25 πρακτικά βήματα για να εξοικονομήσετε χρήματα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας

4

Ηλεκτρική ενέργεια. Το καταναλώνουμε όλοι, που σημαίνει ότι το πληρώνουμε και όλοι. Και αν πληρώσετε για αυτό, πιθανότατα έχετε επίσης παραπονεθεί για την υψηλή τιμή που βλέπετε όταν έρχεται αυτός ο μηνιαίος λογαριασμός.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας; Αυτή είναι μια μεγάλη ερώτηση γιατί σε ποιον δεν αρέσει να εξοικονομεί χρήματα;

Υπάρχουν απλά βήματα που μπορούμε όλοι να εφαρμόσουμε για να μας βοηθήσουν να αρχίσουμε να εξοικονομούμε χρήματα στον λογαριασμό ρεύματος σήμερα.

Ποιος είναι ο μέσος μηνιαίος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος;

Ο μέσος μηνιαίος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος στις ΗΠΑ είναι 121,61 $ που ισούται με 1459,32 $ ετησίως.

Η διαφορά μεταξύ του συνολικού μηνιαίου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για οικίες ποικίλλει σημαντικά από πολιτεία σε πολιτεία. Η πολιτεία με το υψηλότερο μέσο κόστος είναι η Χαβάη και η πολιτεία με το χαμηλότερο μέσο κόστος είναι η Γιούτα.

Αναρωτιέστε πώς ταιριάζει η πολιτεία σας; Το μέσο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας ανά μήνα σε κάθε πολιτεία μπορεί να βρεθεί σε αυτό το διάγραμμα στο Saveoneenergy.com

Ποιες συσκευές καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια, επομένως κοστίζουν τα περισσότερα χρήματα για να λειτουργήσουν;

Αυτό infographic από το Connect4Climate αναλύει την κατανάλωση ενέργειας σε κατοικίες. Προσδιορίζει επίσης τις συσκευές που καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια, επομένως κοστίζουν περισσότερο στη λειτουργία τους.

Οι 10 κορυφαίοι χρήστες ενέργειας στο σπίτι σας:

 1. Ψύξη και Θέρμανση
 2. Θερμοσίφωνας
 3. Φωτισμός
 4. Πλυντήριο και στεγνωτήριο
 5. Ψυγείο
 6. Ηλεκτρικός φούρνος
 7. Τηλεόραση, DVD, Cable Box
 8. Πλυντήριο πιάτων
 9. Υπολογιστή

Το infographic κατονομάζει επίσης το Top 10 Συσκευές και Ηλεκτρονικά «Βαμπίρ».τα οποία ορίζονται ως εκείνα που συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένα ή δεν χρησιμοποιούνται για την κύρια λειτουργία τους.

Οι 10 κορυφαίες συσκευές και ηλεκτρονικά “βαμπίρ”:

 1. Set-Top Box (Ψηφιακό καλωδιακό ή δορυφορικό DVR)
 2. Υπολογιστή
 3. Εκτυπωτές
 4. DVD
 5. Φούρνος Κεντρικής Θέρμανσης
 6. Δρομολογητές και μόντεμ
 7. Τηλέφωνα
 8. Κονσόλα παιχνιδιών
 9. Τηλεόραση
 10. ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Μερικοί από τους παρακάτω συνδέσμους είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Ως συνεργάτης της Amazon, θα κερδίσουμε προμήθεια από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις, εάν αποφασίσετε να κάνετε μια αγορά μέσω του συνδέσμου μας, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

19 Συμβουλές για να μειώσετε το λογαριασμό του ηλεκτρικού σας αυτόν τον μήνα

 1. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο θερμοσίφωνό σας

Αυτή είναι μια εύκολη συμβουλή στην αντιμετώπιση. Ελέγξτε για να δείτε σε ποια θερμοκρασία έχει ρυθμιστεί ο θερμοσίφωνας σας. Η προεπιλογή για τους περισσότερους θερμοσίφωνες είναι 140 μοίρες, αλλά η μείωσή της στους 120 βαθμούς μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Επίσης, αν πρόκειται να βγείτε εκτός πόλης, χαμηλώστε τον θερμοσίφωνό σας στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, ο θερμοσίφωνας σας λειτουργεί για να διατηρήσει τη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Έτσι, κατεβάζοντάς το πριν φύγετε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο θερμοσίφωνας σας δεν λειτουργεί υπερωρίες για τίποτα.

2. Καλέστε για να δείτε εάν δικαιούστε έκπτωση

Συνιστώ πάντα σε όλους να καλούν τους παρόχους υπηρεσιών σας κάθε τόσο για να ρωτήσουν για τυχόν εκπτώσεις ή για να δουν αν μπορείτε να λάβετε χαμηλότερη τιμή.

Δυστυχώς, ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος είναι συνήθως αδιαπραγμάτευτος. Υπάρχουν όμως εκπτώσεις για όσους είναι επιλέξιμοι. Αυτές οι εκπτώσεις βασίζονται συνήθως στην ηλικία, το εισόδημα και τη στρατιωτική θητεία. Έτσι, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να δικαιούστε έκπτωση, σίγουρα αξίζει να τηλεφωνήσετε και να ρωτήσετε.

3. Καλέστε για να δείτε αν υπάρχουν ώρες της ημέρας που υπάρχει έκπτωση

Υπάρχουν ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών που προσφέρουν μειωμένες τιμές για χρήση ενέργειας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, οι οποίες είναι γνωστές ως “εκτός αιχμής”.

Για παράδειγμα, ο πάροχος υπηρεσιών σας μπορεί να προσφέρει χαμηλότερη τιμή το βράδυ και τη νύχτα, επομένως αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συσκευές υψηλής ενέργειας, όπως το πλυντήριο, το στεγνωτήριο και το πλυντήριο πιάτων.

4. Χρησιμοποιήστε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη

Η χρήση ενός προγραμματιζόμενου θερμοστάτη θα κάνει το σπίτι σας πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Ο θερμοστάτης θα μεταβεί αυτόματα στις ρυθμίσεις που έχετε βάλει, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να θυμάστε να ανεβάζετε ή να μειώνετε τη θερμοκρασία όταν φεύγετε συνήθως από το σπίτι ή το βράδυ όταν κοιμάστε.

5. Λειτουργήστε τις συσκευές μόνο όταν είναι γεμάτες (πλυντήριο πιάτων και ρούχων)

Λοιπόν, αυτό ακούγεται προφανές, αλλά το να τρέχετε μισό φορτίο πιάτων ή ρούχων αντί να περιμένετε, είναι αναποτελεσματικό. Η ίδια ποσότητα ενέργειας χρησιμοποιείται για τη λειτουργία αυτών των συσκευών είτε είναι γεμάτες είτε όχι, επομένως μπορείτε επίσης να μειώσετε τον αριθμό των φορών που πλένετε τα ρούχα/πιάτα σας και να περιμένετε να γεμίσει πλήρως.

6. Αλλάξτε τις λάμπες σας

Η αλλαγή των λαμπτήρων σας από λαμπτήρες πυρακτώσεως σε LED ή συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού θα εξοικονομήσει χρήματα με την πάροδο του χρόνου. Οι λαμπτήρες LED καταναλώνουν 80% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν 42 φορές περισσότερο από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως.

7. Χρησιμοποιήστε έξυπνα πολύπριζα

Ένα έξυπνο πολύπριζο θα μειώσει το ρεύμα των συνδεδεμένων ηλεκτρονικών συσκευών όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ανιχνεύουν πότε μια συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και τους κόβουν εντελώς την τροφοδοσία – όχι άλλα ηλεκτρονικά βαμπίρ.

8. Αντικαταστήστε το φίλτρο αέρα

Η τακτική αλλαγή των φίλτρων αέρα για τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης θα τα βοηθήσει να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Όταν τα φίλτρα αέρα βουλώνουν ή μπλοκάρουν, το σύστημα θέρμανσης ή ψύξης πρέπει να εργαστεί ακόμη πιο σκληρά για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή σας για συστάσεις σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα φίλτρα αέρα.

9. Ελέγξτε τα παράθυρα και τις πόρτες σας για ρεύματα

Ο έλεγχος των παραθύρων και των θυρών σας για διαρροές, ρωγμές και ρεύματα είναι απαραίτητος. Το να έχετε ένα σπίτι που είναι σωστά μονωμένο θα βοηθήσει στη μείωση της ανεπιθύμητης ροής αέρα μέσα και έξω από το σπίτι σας.

Η απογύμνωση του καιρού, το καλαφάτισμα ή η αντικατάσταση σφραγίδων θα εμποδίσει τον αέρα να διαφύγει ή να εισέλθει στο σπίτι σας, κάτι που θα σας εμποδίσει να ξοδέψετε περιττά χρήματα σε υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας.

10. Αγοράστε αποδοτικές συσκευές

Εάν πρέπει να αγοράσετε νέες συσκευές για το σπίτι σας, αναζητήστε αυτές που είναι ενεργειακά αποδοτικές, οι οποίες θα σας εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα. Οι ενεργειακά αποδοτικές συσκευές όπως το πλυντήριο πιάτων θα καταναλώνουν λιγότερο νερό και ενέργεια.

11. Αντικαταστήστε την κεφαλή ντους σας (κεφαλές ντους χαμηλής ροής)

Μια κεφαλή ντους χαμηλής ροής/ενέργειας μπορεί να μειώσει το λογαριασμό του νερού σας κατά 2700 γαλόνια ετησίως.

12. Ζητήστε έναν ενεργειακό έλεγχο από τον πάροχο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

Η ενεργειακή αξιολόγηση του σπιτιού θα καθορίσει ποια είναι η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας. Προσδιορίζει ευκαιρίες για αποταμίευση καθώς και πιθανούς κινδύνους.

Αυτός ο έλεγχος μπορεί να επισημάνει ευκαιρίες για αναβαθμίσεις, καθώς και απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το μηνιαίο και ετήσιο κόστος.

Επικοινωνήστε με τον πάροχο κοινής ωφελείας σας για να δείτε εάν προσφέρουν ενεργειακή επιθεώρηση. Πολλές φορές είναι δωρεάν!

13. Χρησιμοποιήστε κουρτίνες παραθύρων

Οι κουρτίνες είναι ένας φθηνός τρόπος για να κρατήσετε τη θερμότητα μέσα ή έξω. Λειτουργούν ως στιγμιαίο φράγμα και είναι ένας εύκολος τρόπος για να βοηθήσετε στον έλεγχο της θερμοκρασίας στο σπίτι σας.

14. Φυτέψτε δέντρα στην αυλή σας

Εάν ζείτε σε μια πολύ ηλιόλουστη και ζεστή περιοχή και θέλετε να μειώσετε την ποσότητα της θερμότητας στο σπίτι σας, δοκιμάστε να φυτέψετε μερικά δέντρα στην αυλή σας. Τα δέντρα παρέχουν στιγμιαία σκιά που θα μειώσει την ποσότητα του ήλιου και της θερμότητας.

Εάν δεν μπορείτε να φυτέψετε δέντρα, θα μπορούσατε να εξετάσετε την εγκατάσταση κάποιου τύπου τέντας για να έχετε λίγη σκιά.

15. Χρησιμοποιήστε ηλιακά φώτα σε εξωτερικούς χώρους

Ένας εύκολος τρόπος για να φωτίσετε την ύπαιθρο με λιγότερα χρήματα είναι να χρησιμοποιήσετε ηλιακά φώτα. Είναι χαμηλής συντήρησης (ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε το ηλιακό πάνελ μια φορά στο τόσο), εύκολες στην εγκατάσταση και φιλικές προς το περιβάλλον.

Είναι ιδανικά για κήπους, πεζόδρομους και χώρους όπου δεν χρειάζεται πραγματικά έντονο φως.

16. Διορθώστε αμέσως τις βρύσες και τις τουαλέτες που παρουσιάζουν διαρροή

Αυτός ο θόρυβος που στάζει δεν είναι μόνο ενοχλητικός αλλά σας κοστίζει χρήματα. Η άμεση διόρθωση μιας διαρροής θα διασφαλίσει ότι δεν θα έχετε σπαταλημένα χρήματα.

17. Τοποθετήστε ανεμιστήρες οροφής

Ένας ανεμιστήρας οροφής μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο πιο δροσερό τους θερμότερους μήνες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να σπρώξουν τη θερμότητα προς τα κάτω στο δωμάτιο το χειμώνα, όταν η θερμότητα είναι αναμμένη. Είναι ένας τρόπος με χαμηλότερο κόστος για την κυκλοφορία του αέρα.

18. Διατηρήστε το ψυγείο και τον καταψύκτη σας γεμάτο

Η διατήρηση ενός καλά εφοδιασμένου ψυγείου ή καταψύκτη βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό.

19. Διατηρήστε τα πηνία του ψυγείου σας καθαρά

Τα πηνία εξατμιστή και συμπυκνωτή ψυγείου με σκόνη κάνουν τη μονάδα να λειτουργεί πιο σκληρά, πράγμα που απαιτεί περισσότερη ενέργεια.

Αναζητάτε έναν τρόπο να παρακολουθείτε όλες τις εργασίες συντήρησης του σπιτιού σας; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν προγραμματιστή και μια λίστα ελέγχου για να παραμείνετε οργανωμένοι.

6 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε για να μειώσετε το ενεργειακό κόστος στο σπίτι σας σήμερα

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές αλλαγές συνήθειας για να εξοικονομήσετε μερικά επιπλέον δολάρια.

 1. Κάντε πιο σύντομα ντους

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μακρύ ζεστό ντους, αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που δεν τους πάει καλά. Η ενέργεια που απαιτείται για τη δημιουργία ζεστού νερού και η ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείται. Η αλλαγή σε μια κεφαλή ντους χαμηλής ροής θα σας βοηθήσει, αλλά θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο εάν συνηθίσετε να κάνετε ένα πιο σύντομο ντους μια στο τόσο.

2. Κλείσε τα φώτα

Οποιοσδήποτε άλλος έχει αναδρομές ότι είναι παιδί και οι γονείς σου δυνατή φωνή σου λέει να κλείνεις τα φώτα όταν βγαίνεις από ένα δωμάτιο;

Λοιπόν, ως ενήλικας, σίγουρα έχω μετατραπεί σε αστυνομικό φως και περπατάω συνεχώς στο σπίτι κλείνοντας τα φώτα που δεν χρησιμοποιούνται. Σίγουρα δεν μπορεί να βλάψει και κάθε λίγη εξοικονόμηση ενέργειας βοηθάει.

3. Κλείστε τις πόρτες σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται

Εάν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό ή τη θερμάστρα, θα πρέπει να κλείσετε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται, ακόμα και πόρτες ντουλάπας.

4. Πλύνετε τα ρούχα σε κρύο νερό

Υπάρχουν προφανώς φορές που πρέπει να χρησιμοποιείται ζεστό νερό, αλλά υπό κανονικές καθημερινές συνθήκες το πλύσιμο των ρούχων σας με κρύο (ή ζεστό) νερό είναι απολύτως εντάξει.

Σύμφωνα με Energystar.gov «Η ακοή του νερού καταναλώνει περίπου το 90% της ενέργειας που χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα πλυντήριο ρούχων».

5. Κρεμάστε τα ρούχα για να στεγνώσουν

Όσο μεγάλωνα, η μαμά μου κρεμούσε ρούχα για να στεγνώσει σε ένα σκοινί στην πίσω αυλή.

Προσωπικά δεν θέλω όλοι οι γείτονές μας να βλέπουν τους ακατανόητους μας να πνέουν στο αεράκι. Αλλά έχω μια σχάρα ρούχων, την οποία χρησιμοποιώ για αντικείμενα που πρέπει να στεγνώσουν στον αέρα. Το χρησιμοποιώ επίσης περιστασιακά για να στεγνώνω αντικείμενα που είναι πιο βαριά και χρειάζονται περισσότερο χρόνο (και ενέργεια) στο στεγνωτήριο, όπως μπουφάν, τζιν κ.λπ. Μπορείτε πάντα να τα πετάξετε στο στεγνωτήριο για λίγα λεπτά για να αφρατέψουν και να μαλακώσουν έπειτα.

6. Αποσυνδέστε τα αχρησιμοποίητα αντικείμενα

Κάτι που συνήθως δεν σκεφτόμαστε είναι να αποσυνδέουμε τα αχρησιμοποίητα αντικείμενα όταν δεν χρησιμοποιούνται ή το βράδυ ενώ κοιμόμαστε.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν ηλεκτρονικά και συσκευές «βαμπίρ» που συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένα ή δεν χρησιμοποιούνται πλήρως.

Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας πολύπριζα. Εάν έχετε πολλά ηλεκτρονικά που συνδέονται στην ίδια περιοχή, τοποθετήστε τα όλα σε ένα πολύπριζο. Στη συνέχεια, είναι εύκολο να τα ενεργοποιήσετε και να τα απενεργοποιήσετε όλα όπως χρειάζεται.

Τελικές σκέψεις για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας.

Είτε προσπαθείτε να μειώσετε τον μηνιαίο μέσο όρο σας το χειμώνα είτε απλά θέλετε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα κατά τη διάρκεια του έτους, όλα αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν.

Μερικές από αυτές τις συστάσεις μπορεί να φαίνονται μικρές και ασήμαντες, αλλά θα προστεθούν με την πάροδο του χρόνου.

Σχετικά άρθρα σχετικά με το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα και να μην πληρώσετε ποτέ ξανά την πλήρη τιμή

Λιτές συμβουλές διαβίωσης που έχουν μεγάλο αντίκτυπο

Τι μπορείτε να κάνετε σε 1 μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταμορφώσετε τα οικονομικά σας

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply