Τι μπορείτε να κάνετε σε έναν μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας: ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3

0
Τι μπορείτε να κάνετε σε έναν μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας: ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν να αφήσετε τις χρηματικές σας ανησυχίες στην άκρη και να ζήσετε τη ζωή χωρίς να ανησυχείτε για τα οικονομικά σας; Τα χρήματα ήταν πάντα ένα θέμα για το οποίο είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε είτε αφορά την αποπληρωμή του χρέους, τον προϋπολογισμό ή την επένδυση. Ευτυχώς για εμάς, με τα χρόνια, οι συζητήσεις για τα χρήματα έχουν μετατραπεί από ένα ενοχλητικό θέμα σε ένα συναρπαστικό.

Δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο από τη μια μέρα στην άλλη. Μας πήρε πολλά χρόνια και μεγάλη φιλοδοξία. Έχουμε μάθει ότι είναι πραγματικά όλες οι μικρές αλλαγές που κάνετε στη ζωή σας που αθροίζονται. Η πραγματοποίηση αλλαγών και η δημιουργία καλών συνηθειών θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τα οικονομικά σας σε κάτι για το οποίο μπορείτε να ενθουσιαστείτε.

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελέγξτε έξω Εβδομάδα 1 και Εβδομάδα 2 απο Οικονομική πρόκληση ενός μήνα για ακόμη περισσότερες ιδέες για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να ελέγξετε τα οικονομικά σας.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3:

1. Υπολογίστε την καθαρή σας αξία

Η Καθαρή Αξία είναι το σύνολο όλων των περιουσιακών σας στοιχείων (τα πράγματα που κατέχετε και έχουν χρηματική αξία) μείον την αξία των υποχρεώσεών σας (όλα τα πράγματα για τα οποία οφείλετε χρήματα, όπως δάνεια). Ο υπολογισμός της καθαρής σας αξίας σάς επιτρέπει να έχετε μια πραγματικά καλή ιδέα για το πού βρίσκεστε οικονομικά. Το NerdWallet έχει ένα αρκετά εύκολο στη χρήση Υπολογιστής καθαρής αξίας που πρέπει να ελέγξετε.

2. Εξοφλήστε τον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας Πλήρως και έγκαιρα

Το να χάσετε ένα από αυτά τα πράγματα μπορεί να σας βλάψει οικονομικά. Εάν δεν πληρώσετε τον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας εγκαίρως, θα επιβαρυνθείτε με καθυστέρηση. Πολλαπλές χαμένες πληρωμές θα οδηγήσουν στο κλείσιμο μιας πιστωτικής κάρτας και τελικά θα σταλούν στις εισπράξεις.

Το να μην πληρώνετε πλήρως τον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας κάθε μήνα θα σας επηρεάσει επίσης αρνητικά. Εάν πληρώσετε μόνο το ελάχιστο υπόλοιπο, θα συγκεντρώσετε περισσότερες χρεώσεις τόκων, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ξεχρεώσετε και εάν διατηρήσετε μεγάλο υπόλοιπο στην κάρτα, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το πιστωτικό σας σκορ.

3. Κάντε ποδήλατο, περπατήστε ή χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς όταν είναι δυνατόν

Έχετε παρακολουθήσει ποτέ πόσα χρήματα ξοδεύετε για μεταφορά; Εξαιρουμένων όλων των χρημάτων που δαπανώνται για τη συντήρηση και τις επισκευές αυτοκινήτων, μόνο το κόστος του φυσικού αερίου μπορεί να αθροιστεί.

Η εύρεση εναλλακτικών στην οδήγηση έχει πολλά οφέλη. Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων και τη φθορά στο αυτοκίνητό σας, σας δίνει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας. Αντί να οδηγείτε κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων σας, μπορείτε να είστε πιο παραγωγικοί ή απλώς να αφιερώσετε λίγο χρόνο διακοπής που χρειάζεστε. Μπορείτε να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο για να διαβάσετε, να διαλογιστείτε ή να μάθετε κάτι νέο. Εάν επιλέξετε να κάνετε ποδήλατο ή να περπατήσετε, σας δίνει επίσης την ευκαιρία να κάνετε κάποια σωματική δραστηριότητα, η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να ενταχθεί στην πολυάσχολη ζωή σας.

4. Δημιουργία Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης

Ένα Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης είναι για αυτό ακριβώς, έκτακτες καταστάσεις. Μπορεί να αναγκαστείτε να πληρώσετε για έναν ιατρικό λογαριασμό, μεγάλες επισκευές αυτοκινήτου ή να έχετε μια περίοδο ανεργίας. Η ύπαρξη ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης θα κάνει αυτά τα απροσδόκητα κόστη πιο διαχειρίσιμα.

Θα πρέπει να στοχεύσετε να εξοικονομήσετε έξοδα διαβίωσης 3-6 μηνών. Αυτό είναι όταν παρακολούθηση των εξόδων σας είναι πραγματικά χρήσιμο. Σας διευκολύνει να δείτε πόσα ξοδεύετε και πόσα χρειάζεστε στο ταμείο έκτακτης ανάγκης.

Ένα εξαιρετικό μέρος για να κρατήσετε αυτά τα κεφάλαια είναι το α λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης ή έναν λογαριασμό χρηματαγοράς. Έχοντας τα χρήματά σας σε έναν από αυτούς τους λογαριασμούς θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε κάποιο ενδιαφέρον. Αυτοί οι λογαριασμοί επιτρέπουν επίσης την εύκολη πρόσβαση στα χρήματά σας, όπως απαιτείται. Είναι επίσης σημαντικό να κρατάτε τα χρήματά σας σε ξεχωριστό λογαριασμό από τον κανονικό τραπεζικό σας λογαριασμό, ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να μπαίνετε στις αποταμιεύσεις σας.

Σχετικά Άρθρα:

Τι μπορείτε να κάνετε σε έναν μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας: Εβδομάδα 1, Εβδομάδα 2, Εβδομάδα 4

Συμβουλές για λιτό τρόπο ζωής που έχουν μεγάλο αντίκτυπο

5. Κατανοήστε τις ασφαλιστικές σας καλύψεις

Το να καταλάβετε τι καλύπτει η ασφάλισή σας, είτε πρόκειται για ασφάλιση υγείας, ασφάλιση αυτοκινήτου ή ασφάλιση ζωής είναι δύσκολο. Η διατύπωση δεν είναι ποτέ σαφής και ακόμη και μετά από μια εξήγηση μπορεί να φαίνεται ακόμα ξένη. Αλλά η καλή κατανόηση της ασφαλιστικής σας κάλυψης μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα. Γνωρίζοντας τι ακριβώς καλύπτεται μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν πληρώνετε για κάτι που δεν χρειάζεστε καν. Η απαλλαγή από την περιττή κάλυψη θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα με την πάροδο του χρόνου.

6. Συνεισφέρετε σε έναν παραδοσιακό IRA ή έναν Roth IRA

Έτσι, τη στιγμή που γράφουμε αυτήν την ανάρτηση παρακολουθούμε όλοι τις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου. Την περασμένη εβδομάδα είδαμε τη χειρότερη πτώση στο χρηματιστήριο από το 2008. Επομένως, ίσως αναρωτιέστε γιατί θα συμπεριλάβαμε τη συνεισφορά σε έναν IRA ως μία από τις οικονομικές μας συστάσεις.

Η συμβολή σε έναν IRA είναι επωφελής μακροπρόθεσμα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεισφέρετε είναι ο μέσος όρος του κόστους σε δολάρια. Με αυτήν τη μέθοδο επιλέγετε ένα κανονικό διάστημα, για παράδειγμα κάθε μήνα, και επενδύετε το ίδιο ποσό σε δολάρια κατά τη διάρκεια του διαστήματος για να μεγιστοποιήσετε ιδανικά την ετήσια συνεισφορά. Όταν το κάνετε αυτό, μερικές φορές θα αγοράζετε όταν η αγορά είναι υψηλή και μερικές φορές όταν είναι χαμηλή, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα πρέπει να ισορροπεί στη μέση απόδοση της αγοράς.

Όταν συνεισφέρετε σε έναν IRA έχετε δύο επιλογές: έναν παραδοσιακό IRA και έναν Roth IRA.

Παραδοσιακός IRA: Αναβάλλεται ο φόρος μέχρι να αποσυρθεί.

Αυτή θα ήταν μια καλή επιλογή εάν βρίσκεστε σε υψηλότερο (22% ή μεγαλύτερο) φορολογικό κλιμάκιο. Θα σας επιτρέψει να επενδύσετε τα χρήματά σας πριν αφαιρεθούν οι φόροι. Όταν συνταξιοδοτηθείτε, πιθανότατα θα είστε σε χαμηλότερο φορολογικό κλιμάκιο λόγω μείωσης του εισοδήματος. Με τη σειρά σας, θα πληρώσετε λιγότερους φόρους τη στιγμή που θα αποσύρετε τα χρήματά σας.

Roth IRA: Οι εισφορές φορολογούνται. Τα κεφαλαιουχικά κέρδη και τα μερίσματα/τόκοι αυξάνονται αφορολόγητα.

Πριν επενδυθούν τα χρήματά σας σε Roth IRA, πληρώνετε φόρους σε αυτό. Αυτή είναι μια καλή επιλογή εάν είστε νέοι, επειδή οι νεότεροι είναι συνήθως σε χαμηλότερο φορολογικό κλιμάκιο (12-15%) τώρα σε σύγκριση με αργότερα στη σταδιοδρομία τους, όταν οι δυνατότητες κερδών είναι υψηλότερες. Τα χρήματα θα αθροίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας και δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρους όταν αποσύρετε τα χρήματα.

Τη στιγμή της συγγραφής αυτής της ανάρτησης, μόλις μπήκαμε σε μια bear market. Η τοποθέτηση χρημάτων στο χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή μπορεί να φαίνεται επικίνδυνη. Εμείς από την άλλη το βλέπουμε ως ευκαιρία. Ναι, υπάρχει πιθανότητα η αγορά να συνεχίσει να πέφτει, αλλά πάντα θα κινδυνεύετε να χάσετε χρήματα όταν επενδύετε. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η συνέχιση του μέσου όρου του κόστους σε δολάρια ή η σταδιακή αύξηση των συνεισφορών σας, ενώ οι αγορές έχουν μειωθεί σημαντικά από τα πρόσφατα υψηλά όλων των εποχών, είναι πάντα καλό.

7. Κάντε τη δική σας χειρωνακτική εργασία αντί να προσλάβετε κάποιον

Έτσι, αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά απλό, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που προσλαμβάνουν κάποιον άλλο για να κάνει κάτι αντί να μάθουν να το κάνουν μόνοι τους. Ναι, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι πολύ πιο εύχρηστοι από άλλους, αλλά για όλους τους άλλους υπάρχει το YouTube. Μπορείτε σχεδόν να βρείτε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στο YouTube. Υπάρχουν τόσα πολλά βίντεο “πώς να” που κυμαίνονται από το κρεμάσιμο κουρτινών μέχρι την εγκατάσταση πλυντηρίου πιάτων μέχρι τη διόρθωση του αυτοκινήτου σας.

Και ας το παραδεχτούμε, δεν πρόκειται να μπούμε όλοι κάτω από το καπό του αυτοκινήτου μας και να αρχίσουμε να μπλέκουμε με πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ωστόσο, υπάρχουν και όλα τα μικρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας αντί να προσλάβετε κάποιον, όπως να κουρεύετε το δικό σας γρασίδι, να κάνετε έναν βαθύ καθαρισμό του σπιτιού σας ή να κάνετε βόλτα με τον δικό σας σκύλο.

Αυτή η πρόκληση ενός μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας και να δημιουργήσετε καλές οικονομικές συνήθειες.

Θα δημοσιεύουμε μια νέα εβδομάδα με προτάσεις, συμβουλές και κόλπα κάθε Δευτέρα μέχρι το τέλος του μήνα. Απομένει μία εβδομάδα, οπότε φροντίστε να ελέγξετε ξανά για την τελευταία εβδομάδα συστάσεων σχετικά με το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας. Μείνετε συντονισμένοι!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply