Τι μπορείτε να κάνετε σε έναν μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας: ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4

0
Τι μπορείτε να κάνετε σε έναν μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας: ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4

Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα του Η πρόκληση ενός μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας. Τις προηγούμενες εβδομάδες έχουμε δώσει συμβουλές και συστάσεις για πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας και να βλέπετε τα χρήματα διαφορετικά. Όλα όσα έχουμε παραθέσει τον τελευταίο μήνα είναι πράγματα που κάνουμε ή έχουμε κάνει για να εξοικονομήσουμε και να κερδίσουμε χρήματα.

Τα τελευταία χρόνια τα ζήσαμε ολοκληρωτικά χωρίς χρέη και δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για πληρωμές στεγαστικών δανείων ή πληρωμών αυτοκινήτου. Η ζωή είναι απλώς διαφορετική όταν δεν χρειάζεται να βασίζεσαι στον εβδομαδιαίο μισθό σου. Η Πρόκληση ενός μήνα είναι γεμάτη από απλές, απλές και απλές ενέργειες που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε στη ζωή σας.

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελέγξτε έξω Εβδομάδα 1, Εβδομάδα 2και Εβδομάδα 3 του One Month Challenge μας για να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4:

1. Υπολογίστε το ημερήσιο ενδιαφέρον σας

Το να γνωρίζετε ακριβώς πού βρίσκεστε οικονομικά είναι μερικές φορές ο καταλύτης που χρειάζεστε για να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας. Ο υπολογισμός του ημερήσιου τόκου σας είναι εύκολος και θα σας κάνει να δείτε τις πληρωμές του δανείου σας διαφορετικά.

Για να υπολογίσετε το ημερήσιο ενδιαφέρον σας, χρησιμοποιήστε αυτόν τον τύπο:

(επιτόκιο) x (τρέχον υπόλοιπο κεφαλαίου) ÷ (αριθμός ημερών του έτους) = Ημερήσιος τόκος.

**Μην ξεχνάτε ότι το επιτόκιο είναι ποσοστό, επομένως πρέπει να είναι σε αυτήν τη μορφή σε αυτόν τον υπολογισμό. Για παράδειγμα: 4,5% επιτόκιο = 0,045

2. Μεταμορφώστε τα οικονομικά σας ελέγχοντας την πιστωτική σας βαθμολογία και την αναφορά σας

Είναι πολύ εύκολο να ελέγξετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας στις μέρες μας. Οι περισσότερες εταιρείες πιστωτικών καρτών παρέχουν αυτό ως προνόμιο για την κατοχή μιας πιστωτικής κάρτας, έτσι ώστε να είναι το πρώτο μέρος που μπορείτε να ελέγξετε για το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας αντιπροσωπεύει τον πιστωτικό σας κίνδυνο. Αυτός ο αριθμός χρησιμοποιείται από πιθανούς δανειστές και πιστωτές για να τους βοηθήσει να λάβουν αποφάσεις δανεισμού.

Τόσο η πιστωτική σας βαθμολογία όσο και η πιστωτική αναφορά σας είναι μεταξύ των παραγόντων που βοηθούν τους δανειστές να καθορίσουν τους όρους και το επιτόκιο του δανείου σας.

Η Έκθεση Πίστωσης είναι ένα λεπτομερές αρχείο καταγραφής όλων των πιστωτικών γραμμών σας και της δραστηριότητας που βασίζεται στην πίστωση. Είναι σημαντικό να ελέγχετε την πιστωτική σας έκθεση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (κατά προτίμηση πιο συχνά). Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά την αναφορά σας για διάφορους λόγους.

Ένας λόγος είναι να βεβαιωθείτε ότι η αναφορά σας περιέχει ακριβείς πληροφορίες. Είναι σύνηθες οι πιστωτικές αναφορές να περιέχουν σφάλματα, τα οποία μπορεί να σας εμποδίσουν να λάβετε ένα καλό επιτόκιο όταν κάνετε αίτηση για δάνειο.

Ένας άλλος καλός λόγος για να ελέγξετε την πιστωτική σας έκθεση είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πέσει θύμα κλοπής ταυτότητας ή απάτης. Στην αναφορά σας, θα μπορείτε να δείτε εάν υπάρχουν λογαριασμοί στο όνομά σας που δεν γνωρίζετε ή εάν υπήρξε έρευνα πίστωσης για έναν λογαριασμό που δεν προσπαθήσατε να ανοίξετε. Μπορείτε επίσης να δείτε εάν ένα άγνωστο όνομα ή διεύθυνση σχετίζεται με έναν από τους λογαριασμούς σας, κάτι που θα υποδηλώνει ότι κάποιος μπορεί να έχει κλέψει την ταυτότητά σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δείτε την πιστωτική σας αναφορά. Τα δύο που προτείνουμε είναι:

  1. Annual Credit Report.com: Δωρεάν πιστωτική αναφορά κάθε 12 μήνες από κάθε εταιρεία παροχής πιστωτικών αναφορών (TransUnion, Equifax και Experian).
  2. Πιστωτικό Κάρμα: Δωρεάν πιστωτική βαθμολογία και αναφορά από την TransUnion και την Equifax.

3. Αναζητήστε Podcasts, Vlogs, Blogs ή βιβλία για έμπνευση

Εμπνευστήκαμε να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στο FI ακούγοντας podcast και ακούγοντας ιστορίες άλλων ανθρώπων. Ακούγοντας για το πώς τα κατάφεραν οι άλλοι άνθρωποι, μας έδωσε το κίνητρο να αλλάξουμε την εστίαση στη ζωή μας σε κάτι για το οποίο γίναμε πραγματικά παθιασμένοι.

Τα βιβλία, τα ιστολόγια, τα vlog και τα podcast είναι όλα τόσο καταπληκτικοί πόροι με πάρα πολλούς τρόπους. Παρέχουν πληροφορίες, πόρους, ψυχαγωγία και έμπνευση.

Ψάχνετε για περισσότερη έμπνευση; Φροντίστε να ελέγξετε έξω:

Τα 12 καλύτερα οικονομικά Podcasts για να ακούσετε το 2020

Τα 6 κορυφαία ιστολόγια για τα προσωπικά οικονομικά για να σας εμπνεύσουν να φτάσετε στο FIRE.

4. Πραγματοποιήστε μια επιπλέον πληρωμή για την υποθήκη ή τα δάνειά σας

Το να κάνετε επιπλέον πληρωμές για να μειώσετε το χρέος σας θα είναι χρήσιμο μακροπρόθεσμα. Εάν έχετε ένα αρκετά μεγάλο χρέος, μπορεί να μην δείτε τα άμεσα αποτελέσματα, αλλά τελικά θα αρχίσετε να βλέπετε το χρέος του δανείου σας να μειώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Η πραγματοποίηση επιπλέον πληρωμών και η μείωση ή η εξάλειψη του χρέους του δανείου σας είναι ιδιαίτερα επωφελής εάν έχετε άλλους οικονομικούς στόχους, όπως η αγορά ενός σπιτιού ή η σύνταξη σύντομα.

Όταν είχαμε ένα στεγαστικό δάνειο και τα εξαψήφια φοιτητικά δάνεια του Jason για εξόφληση, θέσαμε ως προτεραιότητα να πληρώσουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορέσαμε να μειώσουμε το συνολικό ποσό τόκων που έπρεπε να πληρώσουμε καθώς και να ολοκληρώσουμε την εξόφληση του χρέους μας πιο γρήγορα.

Εάν έχετε τα μέσα να το κάνετε, θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να πληρώνετε επιπλέον για τους λογαριασμούς των φοιτητικών δανείων, των στεγαστικών δανείων ή της πιστωτικής σας κάρτας.

5. Ανοίξτε ένα HSA για να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας

Ο HSA είναι ένας φορολογικός λογαριασμός αποταμίευσης για άτομα που είναι εγγεγραμμένα σε πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης με υψηλή έκπτωση. Οι εισφορές είναι προ φόρων και, εάν καταβάλλονται μέσω του εργοδότη σας, δεν πληρώνετε φόρους κοινωνικής ασφάλισης ή Medicare για τις εισφορές.

Ένα HSA μπορεί επίσης να έχει ένα ταίριασμα εργοδότη. Ο εργοδότης σας μπορεί να σας δώσει κίνητρα να επιλέξετε ένα πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης με υψηλή έκπτωση για να μειώσετε το κόστος του τμήματος του εργοδότη της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης. Επομένως, αυτό είναι σίγουρα κάτι για το οποίο θέλετε να ρωτήσετε.

Μπορείτε να ακολουθήσετε δύο διαφορετικές διαδρομές όταν συνεισφέρετε σε ένα HSA.

  1. Μπορείτε να πληρώσετε για εξειδικευμένα ιατρικά έξοδα εκτός του υπολοίπου σας, χωρίς να φορολογηθείτε ποτέ για αυτά τα χρήματα. Επιπλέον, μπορείτε να πληρώσετε μετρητά για τα ιατρικά σας έξοδα και να αποθηκεύσετε αποδείξεις για επιστροφή χρημάτων σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
  2. Έχετε επίσης την επιλογή να επενδύσετε τις συνεισφορές σας HSA. Γενικά, ο θεματοφύλακας του λογαριασμού HSA θα σας ζητήσει να διατηρήσετε ένα συγκεκριμένο αποθεματικό σε μετρητά. Για παράδειγμα, 1000 $ σε μετρητά και μπορείτε να επενδύσετε το υπόλοιπο. Εάν επιλέξετε να διατηρήσετε τη συνεισφορά σας επενδυμένη, τα χρήματά σας θα αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου. Ο φορολογικός συντελεστής FICA για το 2020 είναι 7,65%.

Εάν επιλέξετε την τελευταία από τις δύο επιλογές, στην ηλικία των 65 ετών μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε εκταμιεύσεις από το HSA σας για οποιαδήποτε δαπάνη χωρίς ποινή. Θα πρέπει να πληρώσετε φόρους εισοδήματος για τυχόν διανομές που δεν αφορούν ιατρικά έξοδα, όπως θα κάνατε με έναν παραδοσιακό IRA. Τα πιστοποιημένα ιατρικά σας έξοδα εξακολουθούν να απαλλάσσονται από τον φόρο.

6. Επενδύστε στον εαυτό σας για να κερδίσετε χρήματα

Η επένδυση στον εαυτό σας θα σας βοηθήσει να κάνετε βελτιώσεις στη ζωή και την καριέρα σας που σας επιτρέπουν να είστε πιο δυναμικοί. Πρέπει να μαθαίνουμε και να μεγαλώνουμε συνεχώς. Η εκπαίδευσή μας δεν σταματά όταν τελειώνει το σχολείο.

Ο ένας βασικός λόγος για τον οποίο πρέπει να ξοδεύετε χρόνο και χρήματα επενδύοντας στον εαυτό σας είναι επειδή κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Είστε υπεύθυνοι και αν δεν εργάζεστε για να αυξήσετε τις γνώσεις σας και να εμπλουτίσετε τη ζωή σας, τότε δεν πρόκειται να συμβεί.

Τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επενδύσετε στον εαυτό σας για να ενισχύσετε τα οικονομικά σας περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτούς: να παρακολουθήσετε ένα μάθημα, να διαβάσετε ένα οικονομικό βιβλίο ή ένα βιβλίο με κίνητρα, να βρείτε έναν μέντορα και να μάθετε μια νέα δεξιότητα.

7. Ξοδέψτε σε εμπειρίες, όχι σε πράγματα

Η ευτυχία για τα υλικά αντικείμενα εξασθενεί γρήγορα ενώ οι στιγμές της ζωής μας είναι αξέχαστες. Εάν πρόκειται να σκεφτείτε κάτι που σας έκανε ευτυχισμένο τον περασμένο χρόνο, θα σκεφτόσασταν κάτι που αγοράσατε; Πιθανώς όχι. Είναι πιο πιθανό να σκεφτείτε μια στιγμή στο χρόνο ή μια εμπειρία που σας έκανε ευτυχισμένους.

Θα πρέπει να καλλιεργήσετε ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης για ό,τι έχετε ήδη για να σας βοηθήσει να περιορίσετε την επιθυμία να θέλετε περισσότερα. Τα υλικά πράγματα τελικά ξεθωριάζουν στο παρασκήνιο και γίνονται μέρος του κανόνα μας. Ενώ η ευτυχία από τα υλικά αντικείμενα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, οι εμπειρίες γίνονται ένα ριζωμένο μέρος της ταυτότητάς μας. Οι εμπειρίες δημιουργούν αναμνήσεις ζωής και μας συνδέουν με άλλους ανθρώπους, την κοινότητά μας και τον κόσμο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply