επενδύσεις για έναν αρχάριο επενδυτή. Στην αρχή της επενδυτικής σας καριέρας, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε.

Τα ταμεία συνταξιοδότησης με ημερομηνία-στόχο σάς επιτρέπουν να “το ορίσετε και να το ξεχάσετε”, ενώ εστιάσετε στη δημιουργία επενδυτικών λογαριασμών σας.

Οι προχωρημένοι επενδυτές θα παραπονεθούν ότι τα αμοιβαία κεφάλαια με ημερομηνία-στόχο συχνά περιέχουν περιττές προμήθειες επειδή είναι ουσιαστικά ένα «μετα κεφάλαιο» όπου θα είστε υπεύθυνοι για την πληρωμή των προμηθειών για όλα τα υποκείμενα αμοιβαία κεφάλαια.

Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά υπάρχουν πολλά αμοιβαία κεφάλαια εξαιρετικά χαμηλών προμηθειών (δείτε παρακάτω για μερικά παραδείγματα).

Ανεξάρτητα από αυτό, νωρίς στην επενδυτική σας καριέρα είναι καλύτερο να εστιάσετε στο ποσοστό αποταμίευσης παρά στην ελαχιστοποίηση των προμηθειών.

Το να πληρώνετε _ελαφρώς_ υψηλότερες αμοιβές για τα πρώτα πέντε χρόνια της καριέρας σας δεν πρόκειται να σας εμποδίσει να γίνετε πλούσιοι. Η αναμονή πέντε ετών για να ξεκινήσει η επένδυση θα προκαλέσει προβλήματα.

Μόλις ο λογαριασμός σας αυξηθεί σε μεγάλο ποσό (π.χ. 100.000 $;), μπορείτε να επανεξετάσετε εάν είναι λογικό να μεταβείτε από το Target Retirement Fund στη δική σας κατανομή περιουσιακών στοιχείων.

Πώς λειτουργούν τα Ταμεία Ημερομηνίας Στόχου;

Μπορείτε να σκεφτείτε τα Ταμεία Ημερομηνίας Στόχου ως “μετα κεφάλαια” που διαθέτουν πολλαπλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Ένα τυπικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο Ημερομηνίας Στόχου θα περιέχει ξεχωριστά κεφάλαια που το καθένα αντιπροσωπεύει μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στόχο, όπως:

 • Σύνολο μετοχών των ΗΠΑ
 • Συνολική αγορά μετοχών εκτός ΗΠΑ
 • Συνολική αγορά ομολόγων των ΗΠΑ
 • Συνολική αγορά ομολόγων εκτός ΗΠΑ

Εάν επενδύσετε σε αυτές τις τέσσερις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, έχετε επενδύσει ουσιαστικά σε ολόκληρη την παγκόσμια αγορά μετοχών και ομολόγων.

Το Ταμείο Ημερομηνίας Στόχου επιλέγει μια κατανομή μεταξύ αυτών των τεσσάρων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων που είναι κατάλληλη για την ηλικία σας.

Καθώς μεγαλώνετε, ο διαχειριστής του Ταμείου Ημερομηνίας Στόχου θα προσαρμόζει σιγά σιγά την κατανομή περιουσιακών στοιχείων μεταξύ αυτών των τεσσάρων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων.

Αυτό σημαίνει ότι τα μετοχικά κεφάλαια θα μειωθούν με την πάροδο του χρόνου και το τμήμα των ομολόγων θα αυξηθεί.

Με την εκφόρτωση του κινδύνου και την αύξηση του ποσού των ομολόγων που διαθέτετε, θα πρέπει να περιμένετε λιγότερη αστάθεια και χαμηλότερες αποδόσεις.

Αυτό μπορεί να μην ακούγεται καλό, αλλά όσο πλησιάζετε στη συνταξιοδότηση, θέλετε χαμηλότερη μεταβλητότητα και χαμηλότερες αποδόσεις για να διασφαλίσετε ότι δεν θα καταλήξετε με σημαντικά λιγότερα χρήματα από ό,τι νομίζατε μόλις συνταξιοδοτηθείτε.

Ποια είναι τα καλύτερα Ταμεία Ημερομηνίας Στόχου;

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων προσφέρουν Αμοιβαία Κεφάλαια Ημερομηνίας Στόχου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε να τα βρείτε σε μέρη όπως:

 • Vanguard (Στόχος συνταξιοδοτικών ταμείων)
 • Schwab (Κεφάλαια-στόχοι)
 • Fidelity (Freedom Funds)
 • TIAA-Cref (Κεφάλαια LifeCycle)

Vanguard Target Retirement Fund 2060 (VTTSX)

Ας δούμε το Vanguard Target Συνταξιοδοτικό Ταμείο 2060 (VTTSX).

Για έναν δικηγόρο που θέλει να συνταξιοδοτηθεί το 2060, η Vanguard προτείνει μια κατανομή περιουσιακών στοιχείων περίπου 90% μετοχών και 10% ομολόγων (εκ των οποίων τα ίδια κεφάλαια κατανέμονται κατά 60/40 μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των διεθνών χρηματιστηρίων και τα ομόλογα μοιράζονται 70/30 μεταξύ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις διεθνείς αγορές ομολόγων).

Schwab Target 2050 Index Fund (SWYHX)

Εδώ είναι μια ανάλυση του Schwab Target 2045 Index Fund (SWYHX).

Η Schwab προτείνει ότι ένας δικηγόρος που θέλει να συνταξιοδοτηθεί το 2045 θα πρέπει να έχει λίγο περισσότερο από 85% σε μετοχές με το υπόλοιπο σε ομόλογα και μετρητά.

Fidelity Freedom 2025 Fund (FFTWX)

Εδώ είναι μια ανάλυση του Ταμείο Fidelity Freedom 2025 (FFTWX), το οποίο απευθύνεται σε έναν επενδυτή που αναμένει να συνταξιοδοτηθεί στο εγγύς μέλλον.

Όπως μπορείτε να δείτε, η κατανομή περιουσιακών στοιχείων είναι εντελώς διαφορετική.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο Fidelity Freedom 2025 έχει σχεδόν το 60% του συνολικού κεφαλαίου που επενδύεται σε μετοχές και το υπόλοιπο 40% σε ομόλογα και μετρητά.

TIAA-Cref Lifecycle Index 2060 Fund (TVIIX)

Εδώ είναι μια ανάλυση του Ταμείο TIAA-Cref Lifecycle Index 2060 (TVIIX).

Όπως θα περιμέναμε, η TIAA-Cref έχει πιο επιθετική κατανομή σχεδόν 95% σε μετοχές και 5% σε ομόλογα δεδομένου του χρονικού ορίζοντα.

Ποιες αμοιβές συνδέονται με τα Ταμεία Συνταξιοδότησης Ημερομηνίας-Στόχου;

Νωρίτερα, μιλήσαμε για τα Target Date Funds από τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στις προμήθειες για κάθε αμοιβαίο κεφάλαιο. Αυτά είναι τα τέσσερα που εξερευνήσαμε παραπάνω:

 • Vanguard Target Retirement Fund 2060 (VTTSX)
 • Schwab Target 2050 Index Fund (SWYHX)
 • Fidelity Freedom 2025 Fund (FFTWX)
 • TIAA-Cref Lifecycle Index 2060 Fund (TVIIX)

Και εδώ είναι αυτά τα ίδια τέσσερα Αμοιβαία Κεφάλαια Ημερομηνίας Στόχου με την ετήσια αναλογία εξόδων τους.

 • Vanguard Target Retirement Fund 2060 (VTTSX) – 0,15%
 • Schwab Target 2050 Index Fund (SWYHX) – 0,08%
 • Fidelity Freedom 2025 Fund (FFTWX) – 0,65%
 • Fund TIAA-Cref Lifecycle Index 2060 (TVIIX) – 0,10%

Τι μας λέει ο δείκτης εξόδων;

Σημαίνει ότι για κάθε 1.000 $ που έχετε επενδύσει, θα πληρώνετε 1.000 $ × την αναλογία εξόδων σε τέλη κάθε χρόνο.

Για παράδειγμα, η Vanguard χρεώνει 1,50 $ ετησίως ανά 1.000 $ σε τέλη διαχείρισης.

Εάν έχετε 40.000 $ στο ταμείο Vanguard, θα πληρώνετε 60 $ το χρόνο για να το διαχειριστούν.

Αν έπαιρνα απλώς μια απόφαση σχετικά με τις χρεώσεις, θα προτιμούσα το Ταμείο Schwab Target Date, καθώς χρεώνει τη χαμηλότερη χρέωση.

Αλλά ειλικρινά, όλα τα τέλη είναι αρκετά χαμηλά.

Το Fidelity είναι το πιο ακριβό και θα πληρώνατε μόνο 260 $ ετησίως εάν είχατε επενδύσει 40.000 $ σε αυτά.

Να θυμάστε ότι όταν ξεκινάτε, το ποσοστό αποταμίευσής σας είναι πολύ πιο σημαντικό από την απόδοση της επένδυσής σας ή μια μικρή διαφορά στις χρεώσεις.

Επικεντρωθείτε στο να συγκεντρώσετε όσα περισσότερα χρήματα μπορείτε σήμερα.

Και, στη συνέχεια, μπορείτε να εστιάσετε στη βελτιστοποίηση ενός χαρτοφυλακίου όταν έχετε ένα μεγάλο υπόλοιπο αύριο.

Τζόσουα Χολτ

Τζόσουα Χολτ Ένας ασκούμενος δικηγόρος συγχωνεύσεων και εξαγορών ιδιωτικών μετοχών και ο δημιουργός του Biglaw Investor, ο Josh δεν μπορούσε να βρει ένα μέρος όπου οι δικηγόροι μιλούσαν για χρήματα, οπότε το δημιούργησε ο ίδιος. Ξοδεύει 10 λεπτά το μήνα στο Προσωπικό Κεφάλαιο παρακολουθώντας τα χρήματά του. Εξερευνά επίσης πλατφόρμες crowdfunding ακινήτων, όπως το Fundrise, οι οποίες είναι ανοιχτές τόσο σε διαπιστευμένους όσο και σε μη διαπιστευμένους επενδυτές.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply