John R. Justice Grant Program for Public Defenders and Prosecutors – Biglaw Investor

6
John R. Justice Grant Program for Public Defenders and Prosecutors – Biglaw Investor

Με την κατάσταση των φοιτητικών δανείων, είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε ευκαιρίες για να σας βοηθήσει να εξοφλήσετε τα δάνειά σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εργάζεστε σε τοπικό ποινικό δίκαιο. Αυτού του είδους οι θέσεις εργασίας σίγουρα δεν πληρώνουν ό,τι πληρώνει μια εταιρεία Biglaw και συχνά είναι πίσω από αυτά που θα κερδίζατε ως ομοσπονδιακός εισαγγελέας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι κυβερνήσεις των πολιτειών το έχουν αναγνωρίσει σε κάποιο βαθμό μέσω της δημιουργίας του προγράμματος επιχορήγησης John R. Justice (JRJ). Το πρόγραμμα επιδιώκει να παρέχει βοήθεια για την αποπληρωμή εκπαιδευτικού δανείου σε άτομα που συμφωνούν να εργαστεί τουλάχιστον τρία χρόνια ως υπάλληλος πλήρους απασχόλησης ενός κράτους ως δημόσιος συνήγορος ή εισαγγελέας, συνήθως σε κρατικό γραφείο ή σε μονάδα τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό το άρθρο σας καθοδηγεί στο τι είναι το πρόγραμμα JRJ και πώς συγκρίνεται με παρόμοια διαθέσιμα προγράμματα.

Τι είναι το πρόγραμμα αποπληρωμής του John R. Justice Loan;

Το JRJ ιδρύθηκε επίσημα ως μέρος του Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών το 2010 ως ένας τρόπος για να βοηθήσει τις κρατικές υπηρεσίες ποινικού δικαίου να κρατούν δικηγόρους. Ο κόσμος θεώρησε ότι οι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής είτε δεν θα πήγαιναν στο ποινικό δίκαιο είτε θα έμεναν σε αυτό λόγω των οικονομικών πιέσεων των φοιτητικών τους δανείων.

Το πρόγραμμα διαχειρίζεται μέσω του Γραφείου Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης (BJA). Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί κάθε πολιτεία με βάση τον πληθυσμό της. Η χρηματοδότηση μπορεί να χορηγηθεί μόνο σε:

  • Δημόσιοι υπερασπιστές του κράτους
  • Πλήρης απασχόληση ομοσπονδιακοί υπερασπιστές
  • Εισαγγελείς (όχι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς)
  • Δικηγόροι που εργάζονται για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν συναφθεί από το κράτος για την παροχή εκπροσώπησης στο ποινικό δίκαιο

Ο Κυβερνήτης αποφασίζει ποιες συγκεκριμένες κρατικές υπηρεσίες και περιοχές έχουν επιλέξιμους υπαλλήλους και, στη συνέχεια, αυτές οι οντότητες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση. Γενικά, η εργασία σε αυτές τις θέσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της φυλετικής κυβέρνησης, θα σας επιτρέψει να πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Δεδομένου ότι τα χρήματα διατίθενται για διανομή μεταξύ των κρατών, δεν υπάρχει συγκεντρωτικός τρόπος υποβολής αίτησης. Αντίθετα, πρέπει να βρείτε τον ιστότοπο της πολιτείας σας για την αίτηση στο John R. Justice Grant. Πολλά γραφεία του γενικού εισαγγελέα θα απαριθμήσουν τη διαδικασία αίτησης. Αλλά αν απλώς κάνετε Google “JRJ” και την πολιτεία σας, θα πρέπει να εμφανιστούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης.

Πέρα από αυτές τις διατάξεις, τα κράτη έχουν ελεύθερα χέρια όσον αφορά την εκταμίευση της χρηματοδότησης σε ιδιώτες. Συνήθως το πρόγραμμα δεν θα παρέχει χρηματοδότηση για όλες τις αποπληρωμές σας. Για παράδειγμα, το Ιλινόις θα σας δώσει έως και 4.000 $ ετησίως για την αποπληρωμή του δανείου σας.

Ορισμένες πολιτείες λαμβάνουν υπόψη την οικονομική ανάγκη, η οποία συνήθως καθορίζεται από το εισόδημά σας. Σε ορισμένες από τις κομητείες της Καλιφόρνια, οι εισαγγελείς της πολιτείας και οι δημόσιοι υπερασπιστές μπορούν να κερδίσουν έως και 140.000 δολάρια, ενώ άλλες πρόκειται να κερδίσουν μόλις 40.000 δολάρια. Ακολουθεί ένας οδηγός για τους μισθούς των δημοσίων υπερασπιστών ανά πολιτεία. Επιπλέον, οι ομοσπονδιακοί δημόσιοι υπερασπιστές συχνά βγάζουν περισσότερα από τους κρατικούς δημόσιους υπερασπιστές. Φυσικά μέρος της διαφοράς πληρωμής οφείλεται στα έξοδα διαβίωσης. Δεν είναι σαφές πόσο αυτό συνυπολογίζεται, αν ισχύει.

Ένας άλλος παράγοντας που υπόκειται σε διαφοροποίηση είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το πρόγραμμα John R. Justice για μη κερδοσκοπικούς υπαλλήλους. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, ένας υπάλληλος πλήρους απασχόλησης ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συνεργάζεται με το κράτος για την επέκταση της εκπροσώπησης μπορεί να είναι επιλέξιμος για το JRJ. Κάθε πολιτεία έχει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που παρέχουν περαιτέρω νομική εκπροσώπηση σε εγκληματίες που έχουν ανάγκη, αλλά δεν συνεργάζονται όλοι απευθείας με το κράτος. Επομένως, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε στους διαχειριστές του προγράμματος της πολιτείας σας για να δείτε εάν η θέση σας πληροί την απαίτηση καταλληλότητας.

Επιπλέον, ορισμένες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, δεν δέχονται νέες αιτήσεις επειδή έλαβαν πάρα πολλούς αιτούντες από τα προηγούμενα χρόνια. Ομοίως, τα κράτη προσφέρουν διαφορετικά ποσά επιβράβευσης. Στο Ιλινόις, το μέγιστο ποσό τους είναι 4.000 $ ετησίως. Επιπλέον, δεδομένου ότι το συνολικό ποσό που απονέμεται ποικίλλει ανάλογα με τον πληθυσμό, οι πολιτείες θα έχουν διαφορετικούς αριθμούς βραβείων που μπορούν να απονείμουν.

Ορισμένες πολιτείες, όπως το Ιλινόις, ορίζουν συγκεκριμένα ότι η κατανομή των διαθέσιμων κεφαλαίων θα κατανέμεται εξίσου μεταξύ των δικηγόρων υπεράσπισης και των εισαγγελέων ως δικαιούχων. Επιπλέον, ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι όλα θα διοικούνταν μέσω του γραφείου του γενικού εισαγγελέα. Σε πολλές πολιτείες υπάρχει ξεχωριστό γραφείο που επιβλέπει τους δημόσιους υπερασπιστές. Οι εισαγγελείς της πολιτείας John R. μπορούν να υπάγονται σε άλλα γραφεία, όπως το κρατικό γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας στη Δυτική Βιρτζίνια.

Μερικές επιπλέον απαιτήσεις

Υπάρχουν αρκετοί άλλοι παράγοντες που υπόκεινται σε διακύμανση. Πρώτον, ένα κράτος μπορεί να σας ζητήσει να είστε πολίτης. Εάν δεν το κάνει, φυσικά θα πρέπει να έχετε άδεια να εργαστείτε στις ΗΠΑ. Μπορεί επίσης να έχετε επιλέξιμα εκπαιδευτικά δάνεια μόνο εάν έχετε λάβει ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια. Ορισμένες πολιτείες απαιτούν επίσης να ασκείτε τη δικηγορία “συνεχώς”, οπότε εάν πήρατε άδεια για οποιονδήποτε λόγο, ενδέχεται να μην είστε επιλέξιμοι. Επίσης, δεν επιτρέπεται να είστε σε αθέτηση δανείων. Συνήθως πρέπει επίσης να είστε υπάλληλος πλήρους απασχόλησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή ορισμένοι ιδιωτικοί δικηγόροι ποινικής υπεράσπισης θα συμβάλουν με το κράτος για επιπλέον πελάτες.

Εάν έχετε δάνεια εξυγίανσης, αυτό μπορεί να επηρεάσει αν πληροίτε τις προϋποθέσεις. Ομοίως, εάν έχετε λάβει Federal Perkins Loans ή Graduate Plus Loans, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την καταλληλότητά σας.

Σε τελική ανάλυση, όταν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το εάν η κατάστασή σας πληροί τα συγκεκριμένα κριτήρια της πολιτείας σας, το γραφείο της πολιτείας σας θα πρέπει να διαθέτει μια ενότητα συχνών ερωτήσεων (FAQ) για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν η διαβούλευση δεν έχει αποτέλεσμα, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με κάποιον στο γραφείο που μπορεί να μιλήσει για αυτά τα θέματα

Πώς λειτουργεί το JRJ με άλλα προγράμματα;

Ενώ γενικά δεν υπάρχουν αρκετά προγράμματα δανειακής βοήθειας, υπάρχουν και άλλα. Το ένα είναι το πρόγραμμα Συγχώρεση Δανείου Δημόσιας Υπηρεσίας (PSLF), όπου εάν εργάζεστε για 10 χρόνια στη δημόσια υπηρεσία και συνεχίσετε να κάνετε τις πληρωμές του δανείου σας, τα υπόλοιπα δάνειά σας συγχωρούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Επομένως, μπορείτε να ρωτήσετε, “Λοιπόν, αν πρόκειται να κάνω το PSLF, γιατί να με ενδιαφέρει το πρόγραμμα JRJ;” Δεδομένου ότι πρέπει να κάνετε πληρωμές για τα δάνειά σας για 10 χρόνια στο πλαίσιο του PSLF, η βοήθεια του JRJ μπορεί να είναι χρήσιμη στην πορεία.

Ένα άλλο πρόγραμμα είναι εάν η νομική σας σχολή έχει ένα Πρόγραμμα Βοήθειας Αποπληρωμής Δανείου (LRAP). Συχνά τέτοια προγράμματα λειτουργούν παρόμοια με το JRJ. Εργάζεστε στη δημόσια υπηρεσία σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο εισοδήματος και λαμβάνετε βοήθεια για την πληρωμή των δανείων σας. Αυτά τα προγράμματα συνήθως δεν καλύπτουν τη συνολική μηνιαία πληρωμή του δανείου σας, επομένως θεωρητικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο προγράμματα για να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τις πληρωμές του δανείου σας.

Έτσι, ενώ θα μπορούσατε τεχνικά να συνδυάσετε το JRJ με άλλα προγράμματα, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε όσον αφορά την προσπάθεια να το συνδυάσετε με κάτι άλλο. Πρώτον, ορισμένες πολιτείες λένε συγκεκριμένα ότι δεν μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για το JRJ εάν λαμβάνετε βοήθεια αποπληρωμής δανείου από άλλο πρόγραμμα. Αυτό θα έρχονταν σε σύγκρουση με το LRAP μιας νομικής σχολής, αλλά μπορεί να μην αποκλείει απαραίτητα τον συνδυασμό με το PSLF. Δεύτερον, το PSLF είναι ειδικά ανοιχτό μόνο σε φοιτητές που λαμβάνουν ομοσπονδιακά δάνεια. Πολλές πολιτείες έχουν αυτήν την απαίτηση και για το JRJ, αλλά υπάρχει τουλάχιστον μια πιθανότητα η πολιτεία σας να μην το απαιτεί για το JRJ.

Τι μπορείτε να κάνετε πέρα ​​από το πρόγραμμα JRJ;

Εκτός από την εξερεύνηση των επιλογών που αναφέρονται σε αυτό το κομμάτι, θα πρέπει επίσης να ενημερωθείτε για τους τύπους προγραμμάτων αποπληρωμής δανείου για το οφειλόμενο υπόλοιπό σας. Η αναχρηματοδότηση των δανείων σας για χαμηλότερο επιτόκιο αξίζει πάντα να εξετάζεται. Είναι καλή ιδέα να αναθεωρήσετε τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών του δανείου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί σχετικά με το τι οφείλετε. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε στρατηγικά για εφικτούς τρόπους εκκαθάρισης του χρέους του φοιτητικού δανείου σας με βάση τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα σχετικά με το πώς να κάνετε σχέδια αποπληρωμής δανείου, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν σύμβουλο φοιτητικού δανείου.

Τοντ Κάρνεϊ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ. Είναι κάτοχος πτυχίου στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Δημόσιες Επικοινωνίες. Έχει επίσης εργαστεί σε ψηφιακά μέσα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον Οι απόψεις στα έργα του είναι αποκλειστικά δικές του και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του εργοδότη του.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply